Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie.......

tabletki anty a wpadka

Polecane posty

Gość zastanawiam sie.......

Hej, czy ktoras z Was wpadla stosujac tabletki anty? Jesli tak to czy zawsze stosowalyscie je prawidlowo? Moze to glupie pytanie, ale czy nie pojawil sie okres czy jednak bylo jakies plamienie podczas 7mio dniowej przerwy?

Gość roztragniona1985
okre sie zawsze pojawia, leakrz mi powiedział ze jednak czasem sie zdarza ze podczas 7 dniowej przerwy moze sie niepojawic tylko przesunac o pare dni .. albo wystąpią same plamienia, jak zazywałas regularnie niemasz sie co martwic przypominam ze w czasei zazywania tabletek niemozna pic zadnych herbatek przeczyszczajacyhc ani herbatek z dziurawca, soków grefrutowych... zmniejszaja wchłanianie tabletki

Gość zastanawiam sie....
a jesc grejfruty mozna?? bo bardzo lubie ten owoc, ogolnie to bardzo pilnuje zeby tabletki brac zawsze o tej samej porze, jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie zapomniec, nie pije alkoholu ani zadnych herbatek dziwnych. Tylko tak sobie pomyslalam ze jak bym zaliczyla wpadke to czy nie bedzie okresu ani zadnego plamienia. Czesto mam schizy dotyczace ciazy stad moje glupie pytanie:/

Gość blackcat
nie demonizujmy tak hormonów :o Możesz jeść gejfruty i pić sok z nich tylko nie w nadmiarze (ogólnie przy wiekszosci leków grjfruty nie są wskazane). Możesz pić ziola OPRÓCZ dziurawca. Herbaty odchudzające też - ale wg zalecen bo wieksza ilość może powodowac przeczyszczenia i usunąć nie wchłonietą tabletke z organizmu :o Alkohol też możesz pić ;) Chodzi tylko o to byś tabletki nie zwróciła (alkohol NIE wpływa na wchłanianie hormonów).