Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antidotum A

zasilki,bezrobocie

Polecane posty

Gość antidotum A

mam pytanko: pracuje w uk 1,5 roku i zamiezam sie zwolnic i poszukac nowej pracy,jezeli bede miala problem ze znalezieniem,czy przysluguje mi jakis zasilek,cos dla bezrobotnego?

Nie dostaniesz zasilku jak zwolnisz sie sama z pracy. Bardzo zaostrzyli teraz przepisy- chyba czytasz gazety np.polskie ? Biora sie za wszystkich,ktorzy je otrzymuja. Zaczna wysylac ludzi do prac spolecznych. Jest straszny mlyn Nawet osoby niepelnosprawne maja byc kierowane na powtorne badania lekarskie. Co innego gdyby Ciebie zwolnil pracodawca,ale nie z Twojej winy.

Gość i baaardzo dobrze
niech sie wezma za polakow nierobow, bo wstyd mi za rodakow, robic sie nie chce tylko do socjala o pieniadze zebrac:Ozenada:O

Gość odnośnie zasiłków
antidotum A tak, przysługuje Ci zasiłek jobseeke allowence, nikt nie pyta czy sie zwolniłaś czy cie zwolniono, poprostu pozostajesz bez pracy i tyle. Potrzebujesz HO, NIN, będziesz miała spotkania w jobcenter co 2 tygodnie, sprwdzą Twoją historię zatrudnienia (musi być nieprzerwana od 12 miesięcy), dostaniesz ok 65Ł tygodniowo i dofinanasowanie do czynszu i podatku. My staramy sie o ten zasiłek już 2 miesiące i nadal cisza, czekamy na list z decyzją z jobcenter, bo council sie upomina boc che wypłacić kase. oczywiscie pracujemy juz bo byśmy poumierali z głodu próbując doprosic się o zasiłek. Ale ubiegamy sie o wyrównanie za okres 5 tygodni przebywania bez pracy. Aha jeszcze musisz wykazac wszelkie oszczedności i stan konta i donieść oswiadczenie od lanlorda gdzie mieszkasz, jak długo, jaki czynsz płacisz itp. Wszytkie informacje znajdziesz na stronie jobcenter. Moja rada, nie rezygnuj z pracy tylko szukaj w miedzyczasie innej, ich nie obchodzi że pozostajesz bez środków do życia, ale jak być taxu nie zapąłciła to Cię od razu znajdą - ech nic ten kraj nie różni się od Polski - globalan wioska. Amen.