Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kosmetoholics

pytanie do pań kosmetyczek - proszę o info.

Polecane posty

Gość Kosmetoholics

Mieszkam obecnie za granica i robie cos na wzor polskiego studium kosmetycznego. Zastanawia mnie ile mniej wiecej na miesiac zarabia kosmetyczka zatrudniona (tzn. nie majaca wlasnego salonu)? Mam w planach powrot do polski a niestety w temacie zarobkow nie orientuje sie zupelnie. z gory dziekuje

niestety moja odpowiedz nie bedzie optymistyczna:-( pracowałam w kilku salonach i zawsze na poczatku proponowano mi zarobek na zasadzie procentu od utargu,ale ze nowym pracownikom jest zawsze trudniej zdobywac klintow,staralam sie zawsze wynegocjowac stała pensje plus premie od utargu.stala pensja to zazwyczaj najnizsza krajowa czyli jakies 900 zl.czasami udalo mi sie wytargowac wiecej.kolejnym problemem jest wymiar pracy pracodawcy nie chca zatrudniac na caly etat,tak praynajmniej jest na slasku.ale sa tez plusy pracy w polsce: brak pracownikow! wiekszosc wyjechala za granice i nie ma rak do pracy takze mozna stawiac twarde warunki i jak sie nie zgodza w jednym salonie to w innym ulegna;-) mam nadzieje ze ci pomoglam pozdrawiam