Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedzeniejedzenie

co dawać jeść 5 miesięcznemu dziecku

Polecane posty

Gość jedzeniejedzenie

jak do tej pory je do południa mleko potem zupke gotuje mu zazwyczaj sama i włąsnie prosiłabym o jakieś przepisy na zupki co można dawać takiemu maluchowi późniejjemy deserek (owoce) potem mleko i na kolację kaszkę czy to nie za dużo jak na tekiego malucha??? jak wy karmiłysćie swoje dzieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedzeniejedzenie
?????????????????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedzeniejedzenie
proszę o jakieśwypowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kazzara
Ja daję swojemu maluchowi podobnie jak ty. Kaszkę na wieczor sobie odpuszczamy bo mały strasznie nie lubi. Ja daję małemu pół słoiczka owocków ok 11, słoiczek obiadku ok 14 a reszta to mleczko. Co prawda ja zupek nie gotuję ale kiedyś znalazłam kilka przepisów: 5 miesiąc Pierwsza zupka marchewkowa Skład: 100 ml wody(użyta do przyrządzenia), 1 marchewka 0,5 ziemniaka 1 łyżeczka kleik ryżowy, 1 łyżeczka masła Warzywa obieramy,myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 30 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Miękkie warzywa rozdrabniamy mikserem potem dodajemy kleik i masło i jeszcze raz wszystko podgrzewamy. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! Zupka jarzynowa Skład: 60-70ml. wody (użyta do przyrządzenia), 2 marchewki, 0,5 ziemniaka, odrobina pietruszki, odrobina selera, 1 łyżeczka kleik ryżowy, 1 łyżeczka masła, Warzywa obieramy,myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczke. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 30 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Miękkie warzywa rozdrabniamy mikserem potem dodajemy kleik i masło i jeszcze raz wszystko podgrzewamy. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! Zupka marchewkowa z brokułami Skład: 60-70ml. wody (użyta do przyrządzenia), 1 marchewka 0,5 ziemniaka, odrobina pietruszki, odrobina selera, 1 łyżeczka kleik ryżowy, 1 łyżeczka masła, 3 brokuły Warzywa obieramy, myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 30 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Miękkie warzywa rozdrabniamy mikserem potem dodajemy kleik i masło i jeszcze raz wszystko podgrzewamy. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! Zupka marchewkowa z warzywami Skład: 60-70ml. wody (użyta do przyrządzenia), 3marchewki, 0,5 ziemniaka, odrobina pietruszki, odrobina selera, koperek 1 łyżeczka kleik ryżowy, 1 łyżeczka masła Warzywa obieramy, myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 30 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Miękkie warzywa rozdrabniamy mikserem potem dodajemy kleik i masło i jeszcze raz wszystko podgrzewamy. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! 6 miesiąc Zupka jarzynowa z indykiem i ryżem Skład: 20g mięso z indyka, odrobina kalafior, odrobina kalarepa, pietruszka - natka 60-70ml. wody (użyta do przyrządzenia), 2 marchewki, 0,5 ziemniaka, 1 łyżeczka kleik ryżowy, 1 łyżeczka masła Warzywa obieramy, myjemy i drobno kroimy. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 20 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Następnie miksujemy Osobno ugotowane mięso drobno siekamy nożem. Następnie mięso, kleik z warzyw oraz masło dodajemy do wywaru z ugotowanego mięsa. Mieszamy gotując. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! Zupka jarzynowa z cielęciną Skład: 2 łyżeczki kleiku ryżowego 20 g surowego mięsa chuda cielęcina 100g wody1 marchewka 0,5 ziemniaka, odrobina pietruszki, odrobina selera, 20g brokułów 1 łyżeczka z oliwy z oliwek Warzywa obieramy, myjemy i drobno kroimy. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 20 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Następnie miksujemy Osobno ugotowane mięso drobno siekamy nożem. Następnie mięso, kleik z warzyw oraz oliwę dodajemy do wywaru z ugotowanego mięsa. Mieszamy gotując. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe! Zupka marchewkowa z mlekiem modyfikowanym Skład: 60 ml wody 1 marchewka 0,5 ziemniaka, odrobina pietruszki, 60g mleka modyfikowanego 1 łyżeczka kleik ryżowy, Warzywa obieramy,myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem o.k 30 minut(zerkaj aby woda się nie wygotowała).Miękkie warzywa rozdrabniamy mikserem potem dodajemy kleik i mleko jeszcze raz wszystko podgrzewamy. Teraz wystarczy ostudzić do właściwej temperatury i gotowe!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×