Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgooorzaaataa85

Pomożcie, chce nagrac cos dla siostry i nie bardzo wiem jak...

Polecane posty

Gość małgooorzaaataa85

Chce nagrać gre na plyty. mam ja nagrac na jedna dvd czy kilka cdr? mam nagreac w zipie czy rozpakowane? jak to sie robi zeby pozniej sie bez problemu zainstalowalo? nie moge sie pomylic, bo mam malo plyt w domu, a czas mnie nagli(bo to dla siorki, jutro wraca z kolonii:) pomozcie, prosze

Gość małgooorzaaataa85
chcialam jej zrobic niespodzianke, ona tak chciala miec te gre a jutro by juz sobie pograla jak wroci:) no i nie wiem jak to sie robi? mam je rozpakowac te pliki i dopiero nagrac na płyty(sa w 3 czesciach, akurat po 700mb) czy spakowane? moze to byc na łyty cdr? pliiss, pomozcie ciemnocie:P

Gość ja sie kręcę na dwie ręce
Nie napisałaś, jakie to pliki. Jak ISO, to zgrywasz na tyle płyt, ile plików przy pomocy opcji nagrywania obrazu. Jak zip-y lub rar-y, to rozpakować.

Gość małgooorzaaataa85
napisalam:) "czy mam rozpakowac?"- sa w zipie.:) przy pomocy opcji nagrywania obrazu?... ojć, a o co tu chodzi? ze niby nie nagrywam normalnie tylko jakos inaczej:( mozesz wyjasnic? mam nero do nagrywania..

Gość małgooorzaaataa85
aha, teraz rozumiem , sorki:P czyli rozpakowac i zgrac normalnie na płyty jakoa dane(data?) na płytki cd-r moze byc, tak?

Jak w zipie itp., to nie nagrywasz obrazu (obraz płyty to pojedynczy plik zawierający całość tego, co będzie na płycie). Bez rozpakowania zip-a Siostra sobie nie zainstaluje. Po prostu rozpakuj, zobacz ile wtedy tego jest i wrzuć normalnie na dvd.

Tak, jako data, może być poszczególnymi częściami na CD.

Gość małgooorzaaataa85
aha, dzieki ze pomagasz:) to jest w zip, wiec mam to rozpakowac.. ito jest tak, ze sa blizniacze pliki w kazdym zipie(tzn w1jest xyz.exe, w drugim xyz.exe tez.. to chyba nagrac to na 3 cdry tez mozna? nie bedzie problemu z intalowaniem wtedy? sorki, ale ja nie mam zbyt duzego obycie z takimi sprawami;)

Gość małgooorzaaataa85
dziekuje!!:Ddzieki Ci baredzo za pomoc, nagram to sie jutro bedzie młoda cieszyc:) milego dnia

Jeśli są te same pliki w każdym zipie, to raczej należy rozpakować je wszystie razem, nie każdy osobno, bo one stanowią jedno archiwum podzielone na części. Musi z tego wyjść JEDEN plik xyz.exe. Jak Ci wyjdą trzym to będą pocięte. To jest tak, że rozpakowujesz pierwszy zip, a on sobie dołącza dane z pozostałych.

Jak się rozpakuje całość, to możesz to wrzucić na płyty CD, ale wtedy przy instalacji prawdopodobnie trzeba będzie je co chwilę przekładać (bo nie wiesz, które pliki i katalogi są potrzebne na początku instalacjim, które później - więc nie wiadomo, jak dzielić dane między płyty). Lepiej nagraj całość na dvd w tej sytuacji.

Gość małgooorzaaataa85
ale one chca sie zamieniac:( tzn jest komunikat- chcesz zamienic plik xyz.exe na xyz.exe? no i co wtedy?

I wzajemnie, miłego dzionka. :)

Wiesz, nie pamiętam dokładnie jak to jest z tymi kawałkowanymi archiwami - na pewno trzeba rozpakować PIERWSZY kawałek i chyba on powinien sam wiedzieć, że to nie całość i sobie dołączyć następne.

Gość małgooorzaaataa85
aha. no nic mam 4 płytki, to poprobuje. moze sie uda... jak nie to sis zaczeka, chociaz chcialam suprajs zrobc,, no, nic, dzieki!!

rosja nie dlugo zmiecie nas z powierzchni ziemi gdzie juz na zawsze zapanuje dziadek mroz a wy tu o pierdolach gadacie :O

Gość małgooorzaaataa85
moze siosytra zdazy przynajmniej raz zagrac:P

Gość małgooorzaaataa85
dla takiego dzieciaka jak ona to brak tej gry bedzie gorsza tragedia niz jakas glupia rosja;)