Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hurricane

Swędzenie przy pokrzywce alergicznej?

Polecane posty

Gość hurricane

Na początku maja robiłam testy alergiczne, które nie wykazały alergii. Na początku lipca na moim brzuchu pojawiła się pokrzywka i towarzyszące jej swędzenie. Przez swędzenie nie mogłam spać, ciągle się drapałam, a ulgę przynosił mi zażywany na noc Aleric. Poszłam do lekarza rodzinnego, który stwierdził, że to musi być alergiczne (obawiałam się choroby skóry, albo że zaraziłam się świerzbem). Przepisał mi syrop na alergię, po którym przeszkadzające swędzenie przechodziło. I tu moje pytanie - czy swędzenie to normalny objaw towarzyszący pokrzywce alergicznej?

Tak, to niestety najgorszy objaw przy alergii skórnej. Szczególnie nasila się wieczorami i nocą. Polecam zapobiegać takiej pokrzywce, czyli nawilżać, natłuszczać i jeszcze raz nawilżać. Ja się męczę z tym już około 5 lat.

Gość hurricane
A czy jest jakiś sposób, żeby zapobiec pojawianiu się tej pokrzywki?

Gość Zmienić dietę

Gość Pomagają okłady
z wody utlenionej

Gość hurricane
W tym sęk, że moja 'pokrzywka' wygląda bardziej jak wysypka.

Tak jak pisałam: nawilżać, natłuszczać. Do wanny do kąpieli dolewać parafiny ciekłej (apteka - około 3zł), potem smarować się nią na mokre ciało i dopiero wycierać się wklepując ręcznikiem. Najlepsza metoda, aby zapobiegac według mnie.