Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammm bo nie wiem

czy TEKA to dobra firma??

Polecane posty

Gość pytammm bo nie wiem

do poniedziałku musze zadecydowac i zamowic sprzet,zastanawiam się nad TEKA lub BOSCH. proszę o opinie zarówno uzytkowników jak i osoby znajace się na rzeczy;)

Mam jedynie płytę gazową tej firmy, więc tylko na jej temat mogę się wypowiedzieć, ale może to da Ci pewien obraz... Płyta jest czteropalnikowa, stal inox. Nabyłam ją dwa lata temu na allegro, kierując się ceną ( naprawdę niska) i prostotą obsługi i wykonania. Nie chodziło o żadne cuda-wianki, bo płyta została zamontowana w blacie w kuchni letniej, więc szpanerstwo ustąpiło miejsca funkcjonalności ;) Działa świetnie ( zwłaszcza zapalniki umieszczone w kurkach), jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości. Jestem z niej baardzo, ale to bardzo zadowolona.

Gość pytammm bo nie wiem
na ogólnym nikt mi nie odpowiedział i tutaj też pusto:(

Gość pytammm bo nie wiem
o jak miło farmerko, dziękuję że sie podzieliłas swoja opinia. ja myslę o zakupie płyty indukcyjnej,okapu,piekarnkia na wózku i zmywarki i żeby grało i wizualnie i technicznie;).

Gość ogrodniczka zielona
Bardzo dobra, chociaż w PL mało znana. Poczytaj opinie o ich sprzęcie na forum muratora - sprzęt bezawaryjny i dobry jakościowo.

Gość pytammm bo nie wiem
dziekuję bardzo:) miałam problem z dokopaniem się do opini uzytkowników.

Gość mam okap i młynek do odpadów
od 8 lat działają bez zarzutu

mam okap , młynek i zmywarke wszystko sprawuje sie znakomicie :)

ja mam zlew i kran z silgranitu czy fragranitu (już nie pamiętam). Mam je 4,5 roku i też nie narzekam.

Gość sprzedaje TEKE
dobra, porządna firma POLECAM

Ja mam zlew od kilku lat - działa bez zarzutu. Nawet nie wiedziałam, że produkują też inne rzeczy :)

Gość pytammm bo nie wiem
zamówiłam okap,zlew,młynek do odpadów, płyte indukcyjną i goracą szuflade teka,a piekarnik ( zależało mi na tzw. wózku) i zmywarke boscha.

Gość gość
5 lat temu zakupiłem płytę TEKA GKST 60 I4B. Niestety po roku odmówiło posłuszeństwa jedno pole grzejne. Zostało wymienione na gwarancji (bez gwarancji koszt około 500-600zł). Po kolejnych latach uszkodzeniu samoistnemu uległ układ scalony łączący pola grzejne. Symptomy: płyta co jakiś czas się zawiesza i "pika". Koszt wymiany conajmniej 600zł. Koszt zakupu płyty 5 lat temu to około 2500zł. Teraz już nigdy więcej nie postawiłbym na produkty firmy TEKA. Nie polecam.

Gość gość
Zaryzykowalem i kupilem kilka sprzetow firmy Teka, m.in. zmywarke, piekarnik. To był bład. Okazało się, że zmywarka, poza marnym jakościowo myciem, kompletnie nie suszy a sztućce wyjmuję z rdzawymi plamami. Piekarnik natomist, który jest podobno wyposażony w innowacyjna funkcję "hydro clean" zupełnie nie czysci. O ile spodnia część, na którą wylewa się wodę (zgodnie z założeniami tej funkcji) jest częściowo odmoczona i z trudem można ja doczyścić, to ścianki boczne i tylna jest w stanie zabrudzonym i nie sposób tego doczyścić. Teka Polska nie zamierza w ogóle odnieść się do tych kwestii poza "udowadnianiem", że nieumijetnie korzystam ze sprzętu. Pozostały sprzęt również ma wady (zlewu nie można doczyścić i sensor w okapie wariuje). Uprzejmość Teki skończyła się w momencie zakupu sprzętu. Dziwnym zbiegiem okoliczności, po moich skargach do przedstawicieli Teki na Europę, z oficjalnej strony Teka Polska zniknęły ikonki facebook-a, twitter-a i innych mediów społecznościowych, na których i tak nie było można poznać polskich użytkowników, bo takie logo np. na facebook-u nie istnieje. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

Gość gośćgość
Teka to wielka kicha. Kupiłam cały sprzęt AGD i w brodę sobie pluje a nerwy puszczają szybko wszystko jest do niczego i nie spełnia moich oczekiwań zmywarka nie myje jak należy piekarnik nie funkcjonuje tak jak powinien płyta byle co a okap to już dno. Szkoda gadać a kasa poszła ze sprzętem. Nie polecam a wręcz odradzam. Dziś po 5 miesiącach odpadła mi jakaś uszczelka nawet nie wiem skąd. Firma miała być dobra a do pięt nie dorasta najsłabszm

Gość gość
Teka to najgorszy zakup w moim domu. Mamy zmywarke. Nie domywa i nie suszy! A co wiecej brudzi mi naczynia chociaz stale myje filtr. Czasem musze dwa razy wlaczac te same naczynia bo szklanki wygladaja jakbym nasypala do nich brudnego piachu:(

Gość gośćdama
Tragedia po 2 latach samoistnie padla zmywarka a piekarnik tez do kitu

Gość Jasza59
Kochani !!!! Nigdy więcej żadnego sprzętu firmy Teka , wszystko po kolei się psuje , kupiłem : płytę gazową , piekarnik , i mikrofale , wszystko sprzęt do zabudowy , jedna wielka kicha !!!!! Awaryjny co do jakości to ze trzy razy za drogi , na dodatek jeżeli coś wysiada , a wysiada często to dwa miesiące murowane jeśli chodzi o naprawę bez względu czy gwarancyjną czy pogwarancyjną . Powody to to ze części nie ma i trzeba sprowadzać z Hiszpanii bo tam jest fabryka , No i koń okulał bo daleka droga do Hiszpanii i w dobie rozwiniętej komunikacji lotniczej i lądowej trwa to w tej firmie około półtora miesiąca , ludzie , zwariować można co za indolencja i brak organizacji . Nie jestem już w stanie tego znosić , poniosłem straty i wyrzucę to co mam na śmietnik i kupię coś przyzwoitej firmy , tym razem nie kierując się już opinią sklepu , który robił mi meble i polecał tę firmę / zresztą z nimi pogadam o tym oddzielnie bo pewnie msją jakiiś odsyp za ten chłam / Jeszcze raz !!! U W A G A - nie kupujcie broń Boże niczego firmy Teka jeżeli nie chcecie mieć zmartwienia i kłopotów ze sprzętem w domu .

Gość gość
Potwierdzam Teka to straszna kicha lodówkę tej firmy pożegnałem po 5 latach użytkowania w międzyczasie połamało się wiele półek,dzisiaj po6 latach chyba padł piekarnik po prostu nie działają sensory czyszczenie nic nie daje zegar nie da się ustawić więc piekarnik nie działa dużo wcześniej wiatraczek od termoobiegu skorodował i odpadł Nigdy więcej tego chłamu

Gość gość
TEKA to w tej chwili najbardziej niewartościowa firma na polskim rynku. Sprzęty przygotowane na prace dwa lata max, wszystko robione w chinach po jak najniższych kosztach i totalny brak trzymania jakichkolwiek standardów jakości. Polski dystrybutor to jedna z najgorszych firm. Szkoda pieniędzy, żenująca oszukująca firma.

Gość gośćAnia
Nie polecam zlewozmywaków firmy TEKA, mam taki czarny kamienny CLIVO, postawiłam garnek ciepły, nie jakiś gorący i zostało odbarwienie na ociekaczu. Zgłosiłam reklamacje, ale firma nie uwzględniła. Zlew na który trzeba tylko patrzeć. (Moja bratowa ma znowu kolor jasnokremowy- nie wiem czy z tej samej firmy czy nie, ale tam znowu problem jest z warzywami które zabarwiają). Jednym słowem te zlewy kamienne są MEGA NIEFUNKCJONALNE, a firma TEKA olała mnie przy reklamacji.