Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LolaRose18

Samotność w xxI wieku

Polecane posty

Gość LolaRose18

Zauważyliście,że pomimo internetu oraz tych wszystkich możliwości kontaktu samotnych ludzi wciąż przybywa?Kiedyś w czasach moich rodziców ludzie odwiedzali się bez zapowiedzi, byli dla siebie sympatyczniejsi.Teraz każdy zamyka się w swoich czterech ścianach i nikogo nie obchodzi drugi człowiek,większości ludziom zależy tylko na pieniądzach.Pomimo tylu możliwości singli nadal przybywa,czym jest to spowodowane?Zbyt wysokimi wymaganiami?Bo nie wierze ze ktos z wlasnej woli chce byc sam...No trochę nagmatwałam ale wiadomo o co chodzi :)

Teraz jest wiecej samotynych ludzi bo kazdy ma jakies wymagania co do przyszłego partnera, moze go sobie sam wybrać. Wcześniej czegoś takiego nie było. Moja babcia miała 3 mężów, i zadnego z nich nie kochała. Za 1 rodzice kazali jej wyjść, za 2 przez wojne, za 3 przez biede. Wtedy MUSIAŁAŚ mieć męża żeby żyć

Gość bo jest wiecej samochodow
telefonow.. kiedys jak chcialas sie dowiedziec co slychac, to jechalas do ziuoma. a teraz piszesz maila, smsa...

Moja babcia miała 3 mężów, i zadnego z nich nie kochała. } Czyli smutne życie miała. No i miłość nie stawia wymagań.

albo nie przybywa tylko wypadao tym mówić bo 50 lat temu pewnie nie wypadało i nie było netu gdzi mogła by się taka banda spotkać i podzielić swoimi poglądami o swoim przgranym życiu towarzyskim/uczucuiwoym/pustce/samotności/etc🖐️

Gość thats not my name
ja czytałam ostatnio o nowej orientacji-aseksualizm. niby nic nowego, ale polega na tym, że ludzie po prostu wymyślają sobie okreslony ideał i na inną osobę nawet nie spojrzą... ja ma kolezankę, która nie ma faceta bo chce żeby on koniecznie miał volvo i chodził w garniturze:O kiedyś takich, rzeczy nie było. wiadomo, że każdy miał jakiś ideał, ale brali pod uwage, że ich partner nie koniecznie będzie akurat taki. a teraz coraz więcej jest materialistów :(

Kiedys sie mialo mniejsze wymagania. Wybieralo sie glownie na podstawie charakteru: partner mial byc przede wszystkim dobry i uczciwy. Poniewaz kiedysnie bylo tak latwo dostac sie na studia, granice byly pozamykane ludzie byli jakby bardziej "ograniczeni" na to co sie dzieje. Wazne bylo tylko by facet mial dobra i ucziwa prace a kobieta byla dobra matka i zona. Jak zaczely otwierac sie granice, jak studia staly sie bardziej dostepne, kobiety zaczely tez isc do pracy na wyzzsze stanowiska zaczely tez i wzrasttac wymagania. Juz nie wystarczy byc dobrym i uczciwym, musi sie tez i liczyc wyglad, wyksztalcona kobieta nie wezmie sobie za partnera faceta mniej wyksztalconego a z kolei facet z wysoka pozycja nie chce kobiety kierowniczki bo widzi w niej "konkurencje". Kiedys tez wiecej sie gadalo. Nawet by zerwac trzeba bylo to zrobic "w cztery oczy" wiec rozmowa byla potrzebna i czlowiek sie bardziej zastanowil zanim cos zrobil. Teraz wraz z upowszechnieniem srodkow komunikacji jak komorka, sms, maile i komunikatory jest latwiej zerwac (przez sma. mail czy gg), latwiej jest oklamac, jest sie tez bardziej leniwym. kiedys chodzilo sie na prawdziwe randki, teraz randkuje sie i umawia przez czaty. niby jest wiecej mozliwosci do pogadania a tak naprawde prawdziwego kontaktu fizycznego jest coraz mniej.