Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pod gradobiciem pytań...

pytanie do Pań.. roczek chrześnicy...

Polecane posty

Gość dom-min
duzego miusia pluszowego

Gość a wiec u mnie w rodzinie
no i chyba nie tylko u mnie, panuje taka tradycja ze na pierwsze urodziny chrzesniaka czy chrzesnicy kupuje sie taki specjalny komplet tj. talerz głęboki, talerz płytki, miseczka za zupę też może być,kubek do picia. - wszystko to w mniejszych rozmiarach, typowe pod dziecko. I do tego komplet dzieciencych sztuccow. Lyzka, widelec, noz i mala lyzeczka - tez oczywiscie w rozmiarze dzieciecym. Ja osobiscie kupowalam z gerlacha takie wlasnie sztucce a takie obiadowe komplety tez mozna gotowe kupic. Uwazam ze taki prezent jest lepszy od kolejnej lalki czy czegos tam podobnego.

wystarczy piekna srebrna łyżeczka . :) tu chodzi o pamiatke , aq nie o to ,że dostanie 10 spioszków ,czy 2 wózeczki do zabawy . Jak dla mnie pamiatka trwała jest cenniejsza :)

Gość o ludzie na roczek kasa
???

a co takie dziecko bedzie mialo ze srebrnej lyzeczki ? to sa urodziny dziecka, wiec powinno dostac cos, czym sie moze bawic lub cos, co bedzie dla tego dziecka przydatne

Żadnej kasy! To ma być prezent na roczek dla dziecka nie dla rodziców.Roczek ważna rzecz i fajnie by było,gdyby dziecko jak dorośnie miało pamiątkę od chrzestnej .Jak już wyżej ktoś napisał-srebrna łyżeczka to dobry pomysł.

nadal nie rozumiem po co ta srebrna lyzeczka to tak, jakby osoba dorosla miala dostac grzechotke na pamiatke

tez nie rozumiem i nie zrozumiem dawania rocznemu dziecku kasy czy też pojedynczego sztućca:P

to tak jakby nie przymierzając wam na rocznicę slubu ktos przyniósł jedna skarpete:P

prezent tak samo adekwatny do okazji jak łyżeczka na roczek;)

Bo prezent od chrzestnej nie ma być praktyczny tylko wyjątkowy jak odarowane dziecko i obdarowująca.Jak ma być praktycznie to najlepiej pampersy ,ale chyba nie o to chodzi przy takiej okazji.

ale ta łyżeczka to taka pamiatka , . dzieciak roczny i tak nie będzie sie bawił , "super wypasionym" , czy kocykiem z moheru :P . prezenty na komunie , czy osiemnastke to oczywiście , bo wiadomo ,że dzieciak liczy :P . ale roczek to cos co warto wkleić do albumu:), ono i tak dostanie kupe spioszków ,itd . a tak pamiatka , to cos co nie zniknie , nie zużyje sie , nie zostanie wyniesione ,gdy dziecko urośnie .

ale takiemu dziecku jest wszystko jedno, czy to zwykla ciotka czy nie - no chyba, ze chodzi o to, ze trzeba sie pokazac, to wtedy mozna takie lyzki kupowac uwazam, ze dziecko powinno dostac cos, co mu sie przyda, z czego w jakis sposob bedzie sie cieszyc

a moja chrzesnica dostala prezent na \"wieczna pamiatke\" na chrzcie a teraz cos czyms moze sie pobawic

no to oprocz takiej lyzki mozna kupic jakas zabawke (np. edukacyjna) i bedzie po problemie :D

ale takiemu dziecku jest wszystko jedno, czy to zwykla ciotka czy nie Takie dziecko nawet nbie wie ,że kończy roczek,to oczywiste i dlatego fajnie by mu kiedyś było wiedzieć,że miało ten roczek i ma miłą pamiątkę .Moja córka też kończyła roczek i co miałam jej pampersy zostawić? Do pamiątkowego prezentu można jakąś zabawkę dołączyć .

prezent moim zdaniem najlepszy, to taki który jest w stanie wywołałać radośc u dziecka, a jednoczesnie nie bedzie 123 pieskiem pluszowym.pamiatka owszem-ale w połaczeniu z takim "praktycznym" dla chcrzesniaka prezentem. pamietajcie że roczek przewaznie sie dokumentuje i dzieciaki za ileś lat to obejrzą;) i co sobie pomysli jak zobaczy że dostał jeno łyżkę:P

ale kiedy to "dziecko " będzie miało 30 lat , to co bedzie wzbudzac u niego wzruszenie. to ,ze chrzestna dała na 3 paczki pampersów i układanke , czy to ,ze spojrzy w album i zobaczy te łyzeczke :)

jestem przeciwniczka nieprzydatnych przedmiotow, bo przeciez wiadomo, ze jak to ma byc pamiatka, to nie bedzie sie ta lyzka potem jadlo jogurtu, tylko bedzie zabierac miejsce w szafie ale jak mus to mus :D byle dac tez cos typowo dla dziecka

jak ja bym zobaczyla, ze na rok dostalam lyzke to bym sie z tego smiala a nie wzruszala :D ale ludzie sa rozni, kazdy ma inne podejscie, ja nie naleze do osob sentymentalnych, wiec mnie by to rozbawilo