Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrumrumru

Obwód GŁÓWKI i KLATKI PIERSIOWEJ Waszych dzieci w chwili narodzin - jaki był?

Polecane posty

Gość mrumrumru

rodziłyście sn czy cc???

Gość mrumrumru
a bo ciekawa jestem jak spora główka może przejść przez kanał rodny;) i w ogóle jak mój synek ma się na tle innych maluszków, tzn. jego wymiary jak się mają;) a z jaką wagą i długością urodziło się Twoje dziecko? chłopczyk czy dziewczynka?

Gość mrumrumru
w ogóle czytałam, że dzieci rodzą się z główką WIĘKSZĄ niż klatka piersiowa o jakieś 1-2 cm, a w przypadku Twojego dziecka widzę, że jednak było odwrotnie

moj syn 34cm obwod glowy 35 obwod klatki piersiowej waga 3880g dlugosc 54cm... moja corka 36 klatka i glowa 4020g waga 57cm dlugosc...

urodzilam coreczke 3700g 58 cm no wlasnie dla tego ze miala klatke wieksza od glowki to przy porodzie zlamal jej sie obojczyk :-(

Rodziłam przez cc. waga -3090 długi -52 cm ob.główki -32 cm obw.klatki piersiowej -31 cm.

obwod glowki: 32 obwod klatki piersiowej: 31 waga 2900 tez bez naciecia rodzilam-jezeli to ma znaczenie

Gość mrumrumru
To widzę, że mój synuś ma bardzo maleńką główkę i klatkę piersiową, bo 32 cm obwód główki i 31 cm klatka piersiowa z tym, że ważył przy porodzie sporo więcej od Waszych dzieci (to do Princpolo i Evi_22, bo widzę, że Wasze dzieci miały identyczne wymiary:) ), bo 3450 g i mierzył aż 55 cm:)

Gość ktoś jeszcze
?:)

Gość moja dzidzia
no to teraz ja glowka-30 cm klatka p.-31 waga-2670 dlugosc-54 nie wczesniak!! :)

CC główka - 34cm klatka - 35cm (ze względu na te wymiary cieszę się, że cesarka bo mogłyby być problemy - choć cesarki nie polecam oczywiście:) ) waga - 4000g długość - 59cm

moja jeszcze w szpitalu spadla do 2700 :-o lepiej jak sa wieksze dzieci, ze mna na sali lezaly same 4 kg noworodki , z faldkami itp a moja taka chuda, na nogach sama skora i kosci... mam nadzieje ze szybko nadgoni

Evi ale ciekawi mnie czy to genetyczne, czy Ty z mężem jesteście mali, czy przechodziłaś jakąś chorobę w ciąży, ile przytyłaś w ogóle? Bo ze mną na sali też leżała dziewczyna, której donoszone dziecko ważyło 2500g! I się zastanawiam czemu tak?

Jak jest byt duże dziecko to też nie dobrze, ale tak między 3,5 a 4kg to prawda, że są silniejsze i ewentualną chorobę (a wiadomo, że u takiego maleństwa nawet katar jest groźny) przechodzą łatwiej (w sensie są silniejsze do jej pokonania).

no moja coreczka wlasnie w szpitalu jeszcze nabawila sie zapalenia gardla:-( ale naszczescie wszystko dobrze sie skonczylo :-)

Gość fhcn
moja moja ur sie w 32 tyg i wazyla 2,1 kg , ob 29 cm

Gość gtjugg
ja24: a dlaczego dziwisz sie ze rodza sie Male dzieci...urodzilas wilkoluda i myslisz ze jestes super, moze i tobie zdarzy się ze ur małe dziecko, normalna waga dziecka to 3, 5 do 3,8 , a teraz rodza sie wiekse dzieci niz kiedys bo kobiety zazywaja witaminki i chemia wszedzie!!!

Gość szonowa
Moj synek: waga 4500g dlugosc 52 cm obwod glowki 38 :O Rodzilam naturalnie.

Gość kazzara
Mój syek: waga 3870, dł 57cm ob główki i klatki 36 cm Poród skończył się cięciem cc

Gość może ktoś jeszcze
?:)

mam wpisane w ksiazeczce: obwód główki 33cm obwód klatki piersiowej- 30 cm waga 3040 dlugość 51 cm

Moje słoneczko waga ponad 4500 g, 60 cm długość , obwód główki 37 cm poród cc z uwagi na wielkość dziecka naturalny poród nie wchodził w grę , tak zadecydowali lekarze .