Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaa11

internet

Polecane posty

Gość zaniepokojonaa11

mam pyanie czy ktos wie jak zalatwic tani internet. Wiem moze to glupie pytanie ale nie dla mnie. Wiec tak: mam BT i mam tez internet, ale chce zrezygnowac bo za duzo placimy 125 funtow na 3 miesiace. Podpowiedzcie mi gdzie i jak to zalatwic zeby znalesc cos taniego. Myslalam o O2 bo mamy abonament z tej sieci ale nie wiem. Czy da sie nie miec telefonu stacjonarnego a miec dobry i tani internet?

Gość domi86UK
jezeli wezmiesz z o2 to ile sie nie myle i tak bedziesz musiala placic BT za ich linie tel. (ok.11 fumntow miesiecznie) i do tego cene o2 za inernet,pewnie min.10 f. czyli ok. 21funtow miesiecznie.wg mnie to i tak duzo. ja mam Virgin za 20f. miesiecznie mam TV (ok.40kanalow), telefon, i internet...

Gość zaniepokojonaa11
to wytlumacz mi gdzie mam isc zeby to wszystko zrobic.Moglabys? pliss

Najlepiej załatwić wszystko przez internet, telefon możesz mieć ale niekoniecznie płacić BT, my placiliśmy horrendalne kwoty BT, w dodatku co chwilę nam podnosili comesięczną kwotę, a dlaczego tego pewnie nawet oni sami nie wiedzieli. Internet mieliśmy i mamy z Tiscali, tam też przeniesliśmy linię telefoniczną i teraz płacimy ok. 20f co miesiąc za internet i telefon. Po prostu znajdź taniego dostawcę internetu i przenosząc internet przenieś tam również linię telefoniczną. Nie musisz dzwonić, wszystko to załatwia się przez internet. Tylko uwazaj, bo jesli rozwiążesz umowę z BT przed upływem 12 miesięcy to zapłacisz karę.

W ogóle radzę z telefonem uciekać z BT jak najszybciej, jesli tylko się da. Zdziercy jakich mało.

Gość zaniepokojonaa11
czyli co wpisac w wyszukiwarce tiscali? i zadzwonic do nich? Ale wczesniej musze zadzwonic do Bt?czy tak?sory ale niekapuje, prosze jak krowie na rowie:)

jesli masz w mieszkaniu okablowanie do BT to pewnie nie masz do Virgina - to jest taka umowa miedzy nimi ze nie wchodza sobie w droge. Wczesniej jak to sie jeszcze nazywalo TeleWest poszlismy i spytalismy czy nas podlacza do swojej sieci bo wprowadzilismy sie do zupelnie nowego bloczku ale tam juz byly gniazdka BT. I powiedziali nam ze narazie nie planuja moze za rok albo dwa. Wiec napoczatku mielismy telefon z BT a net z Tiscali a teraz da sie miec obie te rzeczy z Tiscali za 14.99 za miesiac i do tego jeszcze w weekendy mozesz dzwonic free po calej UK na stacjonarki i masz 10 krajow do ktorych polaczenia masz tez bezplatne (ale nie ma w nich niestety Polski) Tak wiec jesli minelo Ci juz 12 miesiecy w BT to uciekaj od nich jak najszybciej - na stronie Tiscali wypalnisz podanie ze chcesz miec u nich net i reszte sami zalatwiaja a TY nic nie musisz juz robic.

ale w ogole zastanawiam sie jak to jest mozliwe ze za 3 miesiace placiliscie po 125 funtow? to ile Was kosztowal ten internet i linia telefoniczna? Moze duzo dzwoniliscie?

Gość zaniepokojonaa11
daj milink do tej stronki z tym folmularzem. plisss

Gość zaniepokojonaa11
juz mi minelo 12 miesiecy i musze ich zmienic bo to zlodzieje

Coś tu nie tak, żeby cię jakakolwiek firma podłączyła do internetu musisz mieć w mieszkaniu gniazdko telefoniczne, a te to tylko z BT przecież, jedynie Virgin nie wymaga takiego rozwiązania.

Gość zaniepokojonaa11
weszlam na ta strone www tiscali product i wybralam ta opcje 9.99 join now i tam mam wpisac swoj numer telefonu tak ?

virgin ma swoje gniazdka wiec jak ktos ma juz z BT to mu raczej sie nie uda zamontowac innych - tak byla w naszym przypadku przynajmniej

Gość zaniepokojonaa11
i jak wybiore ta opcje to co sie stanie z BT rachunkami i moim kontem u nich? tego nie rozumiem czy to sie odwola automatycznie czy przejde do nich a BT samo sie skonczy?boje sie ze namieszam i bede miec dwa roznoczenie??

nie wiem jak z internetem, ale jak chcesz przenieść telefon to nie musisz ich informować, robi to w tym przypadku tiscali, czy masz jakiś kontrakt z BT? tam powinno wszytsko być

Gość zaniepokojonaa11
no tomusze do nich zadzwonic, a jak myslisz czy moge najpierw przeniesz tel a potem zadzwonic do BT odwolac internet i .no wlasnie jak uruchomic internet z tiscali? Sory ze tak truje ale boje sie zeby nie namieszac

nigdzie nie musisz dzwonic Tiscali zrobi to za ciebie - ty tylko masz wypelnic ta aplikacje i koniec. a juz napewno nie rozwiazuj najpierw umowy z BT

Nie zgodzę się, żeby przenieść internet powinnaś zadzwonic do BT i poprosić o tzw. MAC Code i dopiero wtedy przyłączyć się np. do tiscali

ja w kazdym razie tak zrobilam i nic mi sie nie stalo - dzwonili pozniej jeszcze i przysylali mi listy z BT zeby ich nie opuszczac ale ich wysmialam. Tak wiec po co robic sobie pod gorke jak mozna to zalatwic latwiej ?

Amikaaa, ale ty od poczatku miałaś internet z Tiscali, a tylko telefon z BT, ja tak samo i też zrobiłam tak jak ty, przez net. Ale żeby przenieść net to trzeba to trochę inaczej zrobić.