Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akamaka

grozi nam atak?????

Polecane posty

Gość akamaka
ja tez mam mega nerwy, zwłaszcza, że mieszkam rzut beretem od tej pie.......dzielonej tarczy :( i to nasz region pójdzie na 1 ogień :((

akamaka : Waszego regionu nie ruszą - przecież tarcza pokona czołgi, karabiny itp. - wyłapie wszyyyystkie pociski:/

Gość akamaka
Takie cele jak tarcza antyrakietowa niszczy się w pierwszej kolejności :(

Gość na kolana ...
Wy dzieci chyba komuny nie pamiętacie ... Prawie wszyscy tu przed Rosją klękają ... "ruski brat" jest blisko ...

Polacy zawsze włazili USA w d..., i co z tego mamy setki poległych żołnierzy w Iraku. Najgorsze jest to, że tak naprawdę władza robi to dla pieniędzy, a nie dla naszego bezpieczeństwa. Nikt nas obywateli nie pytał o zgodę na ustawienie tarcz, można by było zrobić na przykład referendum. Wszyscy dobrze wiemy, że z Rosją lepiej nie zadzierać przecież to jeden z większych potentatów atomowych na świecie, jak się wk....., to Polska leci pierwsza i kto zginie?- My zwykli obywatele! na pewno nie ci co są na stołkach(już ich w Polsce nie będzie). Teraz brakuje jeszcze żebyśmy zaszli za skórę Chińczykom. Nie wiem po co takie gówniane państewko jak Polska wszędzie się pcha tam gdzie się coś dzieje, zamiast dbać o bezpieczeństw mieszkańców. Przypomnijmy sobie dzieje Polski w czasie II wojny i to jak Stany nam strasznie wtedy pomogły.

Czytam i oczom nie wierzę. Piszecie tu o słabości Polski, która ośmiela się zabierac krytyczny głos w sprawie agresji rosyjskiej. Czy pomyśleliście że słabośc naszego państwa wynika właśnie z tego, że dziesiątki lat po wojnie byliśmy całkowicie od Rosji uzależnieni i w pełni realizowaliśmy jej politykę.

Gość wear and peace
decora słabośc Polski polega na tym, że zawsze od kogoś jest zależna.. Dziś od USa.. Głupszych głupków jak my nie ma!

Gość dokładnie tak jest
Polska według PiS, PO, SLD itp "polskich patriotów" ma do wyboru 1. Lizać dupe Moskalom 2. Lizać dupe Amerykanom i Żydom albo 3. Lizac dupe Niemcom im sie w głowie nie mieści prowadzenie polityki bez wasalizmu, uległości, zeszmacaniu się...mniejsze od nas kraje maja 3x więcej godności.

Gość dokładnie tak jest
I jakież to nas w zamian spotykaja zaszczyty i korzysci - Polska jedyny kraj któramu USA nie zniosły wiz - Polska kupiła od USA zdezelowane F-16 a w zamian dostała oszukańczy ofset - Polska na zlecenie USA musi zabijać w Iraku i Afganistanie - Polska jest tak gorliwa że nawet tajne więzienia CIA były u nas a człowiek z CIA śmiał sie z tej gorliwości i nazwał Polske 51 stanem USA (tzn że polaczki by chcieli bardzo nim być) -Polska zawsze nadstawia doopy i dlatego nikt tego kraju na swiecie nie szanuje.

Gość wear and peace
09:33 właśnie. A może ktoś być biednym krajem, ale mądrym i każdy będzie go szanował. Ja bym ciągle mówiła: wiesz usa mój krja biedny. Nie to co twój. Ciebie stać na wojnę w iraku. My muismy juz ja konczyc- 2006. A dziś Po co ci bushek te rakiety? Nie znasz histroii? Nie wiesz, że rosja moze poszukac sojusznika? npKorea, Japonię, chiny, jakiś kuwejt itp...zbiorą się i będą przeciw nam..A Polska za zadanie na drodze pokojewe łączyć Zachód ze wschodem. czemu nie mamy mądrości i dyplomacji? No własnie. Dziś lecimy do usa, bo oni silni:O zachód jest silny, specjalnie to mówia- mowiła durna kczak..A co on mysli, ze prowadzenie polityki polega na tryzmaniu sztaby z silnym? Nie! Polega na dyplomacji i mówieniu o pokoju! O spotykaniu sie z prezydentami europy! czechy słowacja wegry rosja! To nasi sasiedzi! Z nimi my muismy byc w zgodzie! Ale i dbac o interesy z Francja hiszpania anglia.. dzis polityka zagraniczna lezy! Faktycznie to najbardziej kłotliwy polityk! Zarzucano mu to w roku 1990... dzis sie to potwierdziło.. wstyd!

Gość wear and peace
Polska dziś robie ten sam błąd co Fr i Anglia.. te kraje mysały, że jak będą trzymać sztamę z silnym!:O A silnym wtedy Był Hitler- Niemcy. Wojny nie będzie. Oni będą bezpieczni itp..I co? Dziś w 21 wieku.. po tylu doświadczeniach z przeszłości.. nie potrafimy wyciągnać wniosków?????????????????/

Gość wear and peace
Dziś POlska powinna dogadać się z Czechami aby tych rakiet nie było! Zebrac państwa europy, mówic o pokoju!!!! O ROZOWJU GOSPORADCZYM! A NIE O RAKIETACH WOJNACH!!!!! GŁUPCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NIE DZIWCIE SIE, ZE ROSJA SIE BOI I ZBROI.. SKORO SŁYSZY ZE ZACHOD SIE W RAKIETY ZBROI PRZECIW NIEJ- ONI NIE SA GŁUPI..PONADTO KACYZNKIS SIE WYGADAŁA 2 TYG TEMU.. ZE RAKITY SA PRZECIW RUSKIM..I PROSZE DOSŻŁO DO WOJNY1!!!!! W GRUZJI!!!! RUSKI TO USŁYSZAL.. I USLYSZAL ZE PODPSIUUJEMY PAKT Z USA...WIEC..? I CO KACZKA UMIE RZADZIC? PROSZE O JEGO ODWOLANIE\11!!!!!!! BO ZANIM SKONCZY RZADY DORPOWDZI KRJA OD RUINY!!!

Gość wear and peace
kaczyński palnął publicznie, że rakiety są przeciw ruskim.. tak mu usa nagadało..a on nie ma włąsnego zdnaia tylko im ufa.. jaki efekt? rosja poczuła się i słusznie zagrozona.. efekt wojna w gruzji... kto rzadiz polską? sikorski kaczynski do odowłania! nie czekac az im sie kadencja skonczy! ludzie ich wybrali, dzikei ludizom są u koryta władzy! jak robią zle dla swiata i polski! musi bycparagraf w ustawie, który mówiłby ze naród polski tak jak ich ywbrał..ma praow ich odwołac! to jest polityka na miare 21 wieku! a nie bomby rakiety! loizanie tyłka ..bogatym głupcom zza chodu..

Gość akamaka
przeraża mnie to wszystko. Proponuję postawić tarcze k/Warszawy!!!! nie kolo mojego bloku :(

Gość ja uzywam wody a nie mydla
nie rozumiem czemu nikt nie pyta nas o zdanie w sprawie tarczy? czemu nikt sie jej nie przeciwstawi? czemu sie o tym nie mowi? przeciez wiekszosc jest przeciw jej budowy:O

Gość wear and peace
wojnie trzeba zapobiegac! A nie ją wzniecać! czemu opozycja nie działa?/ czemu pozwala na takie cos K? Moze argumenty przeciw tarczy wciaz z forum, wypiowiediz ludzi!!! i trzeba zrobic referendum!

Gość akamaka
mówi się mówi a zwłaszcza w naszym regionie,bo my jej nie chcemy ale nas nikt nie słucha. Owszem są sondaże ale gdzie? w Warszawie? ! Wiadomo W-wa bedzie Za

Gość wear and peace
w całej polsce! sondaże!

tez mieszkam w miare blisko miejsca gdzie ma powstac tarcza i NIE WYOBRAZAM SOBIE ZE KIEDYS MOZE TAM STANAC!

Gość akamaka
ja mieszkam w blokach sasiadujacych z tarcza :( blizej juz nie mozna :(

wspolczuje:O mnie dzieli od tej miejscowosci kilkadziesiat kilometrow...

Gość jaka to miejscowość
gdzie ma powstać tarcza? bo ja nie wiem

- Źle się stało, że doszło do sytuacji, w której Polska ma podpisać umowę w sprawie tarczy antyrakietowej powiedział w Sejmie Wojciech Olejniczak. - Jest kilka powodów, dla których Polska nie powinna podpisywać tej umowy – dodał poseł SLD. - Po decyzji w sprawie umieszczenia tarczy antyrakietowej Polska będzie musiała dążyć do obniżenia poziomu niebezpieczeństwa, jakie ta instalacja niesie za sobą – zauważył Olejniczak. - Bateria rakiet Patriot ma stacjonować w Polsce tylko do 2012 roku, co oznacza, że później Polska nie będzie miała żadnej dodatkowej ochrony – podkreślił poseł SLD. - To oznacza z kolei wielki inwestycje w wojsko, idące w dziesiątki miliardów złotych. Za to wszystko zapłacimy my, Polacy - dodał. - Polska nie powinna była nigdy podjąć tej decyzji – oświadczył Olejniczak. czemu polska(tzn rzad) sama sobie dolki kopie? :O

Gość ta miejscowosc to
Redzikowo

Gość lady Rice made in POland
Teraz trzeba byc cwanym.Odciagać negocjacje do listopada.. wymigiwac się wojną w gruzji.. Potem Bush idzie -kadencja się kończy, drugi raz napewno lud go nie wybierze. jednego dowódcę mniej- durnego na dodatek. I zerwac całkowicie gadkę o tarczy. Jak chce sobie Obama durną politykę Busha kontynuowac niech to robi...ale na oceanie w ameryce łacińskiej może na kubie tarcze? ciekawy pomysł. A od Erupy wara! czemu tarczy nie zaproponował Niemcom? Francji? Tylko 2 durnym słabiutkim państwekom- Czechom i Polsce..

Gość dzis czytałam
ze byc moze nie dojdzie do podpisania umowy o tarczy http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzad-wstrzyma-sie-z-ratyfikacja-umowy-o-tarczy,wid,10270490,wiadomosc_prasa.html

Gość i klamka
zapadła :(:( :(