Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słodziutka Lolitka

mam już tego dość!!!

Polecane posty

Gość Słodziutka Lolitka

powiedzcie mi proszę, gdzie mogę kupić i ile kosztuje taka rzecz, którą można okleić regał? nie chcę go malować, bo to za dużo roboty, a ta okleina(?) ma różne kolory i wzory, więc będzie lepszy efekt. pomóżcie! ;)

Gość rthz nl
Wycinankę w każdym papierniczym dostaniesz.

Boi, Nomi, Praktiker, tego typu markety, plus są też takie sklepy, ewentualnie na necie można też kupić :)

Obi mialo być :p A koszt jest niewielki. Zależy od szerokości, metr takiej okleiny szerokosci 50cm kosztuje ok. 5zl :)

Gość Słodziutka Lolitka
a orientujecie się w cenach i w formie tej okleiny? tzn. chodzi mi o to, czy to się kupuje na metry czy jest pakowane fabrycznie w jakąś rolkę?

Gość duża hela
uwierz, że z malowaniem pójdzie Ci duzo szybciej niż z oklejaniem.... Okleinę kupisz w kazdym sklepie z tapetami lub lub w jakims markecie budowlanym, a farby polecam beckersa malowałam chyba 10 lat temu i do tej pory sie trzymają

Gość Słodziutka Lolitka
dziękuję wiii 🌻 to czeka mnie w przyszłym tygodniu wyprawa do sklepu ;) może jeszcze poradzicie mi, jaki kolor dla ożywienia pokoju? myślałam o jakimś letnim, entuzjastycznie nastrajającym do życia ;)

Jupuje się z metra, i faktycznie oklejenie czegoś to nie taka prosta sprawa

Gość Słodziutka Lolitka
może i poszłoby mi szybciej z malowaniem, ale przecież takie beztalencie jak ja nie zrobi wzorków :P

Gość Słodziutka Lolitka
sama nie będę oklejać, poproszę o pomoc :)

Gość clclccllclcl
Kupujesz na metry. Cena jakieś 7 zł za metr. Ale okleić coś jest bardzo trudno. No chyba że tylko płaską powierzchnię. Ale brzegi, kanty - to naprawdę sztuka.

Gość duża hela
żeby ładnie okleic meble musisz naprawde poświęcic cholernie duzo czasu, równo przyciąć równo przykleić przeważnie powstają bąble z powietrza jesli nie jestes wprawiona w takiej robocie, i najlepiej przed klejeniem meble dobrze umyć i przetrzec papierem ściernym bo pod okleina wszystko bedzie widać każdą nierówność

Sama to musialabyś mieć ze cztery ręcę zeby dac sobie radę ;) tzreba bardzo uważać żeby nie porobily się pęcherzyki powietrza i żeby równo przykleić, ale efekt jest super, oklejalam taka z mamą meble z kuchni, i taką bardzo starą szafkę, doslownie w szoku bylam że te meble moga być takie ladne ;) a każy kto wchodzil do kuchni to od razu w drzwiach "ooo, nowe meble macie, ladne" :p

Gość Słodziutka Lolitka
zamierzam okleić tylko przód regału, boki są idealnie jasne :)

Gość duża hela
aaa chcesz zrobić wzorki no to zdecydowanie lepiej beda wyglądac pomalowane, mozesz sobie zrobić szablony i wzorki wyjdą super

Gość Słodziutka Lolitka
wiii => a jaki kolor/wzór wybrałaś? :)

Gość clclccllclcl
Co do kolorów - muszę cię rozczarować. Te okleiny są drewno-podobne, ew przypominają korek, marmur itd nie ma zadnych kolorów ani wzórków.:)

Gość Słodziutka Lolitka
tylko, że to malowanie zajmie mi sporo czasu - trzeba będzie to badziewie wystawić na dwór, czekać później kilka dni aż wyschnie... sama nie wiem... a powiedzcie mi, co jest później łatwiej usunąć - nie, żebym chciała, ale tak z ciekawości pytam :P

Gość Słodziutka Lolitka
naprawdę nie ma wzorów? :( a ten korek to taki jasny jest jak tablica korkowa? sorry, że takie głupie pytania zadaję, ale jestem naprawdę zielona w tej kwestii ;)

Mam dwa kolory, od razu zdementuje to co ktoś napisal ze okleiny są tylko drewnopodobne ;) ma zieloną i żóltą, taką fajną sloneczną żóltą :) zielony jest wzór taki normalny jak drewno tyle że koloru zielonego a żólty jest, hmmm, takie coś jakby pędzelkiem robić plamki jedna kolo drugiej. A moim zdaniem sto razy latwiej i szybciej pozbędziesz się potem okleiny w razie czego

Gość Słodziutka Lolitka
dziękuję wiii za pocieszenie ;) ja bym właśnie chciała coś słonecznego, radosnego - aktualnie ten regał jest ciemnobrązowy, więc stanowczo za ciemny, nie pasuje do mojego usposobienia, potrzebuję kolorów, żeby żyć ;) teraz strasznie mi utkwił w myślach ten korek.. ciekawie by to nawet wyglądało :) do tego jakiś kolorowy dywan/dywanik i byłoby po prostu ślicznie :)

Gość Słodziutka Lolitka
a jak to się w ogóle nazywa tak fachowo? :) wiecie może? szukam i nie wiem, czego szukam :D

To się tak nazywa, okleina na meble :) poszukaj a napewno znajdziesz fajny kolorek :)

Obawiam się że takie oklejanie może sprawić nie mniej pracy. Ja kiedys oklejałem tylko parapety, wiesz jakiej cierpliwości dp tego potrzeba żeby takie bąble z powietrzem się nie porobiły.

Gość Słodziutka Lolitka
dziękuję Ci bardzo wiii 🌻 :) najgorsze jest jednak to, że w internecie na stronach tych marketów budowlanych nie ma żadnych oklein, mam nadzieję, że mimo to mają je w swoim asortymencie ;) popatrzyłabym sobie teraz, ale wygląda na to, że muszę się udać tam osobiście ;)

Gość Słodziutka Lolitka
spokojnie bezimienny, mam fachowca w rodzinie - złota rączka od wszystkiego, nawet od oklejania mebli ;) ale dziękuję za wskazówkę :)

Gość clclccllclcl
No dobra, no to może istnieje zielone drewno, a ten twój żółty pewnie tez coś imituje. Generalnie okleiny imitują naturalne materiały. Korek i owszem, korek znajdziesz.

Gość Słodziutka Lolitka
clclccllclcl => korek wyglądałby bardzo ładnie, do tego jakieś jasne zasłony, jasne rolety, ładny dywan i pokój jak nowy ;)

Mój żólty nie imituje absolutnie nic ;) jest to tak jak mówię, coś jakby pędzelkiem robić takie kropki jedna kolo drugiej :)