Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja powiem

może byc prezent zamiast pieniędzy?

Polecane posty

Gość to ja powiem

Wiem, że temat był wielokrotnie poruszany na forum, ale z tych dyskusji często nic nie wynika poza kłótniami We wrześniu wybieram się na ślub - ja jestem świadkiem. Ja studiuję, a mój partner studiuje zaocznie i pracuje. Nie mamy kasy, żeby się wystawiac, jak ma to w zwyczaju nasza rodzina. Wolelibyśmy kupic jakiś prezent powiedzmy tak około 200-250 złotych. Może młodzi się wypowiedzą, co chcieliby ewentualnie dostac? Dodam, że panstwo młodzi mieszkają na razie w wynajmowanym pokoju. A, w październiku mamy drugi ślub

Ja również wolałabym kasę, nieważne ile ale nawet te 200-300zł jest lepsze niż prezent który np już mamy bądź dostaniemy od kogoś innego jeszcze... poza tym są różne gusta, u mnie kiedyś w rodzinie młodzi dostali w większości same powtarzające się prezenty i co się okazało - że żaden zakupiony prezent nie był w ich guście, sami nigdy by sobie takich rzeczy i takich firm nie kupili, a w dodatku rzeczy się powtarzały i potem na powrót rozdawali je po rodzinie bo nie mieli co z tym zrobić