Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comtessa

Mieszkania na parterze

Polecane posty

Gość comtessa

niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania, jego jedynym mankamentem jest to, że mieści się na parterze. W tej chwili mieszkam na 2 piętrze i uważam, że to opcja optymalna. Boję się mieszkania tak nisko, obawiam się włamań przede wszystkim, nie wyobrażam sobie np. spać latem przy zamkniętym oknie albo za każdym razem wychodząc z domu sprawdzać czy wszystkie okna są pozamykane :o Czy ktoś z was mieszka na parterze i jakie są wasze doświadczenia?

Gość comtessa
hej, nikt nie mieszka na parterze??? :(

Gość chciałem zapytać
mój parter jest dość wysoki. przez okno nie da się wejść, przez balkon trzeba sie postarać. ogólnie okna trzeba i tak zamykać, balkonu nie otwieram jak mnie nie ma w pokoju. słychać wszystko w nocy-pijana młodzież, rozmowy na podwórku itd itd. przez dzień dzieciory drą gęby (ja tez darłam, nie żebym sie czepiała:P),każde słowo słyszę przez okno, i tak do zaj....ogólnie spoko:D:D:D

optymalne mieszkanie ejst na 1 pietrze ;) sama tez nie chcialabym mieszkac na parterze

Gość comtessa
gorzej jak ktoś inny wejdzie do domu :o generalne parter jest dość wysoki ale zaraz pod balkonem jest metalowy płotek i żadnego problemu nie stanowi dostanie się do domu, będę chyba musiała zamykać balkon wychodząc do innego pomieszczenia :(

Gość comtessa
na noc też zamykacie okna czy śpicie przy otwartym?

A ja się nie zgadzam co do tego, że źle się mieszka na parterze. W swoim życiu mieszkałam już na piętrze drugim, trzecim, piątym i nawet ósmym przez krótki czas. Po tych doświadczeniach stwierdzam, że najlepiej mi się mieszka teraz, w mieszkaniu na parterze. Wiadomo, że wszystko zależy od okolicy w jakiej się mieszka i też samego mieszkania. U mnie jest spokojnie na szczęście. A okna na noc mam otwarte na całą szerokość i do tej pory nie było żadnego \'włamania\'. I popieram opinię wyżej, że w przypadku zgubienia kluczy można się dostać do środka przez okno, co też już przerabiałam kilka razy. :p Ogólnie nie jest tak źle jak się może wydawać. :)

a nie jesteś czasem przewrażliwiona?Mieszkam na parterze 13 lat,okna zostawiam uchylone nawet jak wychodzimy do pracy.Balkon jest zabezpieczony pionowymi pręcikami,ale to pozostałość po poprzednich właścicielach:P więc zostaje otwarty bez żadnych wątpliwości.Generalnie dla mnie minusem jest to,że jest najbrudniej

Gość comtessa
może i jestem przewrażliwiona ale to dlatego, że nigdy tak nisko nie mieszkałam.

Gość balantajsa
nie masz co się martwić. Włamywacze nie okradają bloków tylko domy na bogatych osiedlach

Gość m_aniaczka
Szczerze .. to wolałam mieszkać na 4 pietrze niż na parterze, i nie chodzi o włamania czy coś takiego. Nie da się żyć !!! Rozmowy pod klatką, gdzie słychać każde słowo ( można usłyszec też coś o osbie) dzieciaki drące mordę, pijacy wracający do domu, \"najfajniejsze\" jest to ze mogę po dzwięku silnkika i sposobu odpalania samochodu rozpoznać który sasiad wybiera sie do pracy o 5 rano. Pieprzone skutery scigające się po ulicy .... koszmar. Na szczęscie przeprowadzam sie za kilka tygodni. Miszkanko na I piętrze, nie od ulicy...

Gość franio benio
a ja mam wszystkie okienka pootwierane i drzwi nie zamykam na klucz :-P mieszkam na parterze ale..we własnym domku i nikt mi się pod oknem nie kręci :-D