Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastkaaa_22

dostalam sie na filologie angielska ale zaczynam sie bac ze sobie nie poradze

Polecane posty

Gość pytankkkko
ja tez lubie angielski ale tez mam stracha chcialabym studiowac ale zaocznie boje sie ze sobie nie poradze jak wygladaja zajecia? .... serio trzeba umiec perfect jezyk?

Gość mcoldmsfosmds
perfect nie, nikt nie zna perfect :) podam ci przyklad z mojej ostatniej sesji. III rok, egzamin ustny, wychodzi kumpel, burak na twarzy. Wszyscy pytają o co chodzi i jak poszlo. On mowi, ze mial temat o polityce, wypadło mu z głowy słowo 'przeciwnik', nie mógł sobie przypomnieć, to egzaminatorzy staraja mu się pomóc: - Jak jest opozycja? Kumpel: Opposition. - Tak więc jak będzie przeciwnik? Kumpel, szczęśliwy: ...... OPPOSER!!! (prawidłowo: opponent) III rok anglistyki hehe i taki kwiatek :D

Gość pytankkkko
ja sie najbardziej boje zajec z fonetyki..z akcentem mam duze problemy:O

no ja juz normalnie "robie w gatki" ze strachu heheh ale w suie nie ma rrzeczy niemożliwych trzeba dać sobie rade:)

AUTORKO! możesz napisać coś o rekrutacji? jak przebiega i co trzeba \'pokazać\' że sie umie żeby się dostać? ja myślę też o tym kierunku chociaż mam jeszcze 2 lata czasu, ale nie mam innego pomysłu, ang zawsze mnie interesował i lubię się go uczyć. i w ogóle jak myslicie, jakie możliwości daje ukończenie takich studiów, jaka przyszłość, na jakie stanowiska można się dostać ?poza nauczycielem angielskiego oczywiście:O

Gość mcoldmsfosmds
pytankkkko, nie martw się. Polecam zdobyć jakiś słownik na kompa, taki, że masz zapis fonetyczny + czytają dane słowo. Świetnie sie z tym ćwiczy akcent, bo mozesz posluchać jak ktoś to mówi poprawnie. I ćwiczyć, ćwiczyć, cwiczyć. Jak bedziesz robić to regularnie ze słowami, które sprawiaja ci trudność, to zobaczysz, ze w końcu będzie ok. Ja mam chyba slownik PWN, bym musiala sprawdzić. W każdym razie polecam, naprawdę przydatna rzecz.

myślicie, że będąc w liceum na poziomie intermediate plus, czyli najwyższym jaki mamy w szkole i jadąc na samych 5 i szóstakach mam szansę dostać się na filologię,??? mam jeszcze 2 lata nauki przed sobą

Gość pytankkkko
dzieki:D kurcze ja bylam nawet troche w Anglii mialam stycznosc z zywym jezykiem jakos mnie rozumieli Angole ale wciaz sie boje:O

Gość pytankkkko
ja juz uciekam zajrze tu jutro 🖐️ MILEJ NOCKI WSZYSTKIM!:D

Gość anglistkaa
30minutes - to zależy przecież od tego jak zdasz mature a nie czy masz same 5.

Gość upupuppupupuu
upupupup