Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoproszeorade

jakie objawy nadżerki, co ja powoduje? i ile lat mialyscie?

Polecane posty

Gość bardzoproszeorade

czy 23 latka jest na nia bardzo narazona?? i jakie sa objawy.. ide do lekarza dopiero z atydzien a do tego czasu sie martwie.. prosze powiedzcie

Gość a czym się martwisz
Wszystko wyjdzie w cytologii. Nadżerka nie daje żadnych objawów. Ja swoją mam już 3 lata i czuję się dobrze, jest pod obserwacją, usunę ją po urodzeniu dziecka, wcześniej nie trzeba, jeśli nie ma stanu zapalnego.

Gość bardzoproszeorade
a ile masz lat?? ja czuje dziwny bol w podbrzuszu.. jestem w polowie cyklu i troche jajnik mnie pobolewal a teraz czuje dziwny bol jakby mi sie wszystko chcialo zerwac... nie wiem co to mzoe byc ... a to az tydzien czekania

Gość a czym się martwisz
mam 29 lat Nadżerka nie ma takich objawów. Może masz owulację, albo stan zapalny przydatków, zdarza się. Weź No-Spę i nie przejmuj się tak, wszystko będzie w porządku. Taki już nasz kobiecy los.

Gość bardzoproszeorade
no wlasnie... co za sprawiedliwosc... a faceci nic... mam prawie23 lata i od 4 latach regularnie sypiam z facetem... slyszalam ze od sexu sie robi nadzerka.. na dodatek barrrdzo czesto z prezerwatywa... teraz mnie troche boli brzusio ale wydaje mi sie ze to normalne nie jest... tylko ze ja mam takie mysli najgorsze... jakies raki, torbiele.. za duzo chyba czytam takich rzeczy ze strachu

Gość a czym się martwisz
Oj chyba za dużo się naczytałaś. Prawie każda kobieta, która współżyje ma II grupę cytologii i często nadżerkę, to normalne. Jak już pisałam wcześniej nadżerka nie wywołuje żadnych objawów. Nadżerka to nie to samo co nowotwór ! Nie przejmuj się, dobrze, że idziesz do lekarza, po wizycie na pewno poczujesz się spokojniejsza.

Gość bardzoproszeorade
i okazalo sie --mam nażerke.. narazie mała ale mam.... koles jednak powiedzial ze zobaczymy za 2 miesiace .. zorbi mi cytologie itd... a narazie dal tabletki anty .. bo powiedzial ze bole mogajakie mam moga byc byc owulacyjne i od nich prawdopodobnie boli brzuch .. a jak zaczne brac tabletki powinny przestac...

Gość blackcat
nadżerkę miałam w wieku ok 21 lat - przeszła bezobjawowo i sama sie wyleczyła ;)

Gość barakuda23
jejku ja tez mam.... czy to jets bardzo powazne??

Gość torunianka23
ja bylam na pierwszej wizycie w wieku 17 lat i do teraz ja mam a mam 23lata,wiec to zalezy jak ciagle jest taka sama i niegrozna to sie z nia zyje:)

Gość torunianka23
poczytajcie na necie!!! nie trzeba jej usuwac, zreszta usuwanie zaleca sie kobietom ktore juz rodzily!!!

Gość gazeta wyborcza
ja nie mialam zadnych objawow. po prostu nadzerka zodtala mi wykryta podczas rutynowej kontroli. ma ja wiekszosc dziewczyn ktore stale wspolzyja. Jesli leczona i trzymana pod kontrola to nie stanowi zadnego zagrozenia.