Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonimmmmka

rozmiar 40/42

Polecane posty

Gość pseudonimmmmka

co myślicie o romiarze 40/42, czy L. wiem że trochę duży, ale czy już obleśny, czy jeszcze "kobiecy"? :) mile widziane wypowiedz płci męskiej ;)

Gość to chyba zalezy ile masz
wzrostu

Gość pseudonimmmmka
nie boję się:D jestem chora na niedoczynnośc tarczycy, przez tyle lat się przyzwyczaiłam do tego rozmiaru, jestem tylko ciekawa opini innych.

Gość pseudonimmmmka
jestem niska, mam 165cm wzrostu.

Gość ja tez nosze
42 Ale mam 179 cm wzrostu ; )

Gość Dobre to było
Ja noszę taki rozmiar ale nie dlatego,że jestem pulchna (mam normalną figurę czyli nie jestem zbyt chuda ani gruba) tylko właśnie dlatego, że jestem dość wysoka (170cm) ... i niestety po porodzie biodra się poszerzyły :(

Gość kammmmm
a ja mam 40 rozmiar i 182 cm wzrostu. jestem za chuda, ale coz ;)

Gość ja tez nosze
no ja nie jestem ani chuda ani gruba ; ) kammmm to przytyj albo spróbuj za modelke isc; ))

Gość to chyba zalezy ile masz
No ja noszę 38/40/42, a bywa że od góry i 44 i nie uważam, żebym była gruba. Z tym, że mam 175 cm wzrostu i jestem grubokoścista. Ale nawet przy 165 nie wydaja mi sie to jakoś strasznie dużo. Myslę, ze wygladasz o.k.

normalny. jesli potrafisz sie ubrac to bedzie dobrze wygladac niezaleznie od rozmiaru. 40/42 nie jest oblesne, jest normalne, kobiecie. na swoim przykladzie moge ci powiedziec, ze kiedy nosilam 40/42 to rodzina mi docinala i mowila, ze moglabym zrzucic pare kilo a te pare kilo to bylo jakies 5-7 chociaz ja sie czulam jakbym miala monstrualna otylosc. przez rozne diety utylam do niemal do 90 kilo w najgorszym okresie i nosilam rozmiar 46/48. Wtedy 40 wydawalo mi sie szczytem marzen. Po dwoch latach od swojej najwieszej wagi waze 52 kilo. Schudlam wiec niemal 40. Tez mam niedoczynnosc. Jedyna dieta jaka stosowalam to 5 posilkow dziennie co 3 godziny i skakanka. Do tego staram sie stosowac zasady nielanczenia ale nie zawsze. jadlam 1500-1700 kcal dziennie. Lekarz powiedzial, ze nadwage przy niedoczynnosci lepiej zbijac sporetm i dieta nielanczenia niz ograniczeniem kalorii bo to prowadzi do pogorszenia stanu tarczycy. tyle.

Gość pasiaczkasss
ja mam 180 i 40

Gość ja tez nosze
ja waze 80 ale jestem tez grubokoscista i wysoka... i moj wyglad ani waga mi w ogole nie przeszkadza; )

Gość pseudonimmmmka
lady_in_red21 dzięki za opisanie swojego przypadku:) ja też stosuję dietę niełączenia od lat, dla mnie jest to już wręcz nieświadome, mechanicze... noszenie wyżej podanego rozmiaru kosztuje mnie sporo wysiłku, sport też uprawiam prawie codziennie, inaczej bym tyła. co do grubokościstości, podobno istnieje takie coś, najlepiej widać po nagarsktkach, jak ktoś jest pulchny a ma chudy nadgarstek, to jest drobnokościsty, jeśli gruby to wiadomo...

Gość pseudonimmmmka
i nikt mnie jeszcze nie zjechał???? :D a panowie nie wypowiedzieli się :(

Gość ja też tak uwazam
40 jest spoko;) ja taki nosze (a czasami nawet 42) i nikt nie twierdzi, ze jestem za gruba:D amam 163cm :)

Wszystko zależy od wzrostu. Można mieć 160cm i nosić rozmiar 42, albo 175cm i ten sam rozmiar.Dlatego nie można powiedzieć, że jest za duży, obleśny.

Gość polinkaaaaa
zalezy w jakim sklepie ten romzmiar. np w h&m czy w cubsusie jest ok. ale w sklepikach co tam jest niby "moda wloska" to 40 jest jak 36 normalnie,... mozna fiola dostac

Gość pseudonimmmmka
o mój topic ożył:D myślę, że jestem proporcjonalnie zbudowana, choc najbardziej walcze z brzuszkiem, ale to typowe dla niedoczynności tarczycy...

acha :D zapomnilem dodać moje panie ze inaczej wyglada 40 na trzydziestolatce a inaczej na 16 letniej dziewczynie ;).....ta pierwsza bedzie atrakcyjniej wygladac w tym rozmiarze .............

Gość pseusonimmmmka
a mi kabel USB... no to mnie zmartwiłaś :P bo ja jestem po środku :D

Gość pseusonimmmmka
no jeszcze 6 jat i będe dumna z tego romiaru:D