Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam problem jak kazdy tu.

Czy jest tu jakis dietetyk lub psycholog?Bardzo prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość Mam problem jak kazdy tu.

Czesc.Jestem 16latka.Zawsze mialam BMi wynoszace 18>przez rok przytylam...Jest ponad 19.Powoli patrzylam jak przybywa mi tluszczu tu i owdzie. Od jakiegos czasu sie odchudzam, w sumie nawet nie jestem w stanie stwierdzic od kiedy...od zawsze.Nie jem nic przez jakis czas, potem mam napady i zre...czuje sie potem jak nic nie warta grubaska,jak brzydula...Nie umiem siebie zaakceptowac, i zastanawiam sie jak mozna zaakcepotowac nie bycie szczupla.Wcale nie podobaja mi sie kosci...Ale w BMI nie wierze...wg trgo co druga osoba powinna byc gruba... Gloduje....jestem w stanie nie jesc nawet 5 dni, a potem pochkaniam wszystko...i czuje sie ze zawodze wtedy sama siebie i wszystkich dookola, ze nie zasluguje by zyc...A gdy nie jem jakies 2 dni? Czuje sie lekko, pieknie...Waze sie nawet pare razy dziennie.Sa czasem dni, kiedy nie zwaze sie ani razu, ale to raczej wtedy, kiedy objem sie...Dosc mam gadania rodziny, ze przytylam, ze sie objadam, ze bede gruba....ze mam boczki....ja juz tak nie chce....ale obi maja racje.Oni mowia mi prawde.Pytam czasem przyjaciolki, ale ona nie mowi mi prawdy.Chociaz nie wie, ze tak czuje, jak wlasnie opisuje, to boi sie ze popadne w jakas anoreksje...chociaz jest mi bliska nie mowie jej tego...Uwaza;laby mnie za nienormala jak wy teraz.Wiem jak sie traktuje takie jak ja."Jakas gowniara, dobrze wazy a marudzi...co ja mam powiedziec jak mam nadwagi 20 kg, jak ona smie tak narzekac". Mam juz dosc ciaglej walki, ja chce po prostu byc szczupla i szczesliwa...znow sie objadlam...czekalam az wszyscy z domu wyjda i sie nawpieprzalam wszystkiego...Jest mi ciezko.... przedewszystkim chcialam sie wyzalic.....zapytac co sie ze mna dzieje, jak nazwac to, co czuje...czytalam o anoreksji, ale ja nie jestem chuda, nie jestem....Watpie,ze mi pomozecie, wiem ze bedzie wypowiedz typu"idz do psychiatry".Nie pojde napewno....dlatego szukam na tym forum kogos kto fachowo mi opisze, dlaczego tak mam...Boje sie,ze zawale szkole, nowa szkole, ze nie bede juz taka dobra ....