Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ja nie moge

co myslicie o tarczy antyrakietowej?? zapraszam do dyskusji!!!

Polecane posty

Gość o ja nie moge

Gość o ja nie moge
ja mysle ze to bylo calkiem niepotzrebne i ze kaczki za szybko podejmuje adecyzje ktorych ludzie nie koniecznie chca:( i pomyslec ze o naszym losie decyduja takie osoby:( przecierz jak sie putin wkur...... to posle na polske bombe w odwecie posle mu kto inny i swiat sie skonczy:(

Gość o ja nie moge
mysle ze takie decyzje powinni podejmowac w wiekszym gronietj. sejm albo nawet zrobic ankiety (jak wybory) zeby kazdy polak mial cos do powiedzeni nie ze jakis czub rzadzi za nas:( nie wszyscy na niego glosowali:O

Gość o ja nie moge
ale decyzja byla zbyt szybka bo przecierz nam putin nie grozil a teraz juz tak:( i na co nam to bylo??? trzeba bylo siedziec cicho swiata nie zbawili a za to teraz sie na III wojne szykuje:(

Gość o ja nie moge
nikt nie chce podyskutowac na ten temat?? nie obchodzi was co sie dzieje w polsce??

Gość o ja nie moge
ale wy jestescie niepowarzni!!!

Gość o ja nie moge
spadaj palancie to nie topic dla takich debili jak ty!!!!!!!!!

Gość o ja nie moge
to jest powazna dyskusja a nie zart:o

Gość Szurnięty Walenty
powiem tak: - z tego co wiemy jako opinia publiczna to raczej trzeba sie bylo wykpić od tej tarczy. Ale ponieważ wszelkie istotne informacje są tajne to guzik wiemy jako opinia publiczna więc pozostaje nam tylko miec nadzieję że prezydent i premier nie mogli się obaj mylić :)

Gość Szurnięty Walenty
a ruch bezwizowy do usa to mi niepotrzebny. cieple może mam w chorwacji czy hiszpani, narty we wloszech i austrii, robote w anglii czy szwecji - to po jakiego ch... mielibysmy do usa latac?

Gość Szurnięty Walenty
do poprzedniego postu: może=morze :)

Gość Szurnięty Walenty
ale po ch... ci ta wiza? Przecież tam nie ma po co jechać.

Gość julietta0034
Nie chcę tej tarczy, zwłaszcza tak blisko mojego miasta! Był 1 marny protest w Słupsku, ale i tak nikt się nim nie przejął:( Też myślę, że w sprawie tej tarczy powinno być przeprowadzone głosowanie, takie jak przy wyborach, skoro mieszkamy w kraju demokratycznym, ponieważ sprawa dotyczy bezpośrednio mieszkańców kraju, ich bezpieczeństwa! Bo co będzie jeśli Rosjanie zechcą zaatakować nasz kraj w odwecie za to, że pozwoliliśmy wybudować tarczę skierowaną "przeciwko Rosji"? W takich sytuacjach zawsze najbardziej cierpią zwykli ludzie, którzy na dodatek nie mogli nic zrobić, żeby zapobiec konfliktowi i napaści. Popatrzcie na przykład Gruzji, Afganistanu, czy innych krajów objętych wojną. Kto najbardziej cierpi??? Zwykli, szarzy ludzie:(! Myślicie, że zwykli obywatele jakiegoś tam kraju chcą wojny? Wojny powstają przez ludzi, którzy są u władzy i chcą zaspokoić jakieś swoje chore ambicje, ale oczywiście kosztem zwykłych obywateli:(

Gość Szurnięty Walenty
Lisiczka - no niby rzadk osie zgadzają. Ale jeśli dwóch głupców sie w czyms zgadza to jeszcze nei znaczy że maja rację. i choc biorac pod uwage dotychczasowych premierow i prezydentów to ci dwaj wypadaja i tak calkiem niezle - to jakos nei moge si eoprzec wrazeniu że zbyt bystrzy to oni nei są :)

Gość Szurnięty Walenty
z drugiej strony miller i lepper byli przeciwni a to już towarzycho jak spod budki z piwem :). Więc może jednak donek z leszkiem sie nie mylą :)

Szurniety najlepszym argumentem za tarcza jest reakcja Rosji :D te bwszystkie teksty "tarcza bedzie pierwszym celem" itp bicie piany i nic wiecej no bo co moga ? nic:)

Gość Szurnięty Walenty
reakcja rosji to akurat jest chyba naturalna - niezaleznie od intencji rosji. bo ta tarcza jak to sie ladnie nazywa to po prostu wyrzutnie rakiet, które staja sie "tarczą" ze wzgledu na wytyczne uzycia ich do zestrzeliwania rakiet zanim uderza w usa. Ale w sumie przerobic "tarcze obronna" na "wyrzutnie ofensywne" można jednym rozkazem generała :). Więc reakcja rosjan nie dziwi nawet jesli nie mieliby "niczego za uszami" - ale akurat podejrzewam że mają :)

to raczej chodzi o przyszlosc, na razie tarcza nie powstrzyma salwy 100 czy 1000 (nie wiem ile Rosjanie maja rakiet balistycznych) rakiet Rosyjskich, no ale USA przoduje w wynalazkach...

Gość Szurnięty Walenty
Chodziło mi o co innego. Bo tarcza owszem jest zestrzeliwania rakiet wystrzelonych z Iranu zanim upadna na ziemie. A jeśliby zaszła potrzeba odpalenia rakiet na Moskwe to równiez do tego sie wysmienicie nadaje :)