Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga_18_ ____________

Dziennik nieurodzonego dziecka.

Polecane posty

Gość hyhy
co to za gówniana opowieśc jest ? z cyklu, dzisiaj jestem niedorobionym embrionem : ja i moje schizy :/

Gość kochanka prezesa
olalalalalala - tak się składa, że na temat działania środków antykoncepcyjnych wiem dużo. Swego czasu bardzo mnie to zagadnienie interesowało, bo stałam przed wyborem. I muszę Ci powiedzieć, że nie jestem radykalną przeciwniczką aborcji. Uważam, że to sprawa indywidualna, tak samo jak wybór środków anty. Tyle tylko, że trzeba do tego podejść w sposób dojrzały, bo skoro jest się na tyle dorosłym, żeby uprawiać seks, to trzeba umieć ponieść jego ewentualne konsekwencje. Nie można traktować aborcji jako środka antykoncepcyjnego. I to nie tylko ze względów etycznych, przecież po zabiegu można już nigdy nie zajść w ciążę, albo można uszkodzić szyjkę macicy i wtedy utrzymanie ciąży może być bardzo trudne, a czasem nawet niemożliwe. A potem są żale, łzy i nieszczęście. Z drugiej strony, czy nie lepiej urodzić, zrzec się praw i zapewnić w ten sposób normalną, kochającą rodzinę dziecku? To też sprawa indywidualna, ale chyba lepiej tak, niż wyrzucić na śmietnik jak zepsutą rzecz. Podsumowując powiem, że ten kraj to jednak ciągle ciemnogród.