Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga_18_ ____________

Dziennik nieurodzonego dziecka.

Polecane posty

5 października: Dzisiaj zaczęło się moje życie. Moi rodzice jeszcze o tym nie wiedzą, ale ja już istnieję. Będę dziewczynką - z blond włosami i niebieskimi oczami. Wszystkie moje skłonności są już ustalone, i to, że będę miała słabość do kwiatów... 19 pażdziernika: Niektórzy mówią, że nie jestem jeszcze żadną prawdziwą osobą, że tylko moja matka istnieje. Ale ja jestem prawdziwą osobą, tak samo jak mały okruszek chleba jest właśnie chlebem. Moja matka istnieje. Ja też. 23 października: Teraz otwierają się już moje usta. Pomyśl tylko, mniej więcej za rok będę się śmiać a później mówić. Wiem co bedzie moim pierwszym słowem : MAMA. 25 października: Dziś zaczęło bić moje serce. Od teraz będzie ono biło do końca mojego życia, bez zatrzymania się, żeby sobie odpocząć. A po wielu latach, zmęczy się pewnego razu. Stanie, i wtedy umrę. 2 listopada: Każdego dnia trochę rosnę. Moje ręce i nogi nabierają formy. Ale jeszcze długo potrwa, zanim stanę na te małe nóżki i wbiegnę w ramiona mojej mamy i zanim tymi małymi rączkami nazrywam kwiatów i obejmę mojego tatusia. 12 listopada: Na moich dłoniach kształują się maleńkie palce. Jakież one małe! Nimi będę mogła kiedyś gładzić moją mamę po włosach. 20 listopada: Dopiero dzisiaj lekarz powiedział mojej mamie, że żyję tutaj pod jej sercem. O, jak szczęśliwa musi być! Jesteś szczęśliwa mamo? 25 listopada: Mamusia i tatuś na pewno wymyślają imię dla mnie. Ale przecież wcale nie wiedzą, że jestem małą dziewczynką. Chciałabym mieć na imię Zuzia. Ach, już tak dużo urosłam ! 10 grudnia: Moje włosy za zaczynają rosnąć. Są miękkie i tak ładnie się błyszczą. Ciekawe jakie mamusia ma włosy? 13 grudnia: Już wkrótce będę widzieć. Wokół mnie jest ciemno. Gdy mama wyda mnie na świat, będę stale widzieć promienie słońca i kwiaty. Ale najchętniej zobaczyłabym mamę. Jak możesz wyglądać mamo? 24 grudnia: Czy mama słyszy cichutkie dźwięki mojego serca? Niekóre dzieci przychodzą chorowite na świat. Ale moje serce jest mocne i zdrowe. Bije tak równo bum-bum, bum-bum. Mamusiu, bądziesz miała zdrową małą córeczkę ! 28 grudnia: Dzisiaj moja matka mnie zabiła.

Gość ppp23
i czemu sluzy ten twoj temacik?

Temu, żeby pokazać może w dziwny sposób ale jednak... że to dziecko od samego poczęcia żyje :)

że to jest człowiek taki malutki człowieczek

Gość jakie to głębokie
Powinno być tam jeszcze: "już niedługo zacznę myśleć"

Gość idź spać to już BYŁO

Gość ppp23
no i jest to czlowiek , ale np jak ten czlowiek powstal z gwaltu z bolu , ponizenia , lez to co matka ma go rodzic? a jak matce grozi dajmy na to slepota po porodzie to tz ma go rodzic? wez sie zastanow

Tu nie chodzi o to, że to dziecko już myśli, przecież wiadomo, że nie... :O ale o to, że się rozwija, ma serduszko a matka go nagle zabija

Gość ppp23
to polaczone komorki i nie sa od razu czlowiekiem

''a jak matce grozi dajmy na to slepota po porodzie to tz ma go rodzic'' no tak lepiej o swoja dupe zadbac :D wspołczuje Ci...

To już jest życie moja droga :) początek nowego życia

A zresztą po co dyskutować.. ja tylko chcialam napisać ten ''dziennik'' i nic wiecej.

Gość kobieta to nie inkubator
a nie przyszło Ci do malutkiej główki że może też być tak : nie bede mówić, widzieć, słyszeć, chodzić - bede głownie cierpiec? Po za tym nie uważam że kobieta po zapłodnieniu staje się inkubatorem bez prawa do decydowania o własnym ciele, zdrowiu i przyszłości :o

Gość ppp23
dziewczyno jak jestes taka katoliczka to sobie narob dzieci ile chcesz-nikt na to nie pozwoli zeby ciaza mogla rruinowac kobiecie zdrowie czy co sie to podoba czy nie , a jak masz jakies watpliwosci bo twoja moralnosc nie pozwala ci zaakceptowac zasadnej aborcji to twoj problem i nikomu nie wmowisz swoich racji

Gość yghh
plemnik to też życie ratujmy plemniki😭

Gość ppp23
i nie jestem kobieta tylko facetem

Gość kobieta to nie inkubator
jak matka nie zadba o swoją dupe to nikt nie zadba o nią i o jej dziecko (jeśli je urodzi i z jej "dupą" coś się stanie)... Może zajmiesz sie tymi niechcianymi i chorymi dziećmi??

dziennik URODZONEGO DZIECKA 1 listopad: ojczym znowu zbił matke do nieprzytomności... 4 listopad: znowu nie ma co jeść, mama nie ma pieniędzy na zakupy 10 listopad: mama mnie obwinia, ze zmarnowala sobie przeze mnie zycie i krzyczy, ze widzi we mnie oprawcę swojego gwałtu sprzed 8 lat... 18 listopad: mama jest znowu w ciąży, z bliźniętami, mam juz pięcioro rodzeństwa, nie mamy za co jesc, ale ksiądz mówił, że Bóg tyle dzieci da, ile jest przeznaczone... nie wiem, jak damy radę...

Gość do kinga 18
a co sama usunelas i masz wyzuty sumienia, bo ja ununelam i juz prawie o tym zapomnialam

Gość rthz nl
Zwykła kupa komórek, nic więcej. To trzeba usuwać jeżeli matka nie jest w stanie zapewnić przyszłemu dziecku godnych warunków, bo taki ktoś będzie tylko cierpiał, lepiej oszczędzić mu zjeebanego dzieciństwa w Domu dziecka, albo w skrajnej biedzie, gdzie tatuś jest alkoholikiem, a reszta rodziny ofiarą, albo mamusia z tatusiem pija a dzieci cierpią. Jestem skrajnym przeciwnikiem skrajnych przeciwniczek aborcji.

Nie nie usunęłam

Gość olalalalalala
Kingusiu jeśli mądre z ciebie dziewczę i lubisz mieć wiedzę, to nie czytaj ulotek z pro-life i nie przepisuj smętnych wierszyków z oazy. Zajrzyj do jakiś rzetelnych książek medycznych i z tego czerp wiedzę, żeby mieć poważne argumenty w dyskusji, bo ja bym się wstydziła podpisywać się pod tym co opisałaś. Po 20 dniach zaczyna bić serce? Jakie serce, w stworze wielokomórkowym powstają zaczątki pierwszych naczyń krwionośnych, raczej splątane naczynka z których jedno później przejmie rolę serca. 17 dni i otwierają się usta, że co???? W ogóle mi się odechciało się dyskusji bo i nie ma z czym dyskutować.

Gość kochanka prezesa
Ja za każdym razem, gdy czytam takie teksty, mam łzy w oczach. Sama mam małą córeczkę. Może to dlatego. A może nie, sama nie wiem. Zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego najeżdżacie na Kingę. Wyraziła swoją opinię i raczej nie przekonacie jej do swojego zdania. Wydawało mi się, że żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnego zdania. Dla jednych to tylko komórki, dla innych człowiek. A i tak wszystko zweryfikuje życie. Nie będę się zagłębiać w dyskusję. Dla jasności: nie jestem moherem, straciłam 3 ciąże i każda strata bolała tak samo, pochowałam nowonarodzonego synka, ale teraz cieszę się zdrową córeczką. Mam założoną wkładkę hormonalną i nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na aborcję, chociaż kiedyś myślałam inaczej. Szanuję Wasze zdanie, ale i Wy uszanujcie moje. Pozdrawiam

Gość kochanka prezesa
No i widzę, że niektórzy nie znają pojęcia "przenośnia" ;)

Gość olalalalalala
Szanuję Twoje zdanie kochanko prezesa. Jeśli ktoś lubi takie "przenośnie" jego sprawa. Zastanawia mnie tylko jedno. Większość przeciwników aborcji uważa, że życie należy szanować od poczęcia - ok. Tylko dlaczego wtedy stosują różnego rodzaju zabezpieczenia hormonalne przed ciążą? Jeśli się wczytać w ulotki tabletek itp, to wyraźnie można przeczytać, że najnowsze wersje zawierają bardzo małe ilości hormonów i działają w ten sposób, że 1- hamują owulację (lecz w tym zakresie nie są aż tak skuteczne jak ich starsze wersje) 2- zagęszczają śluz uniemożliwiając implantację zarodka (czyli już powstałe 1 tygodniowe życie). Czyli dokonują często aborcji na wczesnym etapie. Czy brak wiedzy i nie staranie się poznania jej ma chronić przed wyrzutami sumienia za coś co tak potępiacie?

Gość Jestem słowik
Parę dni temu widziałam 9 miesięczną córkę swojego kuzyna, jest ładna i zdrowa, ciocia cieszyła,że wnuczka przyjechała z rodzicami, zabawiała ją, mała jest fajna, ale nie czuję instyktu macierzyńskiego, nie pragnę mieć dzieci. Można chcieć dzieci bez instyktu macierzyńskiego. Jestem ciocią , mam dużo kuzynów, jedna ma już18 letnich synów, miałam 7 lat jak się urodzili.

a ja powiem tak: nie mam nic przeciwko aborcji to jest prywatna sprawa kazdej kobiety ja mam 21 lat i 3 dzieci i tez myslalam zeby usunac ale nie zrobilam tego a teraz kiedy patrze na moje pocieszki (najmlodsze oczka maja 1,5 roku) to sobie mysle ze warto bylo:) kazda kobieta ma inne zdanie na ten temat ale lepiej usunac ciaze niz wyrzucic malenstwo do smietnika, bo to wlasnie po porodzie zaczyna sie jego prawdziwe zycie.