Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedyś byłam w miarę ładna

Czy istnijeje jakiś naprawde kryjący podkłąd na pryszcze?

Polecane posty

Gość Kiedyś byłam w miarę ładna

Wypróbowałam wiele - nic nie kryje na więcej niż dwie godziny. Znacie jakiś cudowny specyfik? Mój trądzik pojawił się po 24 roku zycia. Stosowałam rózne leki mazidła i antybiotyki wszystko pomagało na krótko. Jedyne rozwiązanie to izotek ale przez najbliższe dwa lata ne moge sobie na to pozwolić stąd moje poszukiwania podkładu, który zakryje to ochydztwo.

Gość smerfetka403

Gość smerfetka_403

Gość smerfetka403

Gość kiedyśbyłamwmiaręładna
leczyłam się u wielu dermatologów. Tak jak napisałam teraz jedynym dla mnie rozwiązaniem (zdaniem lekarza) jest izotek bo nic innego nie pomaga mi na dłużej niż miesiąc. Może napisze co ostatnio stosowałam i nie pomaga: 1. Dermablend vichy - świetny na 1-2 godziny później momentalnie sie ściera i niemiłosiernie brudzi ubranie 2. MF panstick podobnie jak dermablend ale niestety mały wybór kolorów i w żadnym nie wyglądam dobrze - nietrwały 3. MF lasting performance - za słabo kryje, ciemnijee na twarzy w ciągu dnia 4. LRP Toleriane wytrzymuje na twarzy 1-2 godziny, uwidacznia suche skórki, wokół krost tworzą się takie widoczne "kółeczka" 5. Excipial - słabo kryje, szybko schodzi 6. Lancome ideal- całkiem sympatyczne ale kiepściutko kryje 7. Double wera estee lauder - świetny bo trwały ale kryje słabiej od dermablendu - krosty i tak są widoczne 8. MF miracle touch - fajna konsystencja, słabe krycie 9. Dermacol - masakra na twarzy , maska jak dla aktora grajacego trupa Wydałam już majatek a cały czas wstydze sie wyhodzic do pracy bo całe czoło w pryszczach i sinych bliznach :(

Gość kiedyśbyłamwmiaręładna
#wychodzić

Gość Smilla
No to może baza pod podkład a na to podkład? Avene ma podkład kompaktowy do cery trądzikowej, kiedyś go używałam być dość mocno kryjący. Ale tak w ogóle to radziłabym Ci się nastawić na dłuższą pielęgnację, niestety ale na walkę z trądzikiem trzeba się nastawić na nawet kilkuletnią.

Gość kiedyśbyłąmwmiaręładna
Gdy nei iwedziałam co to trądzik to to samo pisałam innym cierpiącym. trzeba czasu, dobrego dermatologa i w końcu wszystko minie. Ja walcze z nasilonym ponad trzy lata. Kilku dermatologów, doustne antybiotyki, ogrom maści, toników, papek, peelingów i innych cudów. Bardzo dbam o higienę, uzywam odpowiednich kosmetyków - nic nie pomaga. Stracone pieniądze. Żadnych efektów trwałych. pozostaje roaccutane albo izotek - teraz nie moge bo planuje ciąże :(

Gość kiedyśbyłąmwmiaręładna
tego z avene jeszcze nie miałam poszukam

Gość kiedyśbyłamcałkiemładna
a powiedz mi karolinko jakich używasz

A mówiła ci pani dermatolog że na pryszcze nie wolno używać podkładu bo nie oddychajai robi sie jeszcze więcej?? A pozatym tylko sie tobie wydaje że podkład je zakryje. Mówie ci z tego co widzę to podkłady jeszcze bardziej uwidaczniają pryszcze i lepiej sie wygląda jak sie jest bez niego w takiej sytuacji. Mówię ci to jako obserwator a nie dla złośliwości

Gość enchilada
ta, jasne- na pewno lepiej wyglądam rano cała w kropki, ciapki i przebarwienia niż z warstwą podkładu :/ to mówią tylko ci którzy nie maja tego problemu.... kiedyś byłam w miarę ładna- nie mogę nic polecić, bo sama szukam ideału dla siebie... cena nie gra roli, mogę wydać jednorazowo i 150 zł na podkład, ale już żeby próbować wszystkich po kolei w tej cenie to nie za bardzo. szukam również korektoru. mam suchą skórą i trądzik raczej z zadrapania, jak wyżej, ciapki, przebarwienia, strupki, pojedyńcze nieduże pryszcze. nie ma tragedii (chyba że sie zmasakruje) ale moja cera zwraca uwagę. a próbowałaś się oczyszczać? i zmienić diametralnie dietę, nic nie tracisz a możesz zyskać... jak widzisz leki i antybiotyki nie działają, po co sie tym dalej faszerować?

Gość karollla1402
Niestety doskonale was rozumiem. Również szukam jakiegoś cud-podkładu bo za 3 tyg wychodzę za mąż a niestety mam co zakryć ;-( A i problem też ma od 2 lat od momentu kiedy skończyłam 23 lata. Życie jest do d.....

Gość ndjaskdj
Jak czytam ... "2 lata cierpię na trądzik" to nie wiem co ja mam powiedzieć. Ja ma trądzik od 12 roku życia. Obecnie mam 22 i trądzik się nie zmienił. Doszła jeszcze kupa blizn... I też za 3 tyg. wychodzę za mąż. I co tu zrobic... ja nie mam nadziei.

Gość kobieta_na_obcasach
ja mialam niedawno podobne problemy do waszych i wiecie co mi pomogło??? Sudocream na odparzenia pieluszkowe,ginka przy okazji nauki pielegnowania noworodka poleciła go na wszelkie wypryski:)) i działa,buzia niemalże gładka po połtora tygodnia:)

Gość mateusz_pindeusz_pompeusz
ja też miałem kupiłem sobie maść brevoxyl za 16 zł w aptece i już nie mam :) także poleca...

Gość jagg ;P
też miałam trądzik zaczoł sie od 12 roku życia , ale byłam u dermatologa i przepisał mi masc brywoxyl i skinoren , brałam też antybiotyki po dwóch miesiącach wszystko mi zeszło .... radze nie używać fluidów tylko sie bardziej starzeje skóra ;p

Gość Jaga_Ciupaga
Ja musiałam się uporać z trądzikiem cystowatym w wieku 14 lat. Wybrałam 13 opakowań Aknenorminu i do tego miałam dwa bolesne zastrzyki w twarz,żeby nie było blizn. Przez jakiś czas był spokój. Teraz mam 18 lat i znowu się zaczyna. Wyglądam,jak potwór :/ Niestety nie znalazłam dobrego podkładu.Podobał mi się Rimmela Lasting Finish niestety zmienili formułę:/ teraz używam Meybelline Affinitone,ale jest okropny,ale bez podkładu wyglądam,jak potwór.

Gość nnnddwdkasls
jako podklad mi dobrze sluzy lirene city matt. dobrze kryje, wklepuje go w policzki

Gość ania.;)
Polecam! PHARMACERIS Delikatny Fluid intensywnie kryjący :-). Jest najlepszy z wszystkich, których miałam a uwierzcie TROCHĘ miałam. ;d

Gość gość
A może źle go aplikujesz? jeśli masz trądzik to powinnaś nakładać pędzlem typu flat top i myć ten pędzel codziennie (koniecznie!) oraz używać pudru dla utrwalenia, bez pudru nic nie wytrzyma i oczywiście pędzle myć codziennie bo to często główny powód wyprysków. Cera także powinna być przygotowana. Nie wiem czy używasz kremu na co dzień, ale powinna ona być nawilżona, jak nie kremem to używaj toniku nawilżającego. A polecam prócz vichy, to może revlon photo ready (dobre krycie, dużo kolorów), koło korektorów kryolan lub tańszy zamiennik korektor catrice taki w czarnym słoiczku. A próbowałaś już podkładów mineralnych? trzeba je wcierać okrągłymi r****mi, są naturalne, oddychające i istnieją też takie o na prawdę mocnym kryciu. Może byłoby dobrym rozwiązaniem używać korektora plus taki podkład.

Gość gość
Powiem jedno,Dermacol.

Gość Mors66
Polecam Ci Annabelle Minerals u mnie najbardziej sprawdza się ich wersja podkładu kryjącego. Nie zapycha mnie , a bardzo ładnie pokrywa wszelkie niedoskonałości.

Gość karolinuma
Na mój trądzik najlepiej spisuje się podklad kryjący z Annabelle Minerals. Ładnie kryje nawet duże zmiany trądzikowe.

Gość Agika35
Tez szukałam długo kryjącego podkładu w niezbyt wygórowanej cenie bo mimo wieku ( 35) pojawiaja mi sie często pryszcze. I mam 2 ulubione: Maybelline - dream velvet - nieco lżejszy i Rimmel Stay Matte. Ten drugi super kryjący ale nie daje efektu "maski". Polecam oba.

Gość gość
A próbowałaś już podkładu Skin balance od Pierre Rene? Jak dla mnie jest po prostu ideałem. Bardzo dobrze kryje i matuje skórę na cały dzień. Do tego idealnie dopasowuje się i wtapia w skórę, nie tworząc efektu maski. Rano wystarczy go trochę przypudrować, żeby zwiększyć jego trwałość.