Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja 23

Julia

Polecane posty

Gość Nadzieja 23

Jestem w 8 miesiącu ciązy, do porodu jeszcze miesiąc . Ma się urodzić nam córeczka. Własnie przeglądam w internecie strony z imionami damskimi. Spodobało mi się imę Julia. Ma to imię piękne zdrobnienia: Julcia, Juleczka, Jula, Julunia, Julusia,Juluś. No narmalnie zakochałam się w tym imieniu, jednak potem zauważyłam imię Olivia, któr tak samo ma piękne zdrobnienia. Pozostaje mi teraz ostatnie pytanie, które imię ładniejsze, które wybrać. JULIA CZY OLIVIA. Proszę o rady.

Gość to znaczy diabelek
julia

Gość Nadzieja 23
bardzo proszę o inne opinie na powyższy temat :)

Julka kiedyś mi się podobało, ale za dużo dziewczynek tak właśnie ma nadawane na imię, dlatego moja córa jest Mela :) z Oliwką jest podobnie.

Gość Oblech
Nazwij bachora Bękart :classic_cool:

mi Oliwia kojarzy sie z zoną Papaya ;) tego od szpinaku ;) Tak przezywali moja kolezanke z klasy, moze dlatego mam zle skojzarzenia. Julka pomimo ze oklepane jest bardzo ładnym imieniem...

A ja powiem tak - oba imiona sa bardzo ladne, ale...Sa to najpopularniejsze imiona obecnie nadawane dzieciom. Przeciez sa setki roznych pieknych imion, a potem w jednej klasie bedzie 5 Julek, bo moda taka :o Jak za naszych czasow Anek i Kasiek..a potem po nazwisku sie wola, zeby odroznic. Oczywiscie twoja sprawa, skoro ci sie takie imiona podobaja, ja wybierajac imie kierowalam sie tym, zeby bylo proste, uniwersalne, i nie zdobywalo szczytow popularnosci :)

o właśnie! Ogarnij jeszcze raz listę imion i jak rzeczywiście żadne Ci się nie spodoba, to nazwij Jula.

Gość Tylko nie Julia........
...to piekne imie ale ja sama znam 10 malutkich dziewczynek o tym imieniu. Jak pojdzie do szkoly bedzie po 7 julek w jednej klasie. Mam imiennik wydany w zeszlym roku i tam pisze ze od chyb 5 lat Julia to najczesciej nadawane imie dla dziewczynek. Radze skorzystac z takiego imiennika. Troche oryginalnosci! Jest tyle ladnych imion...kolezanka nazwala wlasnie coreczke Amelia (Amelka, Melcia) tez ladne, prawda?

mium mium- Matylda i Lena - piekne

Gość jak wybierać to OLIWIA

Gość Nadzieja 23
Ale ja też kieruje się tym , że u mnie ani u męża w rodzinie nie występuje wcale imię Julia. Imię Amelka, owszem ładne, ale nie w męża typie, bo pytałam go niedawno, a on mówi że Jula ładniejsze

Gość Julek teraz zatrzęsienie
tak samo jak Oliwii i Amelii niestety też. Jak się spotyka jakąś mała dziewczynkę to można strzelać w ciemno, że to będzie któreś z tych imion

Nadzieja--> ale Ty w wyborze imienia też masz zdanie, no chyba, że postawiłaś tylko i wyłącznie na te dwa i więcej pomysłów Cię nie interesuje.

Gość Nawet Fajna mamuśka
co za r4óznica teraz same Julie albo Oliwie-zero oryginalnosci

Gość Nadzieja 23
Ale ja też z drugiej strony nie chce żeby moja córeczka przypakiem za parę lat nie była pokszywdzona przez innych np. w szkole przez tą oryginalość imion:(

Gość ehhhhhhhhhhhh
gdybym miała córkę nazwałabym ją Aurelia. Amelia jest ładnym imieniem, ale coraz popularniejszym. To samo Weronika, bardzo ładne imię, ale... Wiktoria. Jeśli nie chcesz aby córka się wyróżniała, żeby była jedną z wielu Julek to nazwij ją Julek. Wg mnie okropne jest to imię. Bardziej mi się podoba Oliwia, Odeta. Jednakze zdrobnienia... Odetka odetka kibelek, Oliwka zje oliwki. Już nie wspomnę o tym, że co druga to Oliwka. Jeśli chodzi o Kaśki, Aśki, Baśki, Jaśki dla mnie to są okropne imiona. To samo Sandra, Andżelika - zazwyczaj prostytutki się tak nazywają. Są imiona, których lepiej nie nadawać, np. Adolf ;)

Gość popularne
oba imiona są za bardzo popularne. Bardzo dużo teraz jest zarówno małych Juleczek jak i Oliwek.

Julia - piękne imię sama się nad nim zastanawiał 2 lata temu... ale dziś faktycznie bardzo popularne. u moich rodziców w sąsiedztwie mieszka dokładnie 6 dziewczynek o tym imieniu... ale Twoja choćby była i setną to dla Ciebie i tak będzie wyjątkowa ;)

Gość jezuuuuuuuu tylko nie julka
co wam się w tym imieniu podoba? m jak miłość oglądacie czy nie wiem w jakim serialu to badziewiaste imię występuje a co druga to jula tragedia!!!!

nikt Ci nie każe wydziwiać z imionami, ale np. taka Gabrysia czy Łucja, bardzo mi się podobają, nie znam żadnej dziewczynki o tych imionach, a są oryginalne i gustowne bardzo :) zależy co Ci się podoba, bo jak przystałaś na Oliwi albo Julii, to nie ma co przekonywać.

Gość bshfvgvhsdbv
Julia to sliczne imie, ale moze faktycznie warto rozwazyc jakies mniej popularne. A tu link do listy najpopularniejszych im ion w ostatnich latach: http://gorny.edu.pl/imiona/ Moze jeszcze jakies ci sie spodoba. Z reszta z Julki tez mozna zartowac i ciagle pytac gdzie jej Romeo ;) Dzieciaki znajda metode zeby sie z kazdego posmiac

Autorka- Boisz sie ze corka bedzie miala przykrosci bo nazwiesz ja inaczej niz 70% matek nazywa swoje dzieci..?:):) Chyba zartujesz, przeciez nikt nie mowi ze masz nazwac dziecko Brunhilda albo Edeltrauda... Ehhhhh - Niektore imiona sa dziwne owczem ale przeciez kazdemu co innego sie podoba. jak mozna mowic ze jakies imie jest imieniem prostytutki???? Mnie tez np andzelika sie nie podoba ale nie kojarzy mi sie az tak zle:) Daj sobie na wstrzymanie.

Gość bshfvgvhsdbv
O widze, ze juz ktos podal linka

Gość synowa przez małe s...
tez uważam,że jeśli rodzic nazywa dziecko Julką Oliwią,Kubusiem...to ma niezbyt wyszukany gust.I co ciewawe...im głębiej w wieś tym więcej Wiktorii.../bardzo dostojne imię-wprost dla chłopskiego dziecka/