Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja 23

Julia

Polecane posty

Gość ehhhhhhhhhh
Ale zobacz, że w gazetach czy gdziekolwiek indziej prostytutki nazywają siebie Angelika, albo jakieś takie właśnie. Nie muszę sobie dawać na wstrzymanie, bo nie jestem zdenerwowana. Przecież to nie moje dziecko będzie się wg mnie beznadziejnie nazywać, prawda? Co mnie obchodzi jak nazwie swoją córkę autorka? Napisałam co ja sądzę o niektórych imionach, bo autorka prosiła o pomoc ludzi. Wypowiadam się normalnie, jak każdy.

Julia i Olwia równie ładne imoiona , tyle że mocno oklepane, ale skoro wybrałas to Julia ładniejsze:) Ja mam Martynę i tez jst wieli zdrobnień tego imienia : Martynka Martysia , Martynia, Tynia , Tyńka :) i jak narazie znam jedną Martynę oprócz mojej:)

Gość bo martyna to brzydkie imię

Gość przyszla mama_
a ja zupelnie nie rozumiem dlaczego WY sie tak przejmujecie tym , ze jest tyle Julii? czy to takie istotne? np ja juz od dluzszego czasu wiem ze moja coreczka bedzie nosila to imie! i nie wazne czy bedzie to najbardziej popularne imie czy tez nie co mnei to obchodzi! przestancie zastanawiac sie co inni powiedza, podoba sie - to po co sie zastanawiac??! do autorki - nazwij dziewczynke tak jak chcesz, tak jak Ci sie podoba i juz :) zycze zdrowka, zarowno dla Ciebie jak i mam nadzieje - dla Julci :)

Gość 7mila
A może Ada?

Tu nie chodzi o to, co inni powiedzą, ale skoro podoba mi się Julia i Gabrysia, to dam Gabrysia, bo wiem, że gustowniej jest mieć jedną Gabi w grupie niż być 6 Julią.

mi Ada, Adrianna, Adela też bardzo podoba :) cholera! ale ja chcę chłopca i wiem już, że będzie Miłoszem.

Gość przyszla mama_
mium mium - nie obchodzi mnie rowniez to czy moja Julia bedzie 6 czy tez 10 w jednej klasie alez Wy macie problemy

każdy ma swoje problemy, ja nie chcę i już, więc wybieram takie imię, które mi się spodoba, będzie gustowne i mało popularne.

Gość przyszla mama_
coz, sa gusta i gusciki ja po prostu nie biore tego pod uwage, ile bedzie takich imion, czy to w rodzinie , wsrod znajomych czy tez w przedszkolu, szkole podoba mi sie - i tak bedzie! :)

Gość przyszla mama_
nazwe napewno, oby tylko byla coreczka :)

Przyszla mama, i dobrze, podoba ci sie - spoko. Tylko jednego nie rozumiesz..jak bedzie w klasie/pracy twojej corki 5 Julek to ona nie bedzie Julka, tylko albo beda ja wolac po nazwisku, albo wymysla jej przezwisko. I mi chodzi tylko o to by tego uniknac :)

Gość Ja mam imię które wówczas
było niezwykle popularne. Teraz to olewam, ale w czasach dzieciństwa szczerze tego nienawidziłam, że jak się ja zawoła to odwraca się pół placu zabaw, żeby skontrolować czy to nie do nich :O W skrytości ducha marzyłam o jakims niezwykle oryginalnym imieniu :P Dlatego mojej córce nie zafundowałam koszmaru pod tytułem "setna Julia w okolicy" :P

Ależ jesteś ograniczona przyszła matko! Ludzie nie chcą aby dziecko było w przedszkolu kolejnym dzieckiem tylko Aby od najmłodszych lat było indywidualnością. Ja nazwałam syna mniej popularnie, bo nie chcę aby był kolejnym, z któryś. Oczywiście nie jakieś strasznie oryginalne imię, wymyślne. Polskie, normalnie i nie jakiś Jasiek czy Stasiek. Nazwałam tak, bo mi się spodobało, a jednocześnie nie ma głupiej mody na nie. Nie lubię czegoś, co jest skomercjalizowane, dla masy i nie chcę aby imię mojego dziecka było tym, co nosi co drugi chłopak. Tobie nie przeszkadza to, że twoja córa będzie, którąś z kolei, będzie wyjątkowa dla ciebie, jako rodzica, ale dla innych będzie następną. Po prostu.

Gość jola j
Julia - podoba mi sie

Gość przyszla mama_
nie nazywaj kogos ograniczonym bo po 1 mnie nei znasz , po 2 ze wzgledu na moje poglady owszem - bedzie wyjatkowa dla mnie i to jest najwazniejsze nie rozumiem dlaczego mialabym corci nie nazwac tak jak chce ze wzgledu na inne dzieci, to jest dopiero ograniczenie ...!

Julia , Jula - podoba mi się . Ania, Pola,Sonia też :D

Gość tym razem pod pom
do 3w4 widzisz - to jest Twoje zdanie, ja rowniez nazwe dziecko tak, jak ja chce bez wzgledu na to czy imie bedzie popularne czy tez nie. Nie jest to wprawdzie imie Julia ale rownie ladne :)

Gość Viosenne slonko
Ja natomiast mam imie ktore w czasach mojego dziecinstwa bylo oryginalne, chociaz w czasach naszych rodzicow bylo bardzo popularne. Nie bylo drugiej osoby o tym imieniu w mojej szkole. Jakos wszyscy nauczyciele mnie pamietali i nowo pozani ludzie nie maja problemow zeby zapamietac moje imie. Nie lubilam jako dziecko swojego imienia, chcialam sie nazywac jak moje kolezanki (w podstwowce mialam 5 kasiek, 4 asie i 5 agnieszek w klasie) ale potem docenilam to imie (zaznacze ze wcale nie jest dziwaczne). Niektorych mam nie obchodzi co sadza inni- i dobrze, nie przejmuja sie ze teraz tylko same Julki i Oliwki a inne mamy chca zeby bylo chociaz troche inaczej (ja sie zaliczam do takich mam). Jedyne imiona od ktorych mnie odrzuca to zapozyczane z zachodu i brzmiace smiesznie z naszymi polskimi nazwiskami np. Nicol Kapusta albo Vivien Kadlubek. koszmarki:)

Przyszła matko nie nazwałam cię ograniczoną ze względu na to, że nazwiesz córkę takim imieniem jakim chcesz. ;/ A ty mnie już nazwałaś w ten sposób, bo ja nazwę tak jak chcę. Jesteś ograniczona, bo nie trafiają do ciebie żadne argumenty. Dziewczyna ci pisze, że NIE CHCE żeby jej dziecko było którymś z kolei, a ty piszesz, że to głupota nie nazwać dziecko tak jak się podoba, bo inne tak mają. Ja mam tak, że imię, które staje się popularne automatycznie przestaje mi się podobać, bo ja nie lecę za masą. Kumasz teraz? Czy za trudne? EOT

Gość ania767
ładniejsze jest Julia , choc Oliwia tez ładne - podoba mi sie zdrobnienie Oliwcia . Fakt ze teraz w szkole i przedszkolach jest pełno Julek . Ale nie wiadomo jak bedzie za 7 lat . Moda sie zmienia i wcale nie jest do przewidzenia ze jak corka autorki pojdzie do przedszkola i do szkoły to bedzie pełno Julek. Mnie osobiscie podobaja sie imiona : Natalia , Patrycja .

Gość uwazasz ze te julki wymra
jak tamta pojdzie do przedszkola??? czy co sie z tymi dzieciakami stanie???a moze sadzisz, ze jak ludzie zaczna nazywac za pare lat innymi imionami np. gertrudy to ta julka bedzie chodzic do jednej klasy z gertrudami mimo,z e urodzila sie wczesniej???? jest moda na nazywanie dzieciakow julka TERAZ i dzieciaki urodzone w dzisiejszych czasach beda kiedys razem chodzily do szkoly, klasy. ergo dzieciaki nazywane za kilka lat beda mlodsze, wiec beda chodzily do mlodszych klas

Gość przyszla mama_
3w4- za trudne to jest dla Ciebie by czytac ze zrozumieniem - nie uzylam slowa ograniczona w stosunku do Ciebie ( to Twoje slowa: "Alez Ty jestes ograniczona przyszla matko") uzylam slowa ograniczenie majac na mysli wszystkich ktorzy z jakichs dziwnych powodow decyduja sie jednak nazwac dziecko inaczej niz wczesniej planowali, chcieli... Ja nie mam wyjatkowego imienia, jest dosc czesto spotykane w Polsce a mimo to lubie je ,podoba mi sie i nie czuje sie ze jestem jak inne dziewczyny o tym samym imieniu, nie trzeba miec wyszukanego , oryginalnego imienia by byc indywidualnoscia o ktorej tu tyle piszecie

co wy gadacie? ja wlasnie nie znam ani jednej julii, ladne imie, ale za to znam 2 oliwie, i nie za bardzo podoba mi sie imie oliwia- jakos tak do zjedzenia :)

a ja uwazam ze julia to bardzo ładne imie. i co z tego ze co 2 julia? kiedys byla co 2 ania i nie znam zadnej ktora by byla nieszczesliwa... zdecydowanie wole julie od Oliwi, nikoli czy vanessy. Mysle ze nie ma co szukac na sile oryginalnego imienia zeby się czasem w klasie nie powtórzyło... Jak sie podoba mamie i tacie Julia to dlaczego nie julia? bo bedzie 10 w przedszkolu a 30 w klasie? zapewniam was ze bedzie jedyna w swojej osobie i niepowtarzalna tak jak kazdy czlowiek :) I imie na to nie wplynie.

Gość przyszla mama_
a co do tych slow: "Ja mam tak, że imię, które staje się popularne automatycznie przestaje mi się podobać, bo ja nie lecę za masą" mysle ze masz w zyciu problem , bo przypuscmy podoba mi sie bardzo muzyka pewnego artysty ktora staje sie swojego czasu bardzo popularna, wiec co robisz.. zapewne przestaje Ci sie podobac bo " nie lecisz za masa" heh calkiem zabawnie i orginalnie :)

Gość ty gruba ruro idz na rower
a nie na kafe smuty walisz

przyszła matko nie umiesz czytać? Napisałaś EOT. Koniec rozmowy. Jesteś dla mnie ograniczona i tyle. A wspieranie się bezsensami jest dla mnie idiotyzmem, ale niedziwne, skoro go prezentujesz.

Gość greensmile
MNie się najbardziej Laura podoba . ŚLiczne też Milena - Milenka , Mili, Milenć , Mil. I bardzo oryginalne , odpowiednie i dla dzidzi jeszcze , i dla dziewczynki , dla nastolatki , dla kobiety...... a tak poza tym , to na przykład Natasza .