Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madusiak

Co na ruchliwość plemników??

Polecane posty

Gość Madusiak

Czy miałyście dziewczyny problem z ruchliwością plemników u swoich mężów typu A? Mój po jednej godzinie ma 12% na 25, a po 4 godzinach 2% na 20 (minimum). Ruchliwość plemników B, C i D sporo ponad minimum. Test eozynowy 12% plemników martwych. Martwią mnie te plemniki typu A. Czy któraś zaszła z Was w ciążę mimo, że mężczyzna miał takie wyniki? Czy są one bardzo złe? Jak poprawić tą ruchliwość. Wszystkie inne wyniki w badaniu nasienia są okej.

Na plemniki u mężczyzny dobry jest Salfazin i zmiana w trybie życia (odstawienie używek, praca nad dietą dobrze zbilansowaną, więcej ruchu).

Należy powtórzyć badanie nie wcześniej niż po 3-4 miesiącach od dokonania zmian i brania suplementów (pełna produkcja nowych plemników trwa około 70 dni).

Gość Madusiak
salfazin dałam mojemu ale bierze dopiero od paru dni. Czy na wyniki może mieć wpływ przeziębienie?

każda choroba u mężczyzny może mieć wpływ na wynik (szczególnie, jeśli wystąpiła gorączka), ale nie aż tak i nie zwykłe przeziębienie ze zwykłym katarem, bez nawet stanu podgorączkowego.