Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna__23

antykoncepcja po stosunku - pare pytan

Polecane posty

Gość dziewczyna__23

jak to jest z ta antykoncpecja awaryjna.. czy mozna przyjac tabletki antykoncepcyjne zamiast postinor duo? W jakiej ilosci i kiedy te tabletki? Wyjezdzam z moim Skarbem za granice, a wczesniej chcemy rozpoczac wspolzycie, boje sie ze guma moze peknac, jak bedziemy poza krajem i co wtedy... Jak dawkuje sie te tabletki anty? I jakie to maja byc tabletki, czy kazde moga sluzyc jako antykoncepcja po, tylko w zwiekszonej ilosci? Jako metody dotychczasowe bedziemy stosowac: gumki, dni nieplodne(z obserwacji tempki i sluzu) i stosunek przerywany. Ale mimo to sie boje!

po pierwsze powinnaś iść do gina po drugie jeśli zaczniesz przyjmować pigułki to nie będziesz potrzebować innych metod zabezpieczenia po trzecie pigułki zazwyczaj przyjmuje się jedną raz na dobę o tej samej porze i nie można tego zwiększać i zmniejszać po czwarte antykoncepcje \"po\" można zastosować nie częściej niż raz na rok i to jeśli nie bierze się pigułek

Gość jak to możliwe nie rozumiem
że chociaż obowiązek szkolny jest obowiązkowy to mamy jeszcze tak niedouczone kobietki??? Po prostu idź do ginekologa, tudzież lekarza rodzinnego po receptę na Postinor, wykup ją i lek zabierz ze sobą, bardzo skomplikowane, prawda?

takie awaryjne pigułki np. Postinor Duo zawierają dużą dawkę hormonów dlatego lekarze niechętnie je przepisują, a dla własnego zdrowia nie można ich stosować często bo sobie rozwalisz naturalna gospodarkę hormonalną. A jak chcesz być naprawdę dobrze zabezpieczona poproś gina żeby dobrał Ci pigułki i w ogóle możesz zapomnieć o Postinor i innych środkach no chyba że gumy- do ochrony przed infekcjami ale skoro masz stałego partnera to o gumkach też możesz zapomnieć

Gość dziewczyna__23
dzieki za pomoc. Moze zle sie wyrazilam, narazie nie chce brac tabletek anty, bo przed nami pierwsze razy :) tabletki anty zostawie na potem, bo jeszcze je rozwazam. gdzies czytalam, ze mozna je zastosowac zamiast postinoru w kryzysowej sytuacji. Jak je sie wowczas stosuje i ktore to musza byc tabletki? takie tabletki wiele prosciej zdobyc i moga lezec u mnie w szufladzie, bede wtedy miec pewnosc, ze mam w razie potrzeby. lekarz chyba niezbyt chetnie przepisze mi postinor na zas, szczegolnie ten z panstwowej przychodni....:(

Gość dziewczyna__23
a takie tabletki o ile bylyby wszystkie o tym samym skladzie, moga mi posluzyc na dluzej o ile zaliczylabym wpadke.. mam nadzieje, z enie zaliczymy!

Gość dziewczyna__23
dzieki serdeczne, myslalam ze mozna przyjac jakiekolwiek tabletki antykoncepcyjne po stosunku, ale wynika ze 6 rodzajow tylko. Postaram sie je zalatwic a moze ktos na kafe mi odsprzeda, a po normalne za jakis czas wskocze do gina, zeby sie bezpieczniej zabezpieczac :) juz kiedys mi proponowal, ale to na bolesne miesiaczki, jednak podziekowalam ;D