Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarny diament

ciaza czy schizy?

Polecane posty

hej. tydzien po stosunku dostalam okres, normalny jak zwykle 4-5 dni, po okresie pojawila mi sie waziutka kreseczka na brzuchu, zrobilam test-wynik negatywny. Martwi mnie tylko ta kreseczka. Rozne zrodla roznie podaja. Co myslicie

Gość okres był tydzień o stosunku
czyli owulacja była na tydzień przed stosunkiem. Podsumowanie-schizy

Skoro owulacja była tydzień przed to jakim cudem mogłoby dojśc do ciąży? pomyśl logicznie. Jajeczko żyje max 48 godzin i tu wszystkie źródła są zgodne. A zdolne do zapłodnienia mimo żywotności do 48 godzin - jest przez 12 do max 24 godzin. Jakim cudem jajeczko miałoby przeżyć tydzień do stosunku, skoro na świecie nie zanotowano ani jednego poczęcia po czasie 2 dni od owulacji?A kreska jak to kreska, sprawa hormonów i z ciążą nie ma nic wspólnego. nie podciągaj wszystkiego pod ciążę.

Gość kasia1982
mam 20 lat a zachowuje sie jak dziecko...... podczas dni plodnych (tak przynajmniej wywnioskowalam ze sluzu bo mam nieregularne cykle) uprawaialam stosunek przerywany z moim chlopakiem...nie skonczyl we mnie...... dzis mija 35 dzien cyklu a okresu nie ma. wczoraj zrobilam popoludniu test i po 30 sekunadach pojawila sie wyrazna jedna czerwona kreseczka.....dodam jeszcze ze boli mnie brzuch tak jakbym miala zaraz dostac miesiaczki a potem przestaje.....przy wiekszym wysilku tez mnie boli i czuje jakby okres mial byc zaraz a;e go nie ma...:( nie wiem co mam robic ,moze mi ktos podpowie???

Gość Sylwucha 23
uważam , że się bardzo denerwujesz a jak sama zapewne wiesz - stres opoznia okres. proponuję wypic lamke wina i zrób sobię gorącą kąpiel .. jeżeli po tym miesiączka nie przyjdzie udaj się do lekarza. (prawdopodobieństwo , że jesteś w ciąży jest dosyć duże. jeżeli nie chcesz mieć jeszcze dziecka uważam,że naprawdę zachowujesz się jak nieodpowiedzialny dzieciak!) pozdrawiam;* :)

Gość olaaaaaaa
hej dziewczyny. Mam ogromny problem. Spóznia mi sie okres juz około 2 miesiecy... wczesniej tez mialam nieregularne cykle... ale tu probem jest taki ze spałam ze swoim chłopakiem i mam wrazenie ze od tamtej pory jest cos nie tak ze moge byc w ciazy oczywiscie zabezpieczylismy sie.. i tak dalej... mam 19 lat nie wyobrazam sobie teraz dzidziusia w moim brzuchu ... to byłby prawdziwy koszmar.... rpbilismy testy 2 razy oba wyszły negatywne ale ja i tak mam dalej ogromne stresy w zwiazku z tym wszystkim.... boje sie okrutnie sni mi sie po nocach ta ciaza wogóle cały czas gapie sie na swój brzuch i mam wrazenie ze ciagle rosnie!:((((((( juz nie wiem co mam robic po prostu jestem załamana tym faktem... Poradzcie mi cos..:(

zrób test beta hcg (badanie krwi), będziesz wiedział na 100%, jeśli okaże się, że nie ma ciąży, idź koniecznie do lekarza, jeśli okres sie tyle spóźnia a znaczy, e masz zaburzone hormonki, lekarz Ci je uporządkuje ;)

Gość Sylwucha 23
skoro robiłaś testy to nie jesteś w ciąży.... wmawiasz sobie coś! daj na luz! idź do lekarza uspokoisz swoje nerwy i dowiesz się dlaczego nie masz tak długo okresu. (coś nie tak z chormonami) nie denerwuj się! pozdrawiam;*

Gość olaaaaaaa
dziekuje wam bardzo:* za odpowiedzi ... gdzie moge zrobic ten test krwi?? chciałabym wiedziec wszytsko na ten temat

test krwi możesz zrobić w każdym laboratorium (to standardowe badanie: BETA HCG: próba ciążowa), kosztuje koło 30 zł, jest zawsze płatne

Gość olaaaaaaa
dzieki tak zrobie... ile trzeba czekac na wynik?? wtedy juz bede miala 100% pewnosc?/?:(((((((((((

jeden dzień, a jak chcesz mieć wynik od razu musisz dopłacić, też coś koło 30 zł, ale dzień to chyba wytrzymasz cio?

Gość olaaaaaaa
podczas ciazy temperatura ciała nie spada nizej niz 37 stopni prawda?? teraz mierzylam i wyszło 36.9 jezu jak ja sie boje wiecei co jest najgorsze ze my na prawde uwazalismy...:((( a teraz mam takie problemy ... no mam nadzieje ze wytrzymam...:((((((((((((((((((((

Temperatura wzrasta po owulacji ZAWSZE i co cykl, spada przed lub w trakcie miesiączki.poza tym żeby opierać się na pomiarach trzeba mierzyć codziennie o jednej godzinie bo wykres analizuje się na podstawie szeregu oznaczeń a jeden pomiar to mozna do kosza wyrzucić.O ciąży nie świadczy wysokość temperatury ale minimum 18 wyższych temp (wyższych od przedwzrostowych, więc u jednej wyższą będzie 37,2 a u drugiej 36,6).

Gość olaaaaaaa
hm dzieki.... dobrze ... zatem postaram sie nie przejmowac temperatura,,, ale powiedzcie mi czy mam sie czym przejmowac jesli zrobilam dwa testy i oba wyszły njegatywnie?

dzieki za odpowiedzi. nie wiedzialam, ze jajeczko zyje max 48 godzin i dlatego myslalam ze moze... ale dzis powtorzylam test i tez wyszedl negatywny. dzieki jeszcze raz

Gość akalina
pierdolniete baby

Gość akalina
testy ciazowe tesco