Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaaaaa

Jakby uzależnienie...

Polecane posty

Gość takajednaaaaaa

Na wstępie powiem, że na głupie komentarze leję, więc piszcie sobie jak nie macie nic innego do roboty :) Mój problem (a może przesadzam nazywając to problemem?) polega na tym, że od pewnego czasu wdycham różne chemikalia. Ogólnie bardzo lubię "smrodliwe" zapachy typu farby, lakiery. Zaczęło się od korektora. Będąc na wakacjach przerzuciłam się na lakier do paznokci (z braku korektora), który wcześniej był dla mnie za mocny do wdychania ale co szybko się zmieniło... Obecnie kilka razy dziennie wdycham mocny zmywacz do paznokci. Początkowo zapach był dość drażniący ale teraz już się do niego przyzwyczaiłam, a korektor nie robi na mnie większego wrażenia. Teoretycznie mogłabym przestać co robić - ale przedmioty te są zawsze w zasięgu ręki, sama ich używam, używa ich moja mama. Czy wg was wyolbrzymiam czy zaczyna się prawdziwy problem? Nigdy nie brałam narkotyków i z założenia nie chcę tego robić, a wdychanie tych różnych rzeczy wydaje mi się czymś innym chociaż nie wiem, w jakim stopniu to szkodzi organizmowi...

Gość hmmmmmaaaa
a mozesz przestac?? wiesz widac ze z czasem potrzebujesz czegos mocniejszego.. i na lakierze moze sie nie skonczyc..

Gość takajednaaaa
No właśnie, doskonale wiem, że to tak się zaczyna, tak jak z narkotykami, ale jednak za każdym razem kiedy widzę przed sobą coś takiego to myślę "nic mi się przecież od tego nie stanie"... No nic, muszę spróbować się temu oprzeć zanim będzie za późno

też kocham zapach korektora,lakierów do paznokci,benzyny, kleju też ale nie chce przesadzać z nim :D

Gość hmmmmmmmaaa
wiecie... moze i wdychanie lakieru nie jest szkodliwe... zreszta nie wiem.. ale np juz benzyny jak najbardziej..

Gość jak to się nie stanie
już się stało, uszkodzenie mózgu ci się stanie

Gość proszę nie pisać
że to to samo co palnie trawy...

Gość kirrrrrrra
nie wiesz w jakim stopniu to szkodzi organizmowi? to poczytaj sobie na i-necie, to sie dowiesz. przykladowe cytaty ogólne: "Wszystkie te substancje są bardzo niebezpieczne niszczą komórki mózgowe i powodują uszkodzenia centralnego układu nerwowego." "Wdychanie tego rodzaju substancji odurzających może wywołać niedotlenienie organizmu, zaburzenia pracy płuc, oskrzeli oraz serca, a nawet zapaść. Niekiedy występuje gwałtowny obrzęk gardła i dziecko się dusi. Długotrwałe wdychanie inhalantów prowadzi również do uszkodzeń wątroby, nerek i szpiku kostnego, to zaś wywołuje anemię, często nieodwracalną. Niszczą się też komórki nerwowe w mózgu" spr co zawiera taki zmywacz do paznokci, korektor, farba i jaki ma wplyw inhalacja tej substancji na mozg, organizm.