Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Artigiana

Zwapnienie łożyska

Polecane posty

Jestem w końcówce 33 tygodnia. Lekarka podczas USG zobaczyła że na łożysku już są zwapnienia. Chciaalbym zapytać mamuśki ktore miały podobni czy rzeczywiscie rodziłyście wcześniej? I jak to w ogóle wpłynęło na tę końcowkę ciąży?

Ja też miałam zwapnione łóżysko. Wmawiano mi że palę w ciąży co było nieprawdą. Powodów do zwapnienia jest dużo. Ale nie o tym mowa. Ja w 7 miesiącu miałam już zwapnione i urodziłam w 40tyg. ciąży. Wody czyste,dziecko z wagą 3750

Wydaje mi sie, ze to możliwe, ze juz zaczyna tracić wydolność, róznie bywa, a nie masz problemów z nadciśnieniem? ono niszczy bardzo łozysko (no nie podejrzewam ze palisz;)). Moje zaczęło wchodzić w III stopień okolo 35 tygodnia, byly ślady zwapnien, ale punktowe, urodziłam w 39 tygodniu i 2 dniu ciązy.

Zabajona ocywiście że nie palę :) Moja lekarka też pierwsze pytanie jakie zadała to czy ktoś przy mnie pali bo mnie zna i wie że ja nie. Nie mam nadcisnienia. A te zwapnienia u mnie są własnie punktowe.

Wiem że temat zdechł ale może go zreanimuje. Mam jeszcze jedno pytanie w związku z tym. Mianowicie czy Wam sprawdzano jakoś częsciej stan wód płodowych?

Nie nie sprawdzano. Jesli zwapnienie nie postępuje szybko i jest małe to nie ma ryzyka żeby sie sączyły wody. Pozatym jeśli zaczną ci się sączyć wody albo będziesz miała wątpliwości, są w aptece takie testy na to by sprawdzić czy to są akurat wody płodowe. Kup sobie i miej pod ręką

Gość anka18904
Ja mialam zwapnienie łożyska w 35 tyg ciaży i urodziłam w 37 bez żadnych komplikacji dziecko 3,490 i zdrowe