Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cototakiegoznaczy

Co oznacza obrączka na łańcuszku, powieszona na szyi?

Polecane posty

Gość cototakiegoznaczy

Jak w temacie...

Gość rthz nl
Z chęcią powieszę mojego partnera :classic_cool:

Gość oznacza ze ktos jest
maniakiem wladcy pierscieni

Gość a moze jest gruba i sie jej
obraczka juz na paluch nie miesci

Gość lewy
może też oznaczać, że ta obrączka jest dla tego kogoś bardzo ważna i niekoniecznie jest to znak małżeństwa,np. ktoś nosi tak obrączkę po rodzicu :)

Gość cototakiegoznaczy
zaobserwowalam to u m. wlazlego jednak w tym przypadku sadze, ze po prostu granie (szczegolnie przy takiej sile...) z obraczka na palcu jest zwyczajnie niebezpieczne. Ale np. widywalam też czesto u moich znajomych. Ale jakos nigdy nie chcialam pytac...

Gość oskalpuje cie...
ja kolekcjonuje obrączki:classic_cool:

Gość La bomba
Pewnie mu coś palce ucięło i teraz musi nosić obrączkę na szyi..

Gość wydaje mi się
że to oznacza, że ktoś jest wdowcem lub wdową

Gość
Mój mąż często gra w tenisa, a ponieważ głupio czuje się bez obrączki, to wtedy też ma ją na szyi na łańcuszku. Nie nosiłby jej tak pewnie, gdyby nie zobaczył, że koledzy tak noszą.

Gość tak ktos nosi
gdy nie moze/ nie chce nosic na palcu. tyle.

Gość
Promessa - to nie obciach, tylko wygoda. :D Czapka na głowie, to też obciach, bo prawie wszystkie wyglądamy w czapkach po prostu głupio, ale w zimie przecież nosimy je, żeby nam uszy z zimna nie poodpadały. :D

obrączka na łańcuszku na szyji, może jakiś przesąd, może nie lubi nosić na palcu. Ja będąc młodym tokarzem też nosiłem na łańcuszku, żeby nie zgubić, bo majster karał za noszenie podczas roboty, a tak poza tym, ja na szyji za żadne skarby nie założę łańcuszka, czy krawatu, bo chyba poprzednie życie straciłem na szubienicy i mam paniczny strach przed noszeniem czegokolwiek na szyji

interesik można zrobić na wszystkim, ja gdzieś czytałem, że srebne pierścionki jakiegoś świętego, a to następna możliwość zrobienia na sprzedawaniu przygłupom łańcuszków, dobre

Gość kaśka która wiee
więc tak obrączka na łańcuszku oznacza zee osoba nosząca straciła kogoś miłosc i ona chcę zeby ona wróciła i to taki symbol talizman :) wiem bo sama noszęę :(

Gość ewciaewcia
Powiedzcie mi co oznacza jak ktos nosi obrączke na łańcuszku.Ale prosze tylko te sensowne odp.pozdrawiam.

Gość manikaa
jak się dam zaobrączkować, to też będę tak nosiła. doczepię sobie do nieśmiertelnika. niektórzy ludzie po prostu nie tolerują biżuterii na rękach- mam nadwrażliwą skórę i po prostu wszelkie pierścionki, bransoletki itp. mi przeszkadzają.

Gość Paulisiaa
Tak..czytam czytam..ale tego nie pisze..może po prostu jeśli to kobieta to wdowa...? nie pomyśleliśmy? no cóż bywa. Piszę to z pewnością ponieważ znam osobę która nosi właśnie w ten sposób znak wierności. Mam nadzieje, że pomogłam.

Gość kafefiut
Promessa - to nie obciach, tylko wygoda. Czapka na głowie, to też obciach, bo prawie wszystkie wyglądamy w czapkach po prostu głupio, ale w zimie przecież nosimy je, żeby nam uszy z zimna nie poodpadały A gówno prawda :) bo czapka specjalnie nie szpeci .

Gość ten kot jest bez sensu
kiedy zmarł mąż mojej przyjaciółki to właśnie w taki sposób zaczęła nosić obrączkę. ale to nie oznacza, że zaraz wszyscy są wdowami/wdowcami, niektórzy dla wygody, inni ze swoich własnych powodów, po co się nad tym głowić? :P

Gość fdvcfdas
ja swoją nosiłam na łańcuszku, bo sporo schudłam i spadała z palca

Gość stanley84pl
nie ma co rozkminiać, jest to proste jestem elektrykiem ,ale podobnie maja mechanicy i inni nam podobni i nie przystoi nosić na palcu bo jak wciągnie albo się zahaczy to odrazu po palcu, a obrączkę na łańcuszku to jak to powiedział Proboszcz ze Skarszew i Moja Babcia Ma sie bliżej Serca :)) Żaden szpan ani moda To Tylko Praktyka i Wygoda :)

Gość Michał _vp
Jak czytam te babskie dyrdymały to aż mi się słabo robi... przesądy, talizmany, sygnały ,że to lub tamto... niesamowite po prostu... Mi z czasem przestało być wygodnie nosić obrączkę na palcu, nie pasuje już rozmiar i oprócz tego często kaleczyła palce. Proste i zwyczajne. Nosze na szyi ze względów praktycznych

Gość gość
że jest hobbitem

Gość gość
Ring around your neck on a chain symbolises being together with someone who is not around.

Gość gość
Dokładnie, wygoda. A wdowcy w Polsce noszą na palcu lewej dłoni, a nie na szyi.

Gość gość
Wlazły bardzo kocha żonę i nie rozstałby się z obrączką, a grając wali piłkę z dużą siłą, więc na palcu ciężko. Proste.

Gość cynicfm
.