Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cototakiegoznaczy

Co oznacza obrączka na łańcuszku, powieszona na szyi?

Polecane posty

Gość gość
Cóż to za wielka filozofia? Po prostu niektórym mężczyznom wygodniej jest na szyi na łańcuszku. Nie wszyscy muszą lubić nosić coś na palcu.

Gość gość
jakas totalna bzdura z tym ze wdowcy noszą obrączki na lewej ręce.. Od momentu wstąpienia w związek małżeński razem z małżonką nosimy obrączki na serdecznym palcu lewej ręki (już w kościele uprzedziliśmy księdza o tym fakcie i nie było z tym żadnego problemu podczas ceremonii) Na całym świecie małżonkowie zakładają obrączki na lewa rękę tylko Polska musi się wyróżniać bo jak by to mogło być inaczej..

Gość gość
Jestem wdową; noszę obie obrączki - moją i męża -na łańcuszku. :) Dla mnie to symbol pamięci i miłości

Gość gość
Ja sobie wieszam bezpośrednio na szyi ale mam duży rozmiar.

Gość gość
Gram w siatkówke i jakbym dostał strzała w bloku od góry w paluch to cały staw puchnie i obrączkę chyba by trzeba rozciąć. Myślę, że Wlazły już miał przygodę z obrączką;) z racji spędzonego czasu na hali

Gość Audrey66
Mój facet jest wdowcem i nosi obrączkę właśnie na łańcuszku.... myslalam, że będąc ze mną już jakiś czas - zdejmie ją. Niestety ; najgorsze jest to, że podczas zbliżenia, jeździ nią po całym moim ciele. Czuję się wtedy zażenowana, zwazywszy na to , że śpimy w łóżku w ktorym on sypial ze swoją żoną, a na szafce stoi jeszcze ślubne zdjęcie. Nie wiem co mam robić, bo nie czuję się w tej sytuacji komfortowo i on o tym wie. Zapewnia mnie jednak, że bardzo mnie kocha i jestem obecnie jedyną kobietą w jego życiu...

Gość gość
Jesli to zlota obraczka to najczesciej chodzi o wygode np w pracy any nie zachaczyc Nia niczym I nie uszkodzic palca np mechanicy I inne zawody fizyczne. W moim przypadku ja nosze swoja na palcu a męża obrączkę na lancuszku z innym dwoma zawieszkami - z prostego powpdu : Obraczka jest za mala dla niego i nie mieści się na palcu ,podobnie gdy obrączka jest za duza tez tak niektórzy robią - a prace ma taka ze łańcuszka tez nie może miec na szyi wiec ja ją nosze na łańcuszku. Jezeli to srebrna obraczka to raczej tez chłopak/ dziewczyna dostali ja i albo jest za duza lub za mala i nosza na łańcuszku jako symbol związku.