Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiorellka

Nie chcę byc mamą!

Polecane posty

Gość Fiorellka

Mam 30 lat.Praktycznie wszycy moi znajomi maja już dzieci niektórzy już 10-letnie.Mam męża ale dziecka nie chcę.Problem w tym że mój mąż bardzo chce.Nie wiem co robic.Czuję presję otoczenia, bliskich..Urodzic dziecko czy nie skoro nie czuję sie do tego powołana?

małżeństwo nie równa się dziecko. To po pierwsze. Po drugie co cię obchodzi to co inni myślą o tobie? To nie oni będą to dziecko wychowywać i żyć za Ciebie. Niech decydują o sobie. Powiedz im wprost, ze nie życzysz sobie takich komentarzy. Twoje życie Twój wybór. Jak oni chcą- to niech się otaczają dziećmi-ich sprawa. Ty nie jesteś nimi.

Gość i tutaj oczekujesz porady
Masz 30 lat i zadajesz wybacz dość głupie pytanie-jeśli nie chcesz i nie czujesz żadnego instynktu to go nie miej bo zmarnujesz życie niewinnemu dziecku, a co do męża nie rozmawialiście o tym przed ślubem??

Gość Fiorellka
A co za przeproszeniem ma piernik do wiatraka?

Gość kurczak poj..cie

Gość mamuska.........
Kurczak... nastepny filozof-amator...

Gość Fiorellka
myslałam ze mi przyjdzie jakiś instynkt macierzyński.A tu nic.

Gość kolakolamala
tez tak mam, 26 lat i pragnienia brak :/

Gość Anette30
Ja też nie chciałam. Mam 32 lata. Ale teraz trochę się zmieniło. Mam cudownego mężczyznę i może...nawet ne może a bardzo chcę. Dodam że wcześniej miałam 7 lat męża i z nim choć niby mnie kochał i wszystko było ok to dziecka nie chciałam.

Gość i tutaj oczekujesz porady
to że twój mąż chce a ty nie. Jeśli chodzi o mnie nie chciałabym abyśmy z partnerem aż tak skrajnie różnili się w tej kwestii bo to jednak nie jest problem- czy w tym miejscu postawimy wersalkę czy meble.

gdy bedziesz miala 70 i czas bedzie stanac na ostatnim szczeblu drabiny zycia, stwierdzisz ze zycie minęlo szybko i bessensownie ......nie bedzie nikogo kto uronilby lze po tobie.......

Gość ona111
Nie ulegaj presji otoczenia bo jak tak silnie czujesz ze nie chcesz to nic tego nie zmieni nawet jak to dziecko urodzisz to nie wierz w brednie ze instynkt poczujesz a dziecko bedzie nieszczesliwe z bowodu braku milosci do niego.A przed slubem maz pewnie wiedzial o tym ze dziecka miec nie chcesz wiec powinien sie z tym liczyc ze zdania nie zmieniasz.Porozmawiaj z nim lepiej o tym.

Gość jesli czujesz ze nie chcesz
to przestan sie tym zadreczac. Z dzieckiem wiaze sie na cale zycie

Gość ja mam 31 i tez nie chce
gdzie jest "napisane" ze kobieta musi miec dzieci. Czujesz blusa i bardzo bardzo tego chcesz zachodz w ciaze z pełna odpowiedzialnoscia (na marginesie po 30 -tce juz płodnosc spada wiec moze nie byc tak o! hop siup). Najgorsze co moze byc to ciaza z przymusu, bo tak trzeba, bo powinnam juz, bo inni..A co mnie obchodza inni eee temat rzeka szkoda zaczynac

taa.jak ktos wyzej naskrobał - najlepiej miec dzieci zeby ktos płakał po mnie i łyzke wody na starosc podał - dodam .zenada:-( i egoizm. A poza tym dzieci sa rózne . Znam wspaniałe starsze osoby bedace w domu straców a dzieciaczki chulaja po swiecie :-(

Gość fedia
trzeba bylo o tym porozmawiac z mezem przed slubem. Z tego co wiem, ma prawo uniewaznic malzenstwo...

Gość rthz nl
I chuuj mu w oczy, jeśli to zrobi.

Gość no w sumie moze
ale nie bedzie to proste

hmmm niezrozumialas ....dzieci nie sa po ty by plakaly po nas tylko sa sensem naszego istnienia mysle ze twoi rodzice przyznali by mi racje no chyba ze dostalas sie na swiat przez przypadek

byc moze przez przypadek, byc moze nie- nie wnikam, za pozno :-( A to ze twierdzisz ze dzieci sa sensem naszego istnienia to nie jest równoznacze ze kazdy musi czy powinien je miec.

Gość nie chcesz- nie miej

Gość Fiorellka
Z mężem znamy się od 12 lat.Kiedy zaczynalismy chodzić ze sobą miałam 18 lat i wiadomo ze o takich sprawach jak dzieci nie było rozmowy-zresztą mężowi dopiero ostatnio przyszła do głowy ta myśl o dziecku-tylko nie wiem jeszcze sama czy dlatego że wokoło ciągle nas wszyscy pytaja o dziecko a on nie chce wyjśc na jakiegoś nieudacznika który nawet dziecka nie potafi zmajstrować czy dlatego ze naprawde chce tego dziecka..A swoją drogą jacy ci ludzie są wścibscy i bez wyczucia.."a wy kiedy jakiegoś dzidziusia zrobicie?" o matko..już mam dość.I tak pewnie w końcu urodzę tylko sie zastanawiam co potem..Jestem słaba psychicznie,miewam depresje..nie poradze sobie..

Oj długie te wakacje byly.... Fiorellka, powiedz to swojemu facetowi, znajomym i rodzinie :)

Gość wiem jak to jest
znam ten bol mam 29 lat i nigdy dziecka nie chcialam, nigdy nie rozczulalam sie nad zadnym bobasem, dziecko dla mnie jest takie jak inny czlowiek, a dla mnie sensem zycia jest milosc a nie rodzenie dzieci...czy te wscibskie ciotko-sasiadki urodza, wychowaja i pokochaja to biedne dziecko za mnie??? duzo jest takich co chetnie zagladaja kobietom miedzy nogi a same...ehhh.. zyja tylko zyciem innych - nie daj sie w to wciagnac bo nigdy nie poczyjesz milosci do tego dziecka tylko zal i pretensje a wiadomo, ze dziecko to wyczuje i po co mu to...Dziwi mnie opinia niektorych, po co sie zenic skoro sie nie chce dzieci..a przepraszam czy dziecko robi sie obraczka???

Gość cos wam powiem na temat
Taka sama mentalnosc wscibskich osob, ktore pytaja, kiedy sobie w koncu dziecko zrobicie, maja babska z porodowki. Jak jakas kobieta krzyczy z bolu, to zazwyczaj komentuja: najpierw sie gzila, a teraz sie drze - autentyczny tekst poloznej. Gardze takimi prymitywnymi ludzmi

Gość wiem jak to jest
laida zamiast szukac podobnych tematow jak sprzataczka napisz lepiej jakas sensowna porade