Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem tego

Do jakiego lekarza z grzybicą sutka?

Polecane posty

Gość nie wiem tego

Do dermatologa czy ginekologa?

Gość talula
do jakiego kolwiek byle do lekarza. Może być dermatolog a może być i zwykły internista.

Gość nie wiem tego
Męczę się z tym już około dwóch miesięcy. Paskudnie to wygląda, a jest potwornie krępujące. Nikomu o tym nie powiedziałam :( A do lekarza strasznie wstydzę się z tym iść. Używam Clotrimazolum, ale może znacie inne leki przeciwgrzybiczne bez recepty?

Gość AlinA.
Ale tu nie ma się czego wstydzić. Skąd wiesz, że to grzybica?

Gość nie wiem tego
No tak mi się wydaje... Bo ja mam taką wrażliwą skórę i już kiedyś miałam pod pachą takie coś i to było grzybiczne, stwierdzone u dermatologa. Ale na sutku? Strasznie się tego wstydzę :( To wydziela się i chyba ropieje, łuszczy się... Ma taki trochę malinowy kolor. I mam wrażenie, że robi się coraz gorsze. Najpierw było małe, a teraz zajmuje już 3/4 sutka i nadal jest czerwonawe... :( Pomocy, co mam robić :(

Gość AlinA.
Koniecznie do lekarza! I naprawde nie masz się czego wstydzić, przecież to nie Twoja wina, że masz taki problem. Im wczesniej zaczniesz się leczyc, tym lepiej. Sama miałam grzybice skóry i niestety leczenie zaczęłam zbyt późno, czego efektem były długo schodzące przebarwienia skóry. Poza tym grzybica, jak sama zauważyłaś, obejmuje coraz większy obszar, więc nie ma na co czekać. Ja na Twoim miejscu poszłabym do dermatologa. I naprawde nie masz się czego wstydzić.