Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martiii

pomysł na szybki i tani obiad???help!

Polecane posty

Gość martiii

czy ktos moze mi podsunac jakis pomysl na obiad bo juz nie wiem co mam pichcic;/

Gość martiii
wodzionka???

Gość defawea
fasolka szparagowa, ziemniaki, schabowy jeden. to moj zestaw obowiazkowy :D fajna wychodzi panierka jak sie do jajka dosypie przypraw i w jajo - w bulke - w jajo - w mąke. tak podwojnie. pycha.

kotlety sojowe jajo ziemniaczki/ryz jak tam chcesz i co masz do tego salatka z pomidora

Gość Chorąży Torpeda
niemasz pomsyłu kup go :). Kup jakiś makaron i zrób sałatkę i ew. jakieś mięso. Najlepiej poszukać czegoś na portalu o gotowaniu np Tu http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=1024 ja bardzo lubię placki ziemniaczane są extra :) i tanie. A do nich sos z jogurtu z czosnkiem i ziołami .

Gość ja lubię mezo bo jego
kup zupe instant :classic_cool: zalej woda igotowe :p

Gość martiii
watrobka z cebulka jest swietna ale gdy ja jej nie przyrzadzam:/ to jedyna rzecz jesli chodzi o gotowanie ktora powoduje u mnie mdlosci:/ ale jak ktos ja przyrzadzi to uwielbiam:) hmm...moze te placki ziemniaczane:) czekam na dalsze pomysly:)

Gość co knor to knor
zupa w proszu wzbogacona śmietaną :D

Gość tirarira
kaszanka z cebulka? Moj najszybszy pomysl- makaron (obojetnie jaki)- ugotowac (7min) dodac lyzeczke pesto, posypac parmezanem(lub dodac ser), wkroic swiezego pomidora. Calosc- 9min;) Albo- makaron. Do niego na patelni podgrzac oliwe, do ktorej wrzuca sie odrobine czosnku i drobno posiekanej natki pietruszki. Calosc-10min?

Gość tirarira
ja jeszcze, jak moge dluzej poczekac, to wstawiam do pieca pokrojone ziemniaczki posypane przyprawami, kawalek papryki, marchewke, cukinie i cokolwiek co mam akurat w domu. Polewam oliwa i za pol godziny mam obiad, przy ktorym sie nie narobie.

Gość tirarira
Albo wrzucam do wrzacej wody kostke rosolowa i wszystkie warzywa jakie mam akurat. Jak nie mam ziemniakow to wsypuje troche ryzu albo jakijs kaszy. Nic nie kroje w kosteczki tylko byle jak. Potem wszystki miksuje blenderem i mam zawsze pyszna zupe-krem:) Sycaca, zdrowa, pyszna i malo pracochlonna...

Gość Chorąży Torpeda
Dawajcie coś jescze dziewczny może się nauczę. Odnośnie placków to można je zrobić takie duże jak tortilla i zawinąć coś np pomidora cebulę itd + taki sos jogurtowy, całośc niedroga duze placki robi się szybko to taki placek po węgiersku ( czy jakoś tak)

Gość martiii
aktualnie nie dysponuje blenderem:P ale dzięki:) chyba skusze się na ta kaszankę z cebulka, do tego kapusta kiszona i ziemniaki:)mmm...nie ma to jak dobre chlopskie zarcie;P

kotlety sojowe jajo ziemniaczki/ryz jak tam chcesz i co masz do tego salatka z pomidora

warzywa mrożone, no teraz to świerze na patalnię i do tego trochę mięsa albo i nie, i to można jeść z makaronem, kaszą, ryżem i pieczywem, można pokombinować

Gość martiii
wczoraj tez na szybko wymyslilam zupe pomidorowa ale troche oszukaną:P nie mialam zadnego miesa wiec zrobilam ja na samej kostce bulionowej, jakies warzywa, potem pokroilam 3 pomidory w kostke podsmazylam na patelni z maslem, do ego smietana, calosc wrzucic do gotujacego sie bulionu i do tego pol szkl ryzu, tak zeby sie w polowie ugotowal i gotowe!!pycha:)

Gość gfgfgdgf
Zalej zupę instant wrzącą wodą. PYCHA!!!

Gość Chorąży Torpeda
Zna ktoś może dobry przepis na piersi z kurczaka ? Bo robiłem parę razy np smażone na patelni (krojone w kostkę) i zawsze były kiepskie

piersi z kurczaka smażę na patelni razem z mieszanką z warzyw, piersi kroję z kostkę i mieszam z przyprawą do drobiu lub z marynatą staropolską można zrobić jeszcze zraziki, albo dewolaje, schabowe

a ja muszę dzisiaj jakąś zupę, ale nie mam pomysłu, bo trzeba szybko pomidorówka odpada, była ostatnio

ja się przymierzam do cebulowej z serkiem topionym, ale nie pamiętam, gdzie znalazłam przepis, chyba na czarnej oliwce

Gość Chorąży Torpeda
Wracajac do kurczaka na chwilę Dla mnie problemem był neutralny smak kurczaka czyli taki nijaki :(. Spróbuję zrobić z warzywami to może trochę przejdzie aromatem całej zawartości patelni

Gość Chorąży Torpeda
dzięki za rady spróbuje dodać te przyprawy do kurczaka. A da się na patelni wyczarować panierkę do tych kurczaków ? Pamiętajcie nie karmić Trolla

Gość uwielbiam zupy
Najszybciej kupić dużą mrożonkę warzyw, nawet te do smażenia z ziemniakami, i przez kilka minut przesmażyc na oliwie w garnku na zupę a potem zalac to wrzątkiem, dodać soli i pieprzu. Gotować az wszystko będzie miękkie. Ja potem taką zupę przekręcam blenderem/mikresem i powstaje krem. To zupa w sumie jarzynowa. Jest pyszna z ryzem lub makaronem. Nie trzeba miksowac, jak ktos woli, warzywa mogą byc w całosci. Tak samo można smażyc swieże warzywa a potem zalewac wrzątkiem. Ale to już trzeba obierac i kroić, a do tego nie wszyscy mają talent :D. To chuda zupa, bez mięsa, bez sztucznych przypraw typu Vegeta. Mozna dodac do niej jogurt naturalny.