Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martiii

pomysł na szybki i tani obiad???help!

Polecane posty

Co to znaczy na patelni wyczarować panierkę? ja zazwyczaj kroje piersi z kurczaka na małe kawałeczki, wrzucam to wszystko do miski, dodaję tę przyprawę do skrzydełek- dość sporo, sól i wszystko w niej mieszam i odstawiam na minimum pół godziny. Później rozgrzewam na patelni olej, wrzucam mięso i smażę. Wg mnie jest pyszne

Gość angela71186
bierzemy ze trzy zalezy ile osob bedzie jadlo piersi z kurczaka posypujemy je przyprawa kamisa 5 smakow najlepiej zostawic je tak na noc ale mozna zrobic to 20 min przed wkladamy do lodowki bierzemy cebule w zaleznosci kto ile lubi i kroimy ja w kosteczke i podsmazamy na oliwie smalcu jak kto woli az sie przyrumieni teraz wyjmujemy filety z lodowki przekladamy cebulke do garnka i smazymy filety az beda miekie dodajemy do garnka z cebula i zalewamy no teraz to zalerzy ja na 4 osoby zalewam litrem soku pomidorowego ale jak jest mniej osob to mniej soku i gotujemy okolo 15 min i doprawiamy do smaku jak kto woli na ostro albo lagodnie wedlug uznania i podajemy z ryzem zycze smacznego

Gość na zółto i na niebiesko
szybko i tanio - ryż ok2zł, albo makaron, jakiś sos słodko-kwaśny, boloński, czy inny - ok 5zł, kawałek kiełbasy -2zł. Ryż ugotować, kiełbasę podsmażyć, dodać sos i gotowe. Żarcie za 10zł

Gość wyje...ny kraj
schabowy raczej tani nie jest,plus salatka do tego napewno to tanie nie jest

Gość torpedowy...
bo tzytzki kurze sa bez smaku własciwie zeby byly soczyste warto je potraktowac sosem sojowym-tam jest odrobina wina,ktore wplynie dobrze na miesko,lepiej sos jasny a ciemnego krople,obsypuje tes np przyprawa prymat-kebeb gyros,b soczyste i samakowiete ale warto zeby to polezalo chwile sa tez sposoby zeby kurze miesko namoczyc w jogurcie naturalnym czy maslance kroi sie na kawalki i obtacza w zmiazdzonych krakersach i to piecze na zloto w piekarniku,sa przepisy w necie poszperaj

Gość wyje...ny kraj
tanio zupa wychodzi np pomidorówka bez miesa ale czy sie najesc mozna specjalnie to chyba nie no ale co zrobic jak ceny w gore tylko skur.....ny podnosza zygac sie chce na nich .i kurw....programy tylko pokazuja jak zdrowo zrec a to kosztuje i kogo na to stac .ja sie ciesze jak moge jeden posilek cieply zjesc bo z tym ostatnio jest problem

Gość wyje...ny kraj
teraz kombinowac trzeba zeby co do garnka w wigilie bylo wlozyc

Gość hmm pomysly,,,,
moze udus warzywa na patelni tak na b gesto z kostka rosolowa dopraw to dosc konkretnie,mozna mieska dorzucic usmaz nalesniki,i uzyj tych warzyw jako nadzienia,potem nalesniki obsmaz tylko na zloto na masle lub oleju-odrobina wedliny-resztki,kroje w kostke,sporo musi byc,plus cebula,plus przyprwa np gyros,czosnek ziemniaki obieram i i gotuje ale nie do zupelnie miekka dno naczynia do zapieknia maselkiem,czy czym mam smaruje,wykladam ziemniaki na talarki,na to wedliny i tak w kółko przesypywac mozna jeszcze kminkiem i przyprawami zapiekac... pod koniec,rozbeltuje szklanke smietany plus przyprawy jakie lub ie,czosnek i np zolty ser i z powrotem na chwiel do piekarnika na zloto...pycha,moze byc miesko,albo miesko mielone...

Gość hmm pomysly,,,,
z 5marchewek duzych,2 pietruszki korzen,cebulka,troche przesmazyc podlac woda poddusic,na miekko,na koniec koncentratu pomidorowego odrobina doprawic do smaku rybe,jaka mamy-ja rozmrazam-zeby te tony wody zeszly precz;) i tylko sol pieprz i w mące obtoczyc i obsmazyc potem mozna podac na goraco,ta rybka plus warzywka albo mieszam ,samze mniejsze kawalki ryby albo przekladam usmazone wieksze kawalki warstwowo ryba warzywa-i mozna tez na zimno,dobre jest jak rybka przejdzie warzywami:P

Gość hmm pomysly,,,,
i szybki pomysl,na 2 os powiedzmy,2 filety z rybki por,duzy,sciąc go,z 1 srednia marchewka,na patelnie teflon to dodac masla,poddusic sola pieprzem -warzywa.jak juz beda "przełąmane"-na wierzch klade rybe-ktrą mam rozmrozoną i obtoczoną w przyprawie do ryb-o to sie dusi razem pod pokrywką, bywa ze pomiedzy na koniec dodaje troche smietany najmniej z 18% zeby do tych porow sie dostalo a na wierzch scieram zółty ser i pokrywką przykrywam-jak sie rozpusci danie gotowe,wazne zeby warzywa byly takie w sam raz a nie błotniste:) do tego pieczywko czosnkowe..pycha:) albo rozbełtuje sie 2 zupy Knorr cebulowe z smietanka 30% ok pol litra i zalewa piersi kurze,i do piekarnika i tyle... musi sie zapiec

Gość hmm pomysly,,,,
udziec z indyka... nacieramy przyprawami,sa gotowe zestawy=np diabelska:P albo sol,czosnek,papryka czerwona,no co ktop lubi ja lubie duzo przypraw wiec dobrze go natrzec,mozna przyprawy zmieszac z odrobina oleji i narzec miesko,i odstawic na kilka h potem do piekarnika,nazlezy sobie przygotowac rosolek z kostki,ze szklanke albo mozna miec akurat jakis wywar podlewac miesko w trakcie pieczenia ja lubie-winkiem go podlewac albo kiedys wisniówką go raczylam i miesko wyszło jak dziczyzna:P