Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybierajaca sie na usg

dwa usg w ciahu jednego dnia? nie zaszkodza?

Polecane posty

wybieram sie na dwa usg jednego dnia do dwoch roznych lekarzy i chcialabym zapytac czy takie dwa usg w ciagu jednego dnia ( w odstepach 6 godzin) moga cos zaszkodzic dziecku? bedzie to usg w 23 tyg ciazy. dzieki

poradzicie cos?

Gość nie wierzę....
spokojnie- na pewno nie zaszkodzi :)

Gość usg to nie rentgen
nie zaszkodzi :)

dzieki dziewczyny tez mi sie tak wydawało ze nie zaszkodzi bo niektore ciaze zagrozone maja robione usg raz na 2 tyg lub czesciej nawet wiec chyba bedzie wszystko ok artagita nie musze ale chce. bo co opinia dwoch lekarzy to nie jednego!

Gość Trzeba było na czarno
Uważam że skoro ciąża prawidłowo się rozwija to głupota robić tyle usg w ciągu dnia! I więcej zaufania do...jednego lekarza!

usg podwyższa temperaturę płodu nawet o 1 stopień Celcjusza, warto zrobić choć kilka dni odstępu między badaniami

trzeba bylo na czarno moja kolezanka tak zaufała jedenmu lekarzowi jak piszesz i co? dziecko urodzilo sie z genetyczna choroba, ktora dało sie zauwazyc na usg :/ nawet we wczesnej ciazy... wiec to zaufajnie do jednego lekarza hmm mozna sobie wsadzic w kieszen dzieki dziewczyny za odpwiedzi

wiecie cos na ten temat?

hmm wiec jedynym minusem bedzie odwyzszenie temperatury dziecka.... a jak to nie korzystakie moze na nie wplynac jesli to zalednwie 1 stopien C.

up

boze przeciez to nie sredniowiecze, naorawde nic nie wiecie na temat usg?

Gość oooooooooooo raju
skoro jesteś tak przewrazliwiona i musisz mieć opinie 2 lekarzy to trzeba było ustalić wizyty w tygodniowym odstępie a nie jednego dnia:o do końca ciaży bedziesz tak chodziła?

Jeśli to nie średniowiecze to chyba Ty też powinnaś coś widzieć na temat USG, a nie mieć pretensje, że ktoś nie wie:) A jeśli o moją wiedzę to jest tylko taka jaką przekazał mi mój lekarz. Nie jest on zwolennikiem częstego USG jeśli nie ma większej konieczności. On twierdzi, że dzidzię USG boli - ile w tym prawdy nie wiem, ale często sama czułam, że dziecko uciekało przed wiązką. Podobno również dźwięki ultrasonograficzne \"przepuszczane\" przez płyn (czyli wody płodowe) są niesamowicie głośne dla dziecka (coś jak dla nas startujący samolot). Także, jeśli to prawda to USG nie tyle jest szkodliwe co bardzo niekomfortowe dla dzidzi.

Gość wyberajaca sie na usg
nie, tylko do momemtu kiedy mozna jeszcze usunac ewentulanie chory płód

boze ludzie, up

Gość PaulinaAZ
Tak zaufanie do jednego lekarza? A potem płacz bo ten jeden lekarz czegoś nie zobaczył. Jak najbardziej i ja i wszystkie moje koleżanki chodzimy do dwóch lekarzy w czasie ciązy z NFZ i prywatnie. I nie jest to głupotą !!! Głupotą jest ufanie jednemu lekarzowi ślepo. W innym przypadku kilkunastu lekarzy wyśmiewało mnie a w końcu po 3 latach chodzenia ze zwykłą przepukliną zostałam potraktowana poważnie !!! Pomyśleć, że jakiś partacz zbagatelizuje jakiś objaw i coś się stanie mi albo dziecku!