Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo mi z tym źle

diagnoza - nowotwór!!

Polecane posty

Gość bardzo mi z tym źle

Wczoraj padła diagnoza, w poniedziałek pierwsza chemia, boję się strasznie. Mąż podtrzymuje mnie na duchu, ale nie wiem czy dam radę. Lekarz powiedział, że to będzie walka na życie i śmierć i muszę być silna, ale nie wiem... :(

Gość Studentka8444
życzę Ci zdrowia walcz można spytać nowotwór czego? :(

Gość haaaaaakasjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Walcz walcz i jeszcze raz walcz!!!

Gość walcz i nie oglądaj
się za siebie! Walcz i pokaż mu gdzie raki zimują 🌼

Gość odpowiem racjonalnie
czego rak i jakie stadium ?

Gość bardzo mi z tym źle
chłoniak :(

Gość a co to za różnica
czego to rak i jakie stadium? rak to rak i ona ma walczyć!

Gość na temat automatów
Ja tez dziś wróciłem z badania i u mnie na odwrót, jestem zdrowy choć jeszcze nie ma ostatecznego werdyktu. Tydzień chodziłem zbity jak pies a teraz moge góry przenosić Trzymaj sie bo wiem jak się czujesz

Gość ewrgwerg
Podobno modlitwa za kogoś ma sens. Ja tam specjalnie wierząca nie jestem ale sądzę że jest uzasadnione jakieś połączenie dusz, wspieranie, wzmacnianie w trudnych chwilach... W każdym razie piszę o zjawiskach podobno udowodnionych naukowo. Wobec tego od dzisiaj będę się za ciebie modlić. Zaczynam zaraz. 🌻

chłoniak ? Dasz radę ,to pryszcz,myslałem,że coś gorszego.Ale bedzie troszkę nieprzyjemnie ,bo chemia daje konkretne objawy ,na szczescie odwracalne:D Do boju MAŁA,na swięta bedzie już po 🖐️Jestem z Tobą ps pytalem jaki rak, bo tak się składa,że pochodzę z lekarskiej rodziny i sam studiuję medycynę i jesli byłoby to smiertelne napisałbym,teraz nie ukrywa się tego przed pacjentem;]

Gość a co to za różnica
jak się nie ukrywa? przede mną ukrywali czy mam nowotwór czy nie, musieli czekać na wynik biopsji, a gówno z tej biopsji, jak ona i tak jest tylko potwierdzeniem stadium i rodzaju, ale twardo milczeli, tydzień w szpitalu spędziłam i to był najgorszy okres mojego życia, bo nie dowiedziałam się nic! kompletnie! nakłuwali mnie tylko, prześwietlali i ciągle zadawali te same pytania.

Gość bardzo mi z tym źle
na święta? mam nadzieję! Nie mogę myśli pozbierać. Nie dochodzi to do mnie jeszcze, jestem zbyt spokojne. Boję się chemii. Moje włosy. Czy będę mogła mieć dzieci? Lekarz powiedział, że jest prawdopodobieństwo, że matką nie będę.

Będziesz mogła miec dzieci choć zdarza się ,że niektore pacjentki po wyleczeniu muszą odczekac kilka lat .Teraz czeka Cię chemia i ona powinna przynieść oczekiwany efekt.Czy to chłoniak łagodny ?--jesli tak ,to chemię będziesz powtarzac sukcesywnie ,jesli złosliwy to dostanie po dupie rażąca dawką i bedzie po nim.Uleczalność jest bardzo wysoka w przypadku tego nowotworu.Zyczę Ci zdrowia,cierpliwosci i niewielkich skutkow ubocznych chemioterapii dla Ciebie 🌼

Gość bardzo mi z tym źle
postać złośliwa. Kilka lat? Matko boska! Ja już mam 26, mieliśmy planować dziecko, ale ostatnio źle się czułam i tak odkładaliśmy, a teraz to sobie całkiem poczekamy :(

Gość a co to za różnica
nastaw się też na polską służbę zdrowia :)