Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana przerażona

KOLONOSKOPIA

Polecane posty

Gość zalamana przerażona

Czy ktoś z Was miał robione to badanie? Czy trzeba leżeć w szpitalu czy tylko jednorazowo sie idzie na to badanie i od razu puszczają do domu? Mam skierowanie do chirurga naczyniowego, mój lekarz rodzinny dał mi do niego skierowanie bo wyszło mi w badaniu na krew utajoną w kale wynik dodatni i coś wspomniał, ze chyba bede miec to badanie. A mialam to badanie na krew utajoną bo wyszlo mi w morfologii, ze mam anemie. Jak myslicie co to moze być? Jakiś rak? :( Ale chyba od razu mi tego nie bedzie robic jak do niego przyjde pierwszy raz? Bo to chyba trzeba sie jakos wczesniej przygotować? Poczytalam już troche o tym badaniu i jestem przerażona 😭

Gość chocby nie wiem co ja bym
sie na to badanie nie zgodzila... Ale nie trzeba lezec w szpitalu. Robia "od reki". Bedzie dobrze 🌻

Gość zalamana przerażona
ale jesli jest narkoza to nie zostawiają w szpitalu?

Gość zalamana przerażona
mi w sumie zwisa czy bedzie bolec czy nie ale to takie żenujące 😭

Gość zalamana przerażona
ale teraz na pierwszej wizycie chyba mi tego nie zrobi od razu? :O

Gość zalamana przerażona
ile osób jest przy tym badaniu?

badanie jest bardzo bolesne- miałam tylko znieczulenie miejscowe:o no i niemożliwie krępujące :o obecny był lekarz i pielęgniarka.... jedno z najgorszych badań jakie miałam w życiu, ale trwa tylko ok. 15-30 minut, więc da się przeżyć trzymam kciuki!

Gość chocby nie wiem co ja bym
mnie tez nie bol przeraza tylko wstyd :O W zyciu bym nie zrobila tego badania :O

Gość miałam byłam
miałam badanie kolonoskopowe, najpierw dostajesz głupiego jasia, więc zwisa ci, co oni myślą, co widzą... przy mnie stał anestezjolog i czekał na moją ewentualną prośbę o znieczulenie ogólne, gdyby bolało... szybko zaczęło bardzo boleć, więc szybko wczepił się w wenflon i po chwili już odleciałam... zaczęłam się wybudzać zanim skończyli badanie, nic nie czułam, tylko słyszałam "w lewo, w prawo, mocniej, słabiej, pobiorę jak sie cofnę..." nie jesteś pierwsza i nie ostatnia, naprawdę - gorsza jest gastroskopia, a trwa 2-3 minuty...

Gość zalamana przerażona
i lewatywe też wam robili? :O

Gość miałam byłam
ja leżałam w szpitalu, bo miałam problemy jelitowe i po gastroskopii już okazało się, że mogę zacząć się leczyć już w szpitalu, a następnego dnia po kolono okazało się, że mam colitis ulcerosa i zostanę jeszcze dłużej.... ale sa tacy, którzy do badania mogą przygotowywać się w domu i po badaniu wrócić, chyba że było znieczulenie ogólne to leżą az dojdą do siebie - o ile nie ma wskazań do leczenia

Gość lepiej tak zrob
to okropne badanie,upokarzające,weź narkozę

Gość miałam byłam
ja musiałam, bo nie dałam rady sie wypłukać po środku jaki mi podali... byłam przerażona tym co mnie czeka, ale wolałam mieć lewatywę niż kolejny dzień pić to świństwo.... i przyznam, że strach ma wielkie oczy - przezwyciężyłam wstyd, przecież pielęgniarki nie takie rzeczy maja na co dzień... nie było najgorzej... a ja nawet nie wiedziałam jak konkretnie wygląda lewatywa... a to taki zimny żel, który wciskają ci do odbytu, od razu sam nie wypływa, należy z nim poleżeć parę minut i dopiero wtedy jak podrażni trochę jelito można iść na kibelek....

Gość miałam byłam
oczywiście czułam się troche jak przedmiot, to rzeczywiście trochę upokarzające doświadczenie, cały mój pobyt w szpitalu.... ale gdybym tego nie zrobiła to mogłabym wylądować w rezultacie ze stomią - workiem na odchody połączonym z moimi wnętrznościami, a co jak co - tego mieć nie chcę

Gość zalamana przerażona
o kurwa mać :(

Gość miałam byłam
więc lepiej sie wypiąć przed kilkoma osobami niż łązić z workiem na kupę pod ubraniem, czyż nie?

Gość zalamana przerażona
a może mi tego nie zrobi, lekarz mi nie napisal na skierowaniu, ze mam miec to badanie :O

Gość miałam byłam
więc może unikniesz tego badania, chociaż podobno każdy po 40stym roku życia powinien się przebadać i powtarzać to potem co 10 lat.... wychodzi nam to przetworzone żarcie teraz.... można też połknąć takie kapsółki co robią zdjęcia narządów wewnętrznych, ale jeśli będą chcieli pobrać wycinki - to tylko kolonoskopowo, niestety.... być może, prawdopodobnie zresztą, jak przeanalizują twoje wyniki krwi, wywiad na temat odżywiania, to unikniesz badania.... powodzenia, a kiedy idziesz do lekarza?

Gość zalamana przerażona
ale ja mam 24 lata :O jeszcze nie wiem kiedy pójde, musze sie najpierw dowiedziec kiedy przyjmuje ten lekarz, a ze pracuje to wolalabym zeby nie lezec w szpitalu tylko zeby od razu mnie puscili do domu :O a nie wiem czy ja nie mam jakichs żylaków odbytu, mam jakies takie coś dziwne, jakies takie grudki czy coś takiego malutkiego przy odbycie ale to nie boli ani nie krwawi chyba, moze od tego mógł mi wyjsc wynik ze mam krew utajoną? :O a chirurg naczyniowy tez sie tym zajmuje? a on Cie badal jakoś najpierw reką? czy jakos tylko oglądał tylek? :D

Gość karolajna78
miałam to badanie 2 tyg temu. idziesz rano do szpitala,kladziesz na kozetke pani podaje ci znieczulenie ,leki rozluzniajace i ketonal ja nioe czulam nic a po glupim jasiu zasnelam. obudzilam sie po badaniu.nie ma sie czego bac

Gość zajebiste badanie
zalamana przerażona lepsze od seksu analnego ;)

Gość zalamana przerażona
a co Ci bylo ze mialas robione to badanie?

Gość zalamana przerażona
wolalabym seks analny :D i od razu Cie puscili do domu? musialas placic za znieczulenie?

Gość zajebiste badanie
zalamana przerażona wolalabym seks analny i od razu Cie puscili do domu? musialas placic za znieczulenie? chetnie bym Ci w kakaloko wsunol peniska🌻 tak malem takie badaie i nie platne ubezp...........

Gość zajebiste badanie
akurat mialem szczescie bo byla nowoczesna aparatura i mila asystentka masowala mi brzuszek :)

Gość zalamana przerażona
zajebiste badanie :P :D a co Ci było?

Gość zalamana przerażona
jakie "nie platne ubezp" ?

Gość zajebiste badanie
normalnie to chyba to jest drogie troche sie buli

Gość zajebiste badanie
czemu sie zalamalas i przerażilas bede delikatny ;)