Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśska

Do tych co uzywaja TAMPONY -chodzi o skrzepy

Polecane posty

Gość Miśska

przeciez one sie nie wchlaniaja czyli pozostaja zakorkowane na tamponie? a pozniej co? rozkladaja sie czy co?

Gość Miśskaa
podbijam, odpiszcie

Gość BibulkaNiebieska
rzadsza krew sie wchlania. Skrzepy nie ale w moim przypadku jest tak ze jak wyciagam tampona to wszystko wylatuje (a fuj). pamietaj aby od tamponow robic przerwy i nosic podpaske przynajmniej raz dziennie, zeby dac upust temu calemu syfowi.

Gość Misskaa
dziekuje za odpowiedz. moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość tamponów sie nie nosi caly cza
tylko jak musisz, bo np, jedziesz na rowerze albo w ostatnich dniach okresu chcesz sie kąpac albo w podobnych wypadkach. Bezpieczniej na codzień normalne podpaski nosić.

Gość Missska
czyli skrzepy zostaja zakorkowane w srodku. Zazwyczaj w pierwszych dniach miesiaczki mam skrzepy, pozniej juz nie, albo w malych ilosciach. poki co pouzywam sobie tamponow w te ostatnie dni. czytalam ze niektore dziewczyny uzywaja tamponow zawsze, tylko i wylacznie. nawet kilka lat i nie mialy zadnej infekcji. co prawda nie o infekcje w tym temacie mi chodzilo, (to pewnie kwestia indywidualna jak ktos ma tendencje do infekcji to pewnie i bedzie ja mial) a o skrzepy. coz trzeba wyprobowac, jak odkorkuje tampona to pewnie i wyleca skrzepy :)

Gość olasasa
hej!od wiek wiekow stosuje tampony i tylko i wylacznie tampony! dla mnie to looz blooz:) nosze je na okraglo i nie uzywam tych niewygodnych podpasek!! co do skrzepow to w pierwszych dniach staram sie czesciej zmieniac tampon bo mam swiadomosc o tych skrzepach ktore gdzies tam sie owijaja wokol scian tamponu. nigdy nie mialam problemu z tamponami a daja mi komfort i poczucie swiezosci non stop przez caly okres!!

ja z tylko tampony jedynie przez pierwsze 2 noce nakladam podpaske zeby jak tampon przesiaknie to mi nie ubrudzic poscieli:) pozniej tampon i wkladka:) ja nie mam skrzepow, wiec nie mam tego problemu;) wczesniej caly czas uzywalam podpaski ale przeszkadzaly mi, ja czulam podpaske jak chodzilam, znaczy slyszalam tak jakby ja ze cos mam miedzy nogami

Gość Dziekuje za odpowiedzi