Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeataW

problem z karmieniem piersią

Polecane posty

Gość BeataW

Piotruś ma 2 miesiace,od poczatku jest tylko na piersi...od mniej więcej dwóch tygodni zaczęły się problemy z karmieniem...najpierw wieczorami Piotruś zaczął wydziwiać przy cycu,nie chciał łapać,a jak złapał to puszczał i się darł....kolki to nie były,bo kolki miał wcześniej i poradziliśmy sobie już nimi.... Potem to samo zaczęło się dziać juz po południu każde karmienie wyglądało tak,że przez kilka-kilkanaści eminut Piotruś wył,rzucał się,kopał,drapał,zanim złapał cyca...a jak już mu udało sie złapać,to chwilę ssał i rzucanie się od nowa Teraz juz tak wygląda każde karmienie oprócz nocnych...w nocy Piotrek fantastycznie je,bez problemu łapie pierś,ssie,zero problemów...rano jeszcze w miarę,a potem zaczyna sie "jazda" Nie wiem,z czego to wynika....na poczatku myślałam,że to wina butli,tzn kilka razy odciągnęłam mleko i mąż mu podał z butelki,jak ja byłam zajęta...więc butlę wyeliminowałam kompletnie,a problem został,a nawet narasta Nie pomaga też zmiana pozycji,myślałam,że skoro w nocy na leżąco ładnie je,to w dzięń tez go będę tak karmić,ale nici z tego-efekt taki jak przy karmieniu na siedząco Mleko mam na pewno,bo jak złapie,to aż bokami mleko wypływa... Może Wy mi coś podpowiecie?? Bo karmienie zaczyna być dla mnie koszmarem :( A nie chcę rezygnować z cyca

Nie zastanawiaj sie, tylko jesli masz az takie obecnei problemy a bardzo Ci zalezy na karmieniu to zapisz sie do pediatry w tych godzinach kiedy przyjmuje dzieci zdrowe. Ona na pewno Ci pomoze... jest tez mozliwosc ze dziecko boli gardlo... Tak na forum to kazdy moze cos gdybac, ale z karmieniem jest u kazdej kobiety i dziecka naaprawde inaczej. Pediatra cos poradzi. Pozdrawiam

Gość Anialisa
Znajdź telefon do poradni laktacyjnej w twoim mieście i zadzwoń, wszystkiego się dowiesz. Mój syn też tak wydziwiał i okazało się, że mam zbyt dużo pokarmu i on się denerwuje, bo sie dławi. Przed każdym karmieniem odciągałam trochę pokarmu i wtedy bez problemu mały ssał w swoim ulubionym rytmie. A tak, nie dość, że mleko samo mi się tryskało, to on jak jeszcze zaciągnął, to nie dawał rady na raz łykać i się wkurzał.

Właśnie - nie do pediatry tylko do poradni laktacyjnej. Na moje oko to na 90% wina butli. To nic że już jej nie dostaje. Większość maluszków już od pierwszego kontaktu z butlą "zapomina" jak sie je z piersi i woli butlę bo z niej łatwiej leci. Przy odpowiedniej motywacji i konsekwencji z Twojej strony i wsparciu mądrego doradcy laktacyjnego na pewno wszystko wróci do normy.

Mój mały też tak robił,okazało się że pokarm za szybko leciał i mały nie nadążał z połykaniem.Potem zawsze przed samym karmieniem troszkę pokarmu odciągałam i było ok.No i najlepiej karmić \"pod górkę\" wtedy pokarm wolniej leci taka była rada położnej.

No tak tylko kobieta pisze ze w nocy nei ma problemu, wiec moze pediatra tez powinien zobaczyc dziecko, moja córka miala chore gardło w takim przypadku. Poza tym przy okazji pediatra tez potrafi zaradzic w sprawach laktacji

Gość kasieczka
ja mialam ten sam problem, kiedy byla polozna powiedzialam jej o tym, nawet byla tego swiatkiem i stwierdzila ze to kolka. Ale nie taka typowa co trzyma przewaznie wieczrami pare godzin, tylko taka mniej intensywna. Jej rada to poczekac. I faktycznie, nic nie robilam w tym kierunku i po dwochh dniach samo przeszlo, je juz normalnie puki co.

swinka --> może akurat masz dobrego pediatrę. Niestety większość za przeproszeniem gówno wie o laktacji i ich najlepsza złota metoda na wszystko to "trzeba dokarmić mieszanką" i pozamiatane. Położnej też bym nie ufała. Beata --> skąd jesteś? Gdyby przypadkiem z Łodzi to znam super babkę od laktacji.

No tak tylko ze jesli dziecku cos dolega, to pani od laktacji nic tu nie pomoze, do niej mozna isc w drugiej kolejnosci. Tak mysle...

Gość BeataW
Dziewczyny dzięki za odp,za niedługo mam wizytę u pediatry,to pogadam. Nie są to chyba jednak problemy natury medycznej,bo przy ostatnim szczepieniu badał dziecko i wszystko było ok,a już wtedy zaczynały się te problemy :( sarkastyczna cyniczka --> jestem spod Krakowa

Gość vicka
Spróbuj położyć dziecko na swoim brzuchu (brzuszek do brzucha) i podaj mu pierś pod górkę. Jeśli to wina zbyt szybko wypływającego pokarmu, powinno pomóc.

Gość gość
Na pewno w takiej sytuacji Prolaktan pomoze. Sama wiem co piszę ponieważ już próbowałam na swoim własnym przykładzie i szybko bo po 3ciej saszetce wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Femaltiker jest lepszy.

Gość gość
gość dziś na pewno WYPAD z tym SPAMEM!!!