Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość armeniaaaavf

ciemny fiolet wrzos czy ciemny czerwony?jaki koor lepszy do pokoju?

Polecane posty

Gość armeniaaaavf

chodzi o kolor ścian

Gość sorki ale to chyba
pokój w agencji towarzyskiej

to rzecz gustu, zależy jaki odcień tych kolorów. A zastanowiłaś się czy ten kolor nie przytłoczy Twojego pokoju. Jeśli pokój nie jest słoneczny to nie radzę bo wyjdzie jak ciemna norka. jeśli już zdecydujesz się na ciemny kolor to proponuję zrobić 2 kolory np. jedna ściana czerwona a druga ekri

Gość wyrzuć go lepiej
FUJ PASKUDNE OBA

jezeli mialabym wybrac to bylaby to gleboka czerwien :) pamietaj jednak ze trzeba umiec pozniej dobrac do takich scian odpowiednie meble :)

Gość meble mam takie ciemny brąz
i to stare meble bo to stara meblościanka taka duża z szybami wiec nie wiem na jaki sie zdecydowac .czy czerwona jarzębina czy wrzosowa dolina ..oba te kolory są ciemne.

powiem Ci jak ja mam w pokoju moze wtedy na cos wpadniesz :) głowna srodkowa sciane mam ciemno bordowa, zeby nie bylo zbyt ciemno reszte scian mam w odcieniu rozu, meble mam jasne w odcieniu olchy miodowej, podloga tez jasna, kanape mam czerwona z metalowymi wykonczeniami i czarnymi poduchami na tej glownej scianie wisi moj obraz abstrakcyjny, firanki mam koloru zoltego wiec jest jasniutko :) Wydaje mi sie ze malowanie scian jednolitym ciemnym kolorem moze nie wyjsc dobrze, do czerwieni mozesz zakupic sobie pomaranczowa kanape i dozucic do tego dodatki w odcieniu zielonym albo brazu

ja kiedyś miałam sypialnię na ciemny wrzos i nawet nie było źle, ale to był pokój tylko do spania, tak w dzień faktycznie było ciemnawo, ale pokój miał klimat. czerwień nie wiem, czy tak nie za wulgarnie by mi się wydawała, ale oczywiście zależy od odcienia.

ja miałam do ciemnych mebli (ciemny brąz) i było fajnie klimatycznie, ale jak pisałam - pokój raczej tylko do spania.

A ja mam ciemne,bordowe ściany i stwierdzam,ze jest to najprzytulniejszy pokój w domu!Zwłaszcza jesienia/zimą :D mam tam pełno swieczek,ciężkie zasłony,które wiją się po podłodze,tak samo długie firanki,nad łóżkiem (przykrytym orientalną narzutą) zrobiłam baldachim w kolorze firanki,jest miękko,ciepło i po prostu fantastycznie :)

Gość ja bym wybrała
ciemny fiolet, pasowałby do mojej świerzo zakupionej sukienki na wesele i świerzo zakuionego wisiorka

Gość meble mam takie ciemny brąz
kochane a czy ta ciemna czerwień nie bezie za ciemna do takich mebli..>?jak myslicie|? moze ktoz zna odcień czerwona jarzębina z barw natury sniezki ..chodzi mi o taki kolor własnie.

Gość kl5566
za ciemne

Gość kie ka
ja mam dwie sciany na czerwono a dwie na kremowo dla kontrastu i wyglada super:)

ja pomalowalem sciany następująco,3 ściany są w kolorze ekri,taki jasny beż bardzo ladny a jedna ściana (tzw..EKRAN) na fiolet coś jak jogobela owoce leśne,efekt jest super,do tego na tej ciemnej ścianie jest jasna beżowa sofa pod kolor tych 3 ścian!:D wyglada cacy,szkoda ze nie moge pokazać ci zdjęcia bo niewiem na jaki serwer moge je wkleić zeby dać link

farba jaka zostala urzyta to Ticurilla optiva tylko numeru nie pamietam:( ekri to farby KABE ,polecam!!!! zadne jedynki cieszynki i inne takie nie urzywaj,efekt jest na ktutko i farby sa do bani,slabo kryja i sa wodniste

Gość Alez nikt Ci nie powie
Który kolor masz wybrać, bo ten się wybiera do wielkości pokoju, nasłonecznienia, funkcji, wielkości i koloru mebli. I tutaj informacja "ciemne, duże' nic nie mówi, bo mogą byc ciemne ciepłe lub zimne i 1000 odcieni. A jesli chodzi o ten link do pomalowanego pokoju- ot, pomalowane ściany. Bez całej aranżacji wiele powiedzieć się nie da, prócz tego, ż eplastikowa podłoga i okropne plastikowe listwy