Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama sobie winna

Mam siebie dość

Polecane posty

Gość Sama sobie winna

Wszystko idzie źle. Jak nic nie zrobię rozsypie się mój związek. Facet wlazł mi na głowę. Tylko ktytyka, ściganie, wytykanie "błdow". Coraz częście myślę o zzakończeniu tego, a przecież go kocham i nieraz jest cudownie. Nie piszczi,żeby porozmawiać. On wie, ale nie umie inaczej. Czuję się żle traktowana, chociaż nie ma wyzwisk, rękoczynów. mam prawie 50 lat, może niech nastolatki odpuszczą

Gość może głupia wyda Ci się moja
rada, ale wysłałabym Cię na kurs asertywności. wbrew pozorom to dużo pomaga.

Gość za każdym razem jak
Cię skrytykuje reaguj od razu. mów, że Tobie się podoba tak jak zrobiłaś. a jeśli rzeczywiście popełnisz błąd a on go wytknie to mów, że nie myli się ten, kto nic nie robi.

Wg mnie może trochę za bardzo wpuściłaś go w "swoją przestrzeń", tzn. nie ustaliłaś granic - i on to wykorzystuje - może nawet nie złośliwie, tylko dlatego, ze czuje, że mu wolno...? Jak z tego wyjść? Ciężko. Takie zachowanie zawsze może być początkiem końca, ale jeśli będziesz mieć dużo samozaparcia i miłości - to może się udać. Ale też pod warunkiem, że on będzie chętny "do współpracy". Rozmowa nic nie da, fakt. Może po kazdym nie takim zachowaniu z jego strony mów mu - w krótkim, treściwym zdaniu, co było nie tak. I nie na zasadzie - "nie powinieneś" - bo od razu się najeży. Nie mów o nim, tylko o sobie. "Przykro mi się zrobiło, bo...", coś w tym rodzaju.... Ale bez wylewania z siebie żalów. Jeśli jest wrażliwym człowiekiem, jeśli cię kocha - to po jakimś czasie (może dłuższym) - powinno poskutkować.