Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciwniczka 2929

jestem przeciwna uprawianiu seksu przez niedoinformowane dzieci!!to jest żałosne

Polecane posty

nie,nie mam 16 lat ale 19 :P i to sa moje ustabilizowane poglady.Wystarczy poobserwowac i powyciagac wnioski.Nie jestem za tym zeby w wieku 13 lat dzieci uprawialy sex ale jesli juz to robia to jest wina rodzicow!A jak juz zalicza wpadke to czemu maja za to odpowiadac ?!

Gość Lureena
no to wlasnie dlatego mowimy ze jezeli dzeiczyna wpadnie w wiku 13 lat to zeby jej matka pomogla wychowac dziecko, ta dzeiwczynka sie doczy itp... przeciez jak usunie dziecko to nieczego nie zmieni.. dalej sie ebdzie dupic po kontach i znowu bedzie wydawala na aborcje.... Dziecko jest po to zeby sie czegos nauczyc.. chore sa troche te twoje poglady.

Gość przeciwniczka 2929
ajj są różne poglądy. ale kalyna czy byłabyś wstanie zabic dziecko które powiedziało by za pare latek do Ciebie ;"mamusiu kocham cię" ??

Gość przeciwniczka 2929
dlaczego maja za ta wpadke odpowiadac? bo k*rwa one sie jebały i one zapomniały sie zabezpieczyć!!! kto ma za to odpowiadać....? może Ciebie warto winić za wszystkie nidojrzałe i niepełnoletnie matki??!!!! czy wszystkie aborcje??!!!1 zal!!! k*rwa żal!!!

Moja kolezanka miala aborcje po cichu,jej chlopak jej zalatwil i nie zalowala i nie zaluje!Jest szczesliwa ze nie wydalo sie to przed rodzicami, a ona ma 17lat.Bala sie zmarnowanego zycia i tyle.A pojecie o antykoncepcji miala co prawda nie duze ale jakies bo uzywali prezerwatyw(i wpadka byla!) ale na tabletki nie miala organizmu(choruje),lekarz zabronil!I co?!miala sobie spaprac zycie!To nie kwestia tez wiedzy bo nie ma 100% zabezpieczenia!

Gość przeciwniczka 2929
sex = dziecko! to chyba wie, a dziecko to zywa istota która siedzi pod kobiety sercem!! chciałabyś zeby Twoja matka Cię zabiła?? ale powiedziała Ci , że przez Ciebie nie ma udanego życia??!!

kalyna to jest kwestia antykoncepcji i wiedzy o niej, jest cos takiego jeszcze jak postinor duo, jest wpadka? to leci sie do lekarza i prosi sie go o wypisanie recepty, lepsze jest zapobieganie ciazy niz jej usuwanie

fajnie ze jest taki topik gdzie moge pogadac sobie z normalnymi ludzmi ktorzy nie maja siana w glowie

Gość przeciwniczka 2929
a ja się ciesze , że jednak są tacy ludzie którzy jeższcze myślą głową i patrzą co się dzieje na tym świecie.... przeczytałam topic jeszcze raz.. i chyba wpadłam w depresję co będzie jeżeli ja swojego dziecka nie będę umiała wychowac ..?? jeżeli wpadnie w siatki takiego świata :(

Gość Lureena
ja np. dobrze wiem ze mialabym masakryczne wyrzuty sumienia, sama bym nie chciala zeby mnie ktos usunal... :/ no ale jak ktos jest zamolubem i mysli tylko o sobie dlatego usuwa dzieci no to super...a po za tym ta dziewczyna co usunela dziecko moze narazie mysle ze nie ma wyrzutow ale moz esie odezwa pozniej... znacznie pozniej.. jak bedzie miala dziecko i jak zobaczy jak to wspaniala sprawa.. i wtedy sobie pomysli ze mogla miec 2 takie cuda

Gość Lureena
moze jeszcze dodam ze wcale sie nie uwazam za jakas cnotke, bo uprawiam seks moim zdaniem w mlodym wieku, czasami sie ostro nawale chociaz juz mnie to w ogole nie kreci ... wiec nie tylko cnotki moga miec takie poglady jak my :/ powalone stereotypy :/

Gość przeciwniczka 2929
ja tym bardziej, bo jestem w ciazy. zaczelam wspolzyc w wieku 18 lat! i duzo skorzystałam. i jestem poinformowana bo dopiero w wieku 29 jestem w ciazy (bo tego chce) przez 11 lat uprawialam seks i potrafiłam się zabezpieczyć. a tabletek anty nie brałam bo również nie mam zdrowia. wystarczy pomyśleć i robić to z głową.... tak cięzko ... ??

Gość cytryjka
przeciwniczko, Właśnie o to chodzi, że w obecnych czasach seks niekoniecznie ma być równy dziecku... Poza tym myślę, że przesadzacie obarczając w każdym wypadku rodziców, czytaj matki, za zachowania dzieci... Dzieciaki to w końcu odrębne organizmy z wolną wolą, na siłę nie da się ich utrzymać w domu, zmusić do nauki. Jeśli będą chciały to i tak sie bzykną, wystarczy do tego parę minut i kawałek krzaka :o A jak się przed tym chronić, nie wiem. I z przerażeniem obserwuję dzisiejsze nastolatki. Pozdrawiam

Gość Lureena
z ciekawosci jakiej antykoncepcji stosujesz? :)

Gość Lureena
cytryjka - to nie jest tak ze obarczamy tylko rodziców, z resztą tak wyniknęła nasza rozmowa ze dochodzimy do rodziców.. w wielu przypadkach to sie sprawdza, no ale nawet w dobrych domach i kiedy dzieci sa dobrze wychowane to tak sie zdarza, ale mi chodzi o to, żeby dzieciaki były poinformowane o konfekwencjach a nie po sprawie wchodza tutaj na forum i pisza co sie mogla stac i prosza o rade... :(

Gość cytryjka
Jasne :) Wiem, że nie ma reguły. A topiki na kafeterii... hmm... nóż sie w kieszeni otwiera :o

Gość Lureena
no dokładnie, dobrze by było gdyby Ci analfabeci sie douczyli ;) --> przeciwniczka 2929 - jakies antykoncepcji stosujesz? ;)

Gość przeciwniczka 2929
mój chłopak zakłada prezerwatywe...w zależoności ile trwa stosunek , tak często ją zminia. czasami nawet podczas jedengo stosunku zużywamy 3-4 prezerwatywy. ponadto kupuję plastry antykoncepcyjne. dobrane przez mojego lekarza. (chciałam tabletki ale nie pozwolil mi. pozwolil jedynie na plastry ) no i po kazdym stosunku ide się wykąpać oczywiście . (bo wrazie czego gorąca woda zabija plemniki) takie który mogłyby zostac na ręku czy brzuchu ... tak było wczesniej. ale te metody odrzuciłam go chciałam dzidziusia i bez zadnych komplikacji po miesiacy od odstawienia zaszłamn w ciąze :)

Gość przeciwniczka 2929
po misiącu * :)

Gość Lureena
a nie miałas problemów z plastrami ? Nie odklejaly sie albo cos ? ;P

Gość przeciwniczka 2929
nie nie odklejały się . wiekszosc ludzi nakleja je na ramię... a ja naklejałam je na łopatkę(z tyłu) i było ok! :)

Gość Lureena
spoko ja uzywam gumek + globulki ;P i narazie od pol roku luteine bo mam bardzo nierówne okresy :( Ale mysle ze zaniedługo sprobuje plastrów

Gość Lureena
tzn zeby nie bylo ze mysle ze luteina to srodek antykoncepcyjny ..hah :D

Gość Lureena
Tylko mam pytanie czemu zmieniacie prezerwatywe podczas jednego sotsunku ?

Gość przeciwniczka 2929
spoko , soko:) lekarz tez mi polecał globuliki ale jednak zdecydowałam się na plastry :) a plastry są wygodne i w ogóle chociaż na początku nie wierzyłam w ich moc... bo niby co taki plaster może? a jednak :) i ciesze sie , ze nie ma zadnych minusów ,ze zaszłam w ciaze bez komplikacji i dziecko jest zdrowe. kto wie jak to by bylo po tabletkach ... ? moze bym sie zrobila 30 razy wieksza a moze nie mogłabym zajsc w ciaze. ..

Gość przeciwniczka 2929
prezerwatywa ... ? hmm... mój chłopak ją zmienia gdy się w nią sposci. mam bardzo długie i emocjonujące stosunki. dlatego je zmieniamy.

Gość Lureena
a no to z ta zmianą to wiadomo :P to samo :P podobno te plastry maja taki sam skład co tabletki ale tez zdecydowałabym sie bardziej na nie niż na tabsy... ;)

Gość Anitka16
Niedoinformowane? Czytam to forum i jest OK! Mam 16 lat i uprawiam seks od roku. Było dwóch chłopakow. Raz wpadłam ale wzialam postinor duo. Mi matka nigdy nic nie tlumaczyla dowiedzialam sie od kofanych kolezanek. Wszystkie moje kolezanki sa po, nawet te mlodszem jakos nie uwazam zeby to bylo zle, jest tyle sposobuw, nawet jak sie wpadnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec nie przesadzajcie!!

o matko!znowu ta nawiedzona idiotka Lady Love :P Juz zrobilas z siebie idiotke na forum o tej Agacie 14letniej co usunela ciaze,twierdzac ze w wieku 19lat jestes juz psychologiem!!!:D Chyba leczonym u psychologa imbecylem :D nie wpieprzajcie sie dewoty do czyjejs dupy i nie pierdzielcie ,ze tego nie mozna a to mozna!Jak ktos chce to czemu ma sie nie skrobac?!To jego sprawa,a nie ma nic gorszego jak takie wpierdalanie sie konserw w czyjes sprawy :P KAzdy zyje jak mu wygodniej i moze nie ma zamiaru sie umeczac za zycia :P A wracajac do czyjegos postu,jakby moja matka przyznala sie mi ze zastanawiala sie czy nie zrobic skrobanki,w ogole nie mialabym jej tego za zle,bo rozumiem co i jak :P