Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ULA678

przedwczesny okres - prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ULA678

witam mam problem bo pojawił się u mnie przedwczesny okres i nie wiem czy może być to związane z ciążą.... okres pojawił się 6 dni za wcześnie ......kilka dni przed okresem współżyłam z chłopakiem dodam też że w tym czasie wybraliśmy się na tydzień w góry i właśnie tam dostałam tego przedwczesnego okresu był krótki(3 dni), krwawienie nie było zbyt obfite, nie odczuwałam bólu podbrzusza, nie miałam powiększonych piersi od kilku dni boli mnie brzuch ale może to być spowodowane stresem związanym z pracą w której nie mam zbyt lekko proszę o poradę czy to może być związane z ciążą??

W przypadku ciąży okres nie pojawiłby się WCALE a nie "za wcześnie".Zdarzają się niekiedy krwawienia śródcykliczne, czyli towarzyszące owulacji. Są zazwyczaj bardziej skąpe, trwają do 3 dni, nie mają skrzepów, nie towarzyszą im typowe bóle menstruacyjne ale może towarzyszyć ogólny dyskomfort w okolicy jajników. Po takim krwawieniu następuje miesiączka w terminie 12-16 dni od jego wystąpienia.

Gość mnie tam się nic nie
dostałaś wczesniej okres bo pojechałaś w góry. To często się zdarza przy zmianie miejsca stałego pobytu. Zmiana cisnienia, środowiska i masz powód. Z ciążą nic wspólnego nie ma a już na pewno nie byłby to wcześniejszy okres :)

malevina ->\"i po co siejecie tą opinię że woóle okres zanika gdy się jest w ciąży\"Po to, że potem po przeczytaniu takiej wypowiedzi nak Twoja, tysiące dziewczyn zakłada topic \"miałam 4 okresy, wszystkie testy negatywne, czy jestem w ciąży?\". Trzeba myśleć zanim się napisze coś, co może być przez niektórych dwuznacznie zrozumiane. podczas ciąży NIE MA OKRESU, może wystąpić krwawienie, które ZAWSZE jest bezpośrednim zagrożeniem ciąży.

Gość załózmy się
"był krótki(3 dni), krwawienie nie było zbyt obfite, nie odczuwałam bólu podbrzusza, nie miałam powiększonych piersi od kilku dni boli mnie brzuch" Stawiam dolary przeciwko orzechom, że to było krwawienie występujące w czasie jajeczkowania i niedługo u autorki pojawi się prawdziwy okres :-D

Gość mała bezbronna
W moim przypadku to sie nawet boję myśleć,że jestem w ciąży...Pierwszą ciążę poroniłam.Żyłam wtedy w dużym stresie w pracy a i partner nie dawał mi poczucia bezpieczeństwa.Teraz dojrzeliśmy...tak mi się przynajmniej wydaje. Ostatnio powiększyły mi się piersi,brzuszek...Już bałam się myśleć o najgorszym,więc zrobiłam test,który nie wyszedł.Miałam pójść po następny gdy dostałam okres a raczej krwawienie. Nic nie było by dziwnego w tym gdy pojawił się o 4 dni za wcześnie co mi się juz dawno nie zdarzało...Miałam ostatnio bóle brzucha i czułam usisk na jajnikach szczególnie prawym.Nadal czuję,że cos jest nie tak....Boję się pójść do lekarza by usłyszeć bolesną nowinę..Po prostu nie zniosłabym tego! Mam pytanie odnośnie kobiet,które poroniły swe pierwsze dziecko czy następna ciąża jest zagrożona?