Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amulecik

Gdzie sprawdzić kategorię hotelu-tą prawdziwą?

Polecane posty

Gość amulecik

Problem zrodził się po mojej wizycie w Egipcie-hotel Empire wg katalogów ma 3***, ale na miejscu okazało się, że ma 2**. W tej chwili moi znajomi są w Egipcie i wg katalogu jechali do hotelu 5*****, ale na miejscu jest taka tragedia, że żądają powrotu. W innym biurze (nie tym, z którego lecieli - oni nie chcą im pomóc i nie widzą problemu), dowiedziałam się, że ten hotel jest w trakcie procesu kategoryzacji na 5*****, czyli w tej chwili ma jednak 4****. Gdzie znaleźć potwierdzenie tych informacji? Czy jest jakaś strona, albo biur, które mogłoby mi odpowiedzieć na to pytanie? Mam wrażenie, że jesteśmy oszukiwani przez biura podróży w tej kwestii i wolę się zabezpieczyć przed kolejnym wyjazdem, który własnie się zbliża...

Gość amulecik
Proszę o pomoc-jeśli ktoś coś wie, lub zna stronę gdzie można to sprawdzić....

Gość amulecik
ponawiam pytanie...

Gość w gore bo warto

Gość amulecik
Warto by się było dowiedzieć, ale nikt nie pisze:(

Gość amulecik
Syntja, biura zajmują się sprzedażą. Wszystko jest bardziej kolorowe niż rzeczywistość. Wiem, bo byłam na wielu wycieczkach z wieloma biurami. Nawet w Polskiej Izbie Turystyki powiedzieli mi, że nie ma biura, na które nie było skargi. Taki ich lajf. Jak to mówią :jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził". :). Ja jednak chciałabym sprawdzić tą prawdziwą kategorię. W końcu musi to być gdzieś napisane. To, że w katalogach hotel ma od 3 lat 5***** to jedno, ale jak się dowiadujesz, że jest w trakcie kategoryzacji, to od kiedy cholewcia? No bo skoro od 3 lat nie uzyskał piątej *, to ktoś nas okłamuje....

Gość amulecik
I znów podnoszę....

Gość amulecik
Nie o biuro tu chodzi. No może częściowo. Tak wszystkie biura robią, że jeśłi hotel jest w trakcie kategoryzacji, to wpisują mu już nową kategorię. Mogą wtedy podnieść ceny. Ja jednak upieram się przy pytaniu: gdzie sprawdzić prawdziwą kategorię? Byłam na stronie domowej tego hotelu i tam nic nie ma. Nie ma w ogóle słowa na temat gwiazdek. I to już wydaje mi się dziwne....

Gość amulecik
Podnoszę po raz kolejny...

Gość i jeshcze raz

Gość amulecik
i znów....

Gość amulecik
po raz ostatni....

Gość wypadziołcha
najlepsze są relacje i zdjecia osob ktore byly w danym hotelu. Opowiem Ci moja historię: planowalismy ze znajomymi wyjazd na 7 dni do tunezji. Katalogi i ceny piękne. Dziewczyna z biura przemiła i oczywiście stwierdziła ze byla, choc na dokladniejsze pytania wymijajaco odpowiadala. Miałam dziwne przeczucia, miejscowość nieduża, hotel 3* z + Miodzio :) Skorzystałam z internetu, w googlach wpisalam nazwę hotelu i szukałam forum i opinii na jego temat. Znalazłam kolesia, który dodał zdjęcia zrobione swoim aparatem. Byłam w szoku. Wanna zapuszczona ze hej (nawet w butach bym do takiej nie weszła), pościel chyba sprzed 20lat, jadalnia ohyda. Wiadomo że w pokoju spedza sie tylko noc, ale łazienka to miejsce stricte intymne. W klasyfikacji europejskiej 3* to niezły komfort (nawet bardzo dobry), 3* w Tunezji, Turcji, Egipcie to jak nasza 1 :)

Gość wypadziołcha
byly podobno tez takie syt. ze po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ze hotel to jeden wielki plac budowy, wtedy trzeba samemu szukac innego hotelu lub wrzucaja do jakiegos parszywego w zamian (i to nie jest wina biura, o zgrozo, tylko zdarzenie losowe, bo biuro nie odpowiada za przewoznikow i hotele) w niektorych hotelach mozna doplacic jesli pokoj nie odpowiada, to dadza lepszy, o ile maja :) my sie w tym roku nie zdecydowalismy (byc moze gdyby nie powazna choroba w mojej rodzinie opowiadalabym juz własne spostrzeżenia), w sumie nie załuję ze nie wyszło :)

Gość
wypadziołcha ma rację - w niektórych krajach kategoryzacja się różni od tej Polskiej, nawet w Europie są takie kwiatki...

Gość wypadziołcha
http://www.holidaycheck.pl/detail-Zdj%C4%99cia+z+urlopu_Hotel+Garden+Beach-id_1153473817-ch_ub-ebene_hid.html nie umiem wklejać linków na kafe, tu podsyłam stronkę na której ludzie dodają własne zdjęcia. Tak wygląda wanna w jednym z pokoi hotelu, który nam babka poleciła :)