Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buzia333

okres nie ustępuje

Polecane posty

Gość buzia333

Witam:-) Mam problem z tabletkami antykoncepcyjnymi yasminelle. Zażywam tabletki antykoncepcyjne po raz pierwszy. Pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień miesiączki i mam już ją przez 9 dni i ona nie ustępuje oczywiście biorę codziennie o tej samej porze tabletki yasminelle. Chciałabym się poradzić czy to jest normalne i czy ktoś miał podobny problem. Proszę poradźcie:-)

Gość foczus
pamiętam ze jak brałam pierwszy raz pigułkę wszytsko było ok niestety nic ci nie doradzę może tylko telefon do ginekologa faktycznie dziwna sprawa bo przeważnie dzięki tabsa okres robi sie krótszy i mniej obfity:)

Gość ale to normalny okres
czy "plamienie"? Jeśli plamienie, to wszystko ok. Może tak być przez pierwsze 3 miesiące. Na pewno masz to napisane w ulotce

Tak to normalne. Jakby Ci się to powtórzyło po 3 mieszkach zażywania tabsów to wtedy mogła byś się martwić,a tak jest ok.

Gość buzia333
Jest to zdecydowanie okres tylko mniej obfity.W ogóle się nie skończył. Sama juz nie wiem może bedzie lepiej odstawić tabletki??

JA bym poczekała do końca opakowania, bo często się zdarza że okres się przedluża......Jeśli nic więcej sie nie dzieje to poczekaj.

A jak odstawisz to już namieszasz kompletnie teraz. W organiźmie, mówię Ci, ja czytałam i pytałam różnych lekarzy i ludzi, jest to normalne, masz 3 mieszki na przyzwyczajenie się organizmu do tabletek, i przez te 3 mieszki różne rzeczy moga się dziać.....

Gość foczus
przeważnie występują plamienia w środku cyklu a nie niekończąca sie miesiączka i właśnie o tym mówią i w ulotce i lekarze o plamieniach a nie o krwawieniu

Gość buzia333
Więc poczekam do końca opakowania a potem zobaczymy może za 2 dni problem sam się rozwiąże:-)Dziękuję wszystkim za rady Pozdrawiam serdecznie