Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfdjfj

jutro Chrzest - nie mam rozgrzeszenia...

Polecane posty

Gość jfdjfj

Witam, mam zostac matka chrzestna...jutro mam chrzest nie dostalam rozgrzeszenia bo mieszkam z chlopakiem...prosze o wypowiedz osob ktore mialy podobni eczy ksiadz robil problem gdy jedno z chrzestmych nie przystepowalo do komuni???? nie rozpisujcie sie ze po co zgodzilam sie na bycie matka chrzestna...mam swoje powody...chcialabym wiedziec jak bylo u was...dzis mialam probe generalna i ksiac cos powiedzial ze ci co nie beda przyjowac komuni posrod nas(3 dzieci chrzczonych bedzie) maja usiasc po jedym z rytułałow na lawce...wiec jednak mozna nie isc do komuni??? czytalam na jakis forach ze byly takie przypadki...a wy jak mieliscie???mam stres;/ czy ksiadz moze nagle nas jutro nie dopuscic??odwolac caly chrzest???

Gość imoen
A to u tego księdza się spowiadałaś, co będzie chrzcił? Jak tak, to warto wybadać, czy to człowiek, co robi problemy... A jak nie, to co za problem? Idziesz, klękasz, zjadasz co ci dają, a nikt nie wie co ci ksiądz jakiś w konfesjonale nagadał.

Gość jfdjfj
hehe nie u innego sie spowiadalam...nie moge sciemnic bo mam karteczke do podpisania...zreszta chyba bym nie umiala....czy komus z was kasiadz robil problem ze nie podeszliscie do komuni??zreszta denerwuje sie jak bede dawac pusta kartke jutro przed masz...zapyta sie czemu itd....eh

Myślę, że nie zrobi afery przed chrztem i nie odwoła go, bo nie masz podpisanej karteczki. Poza tym jeżeli są 3 chrzty to nie będzie chyba liczył ile matek i matek chrzestnych przystąpiło do komunii, inni ludzie też przystępują, będzie zamiesznie. Daj spokój, będzie dobrze. A przy spowiedzi powiedź, w ramach poprawy, że za 3 miesiące bierzecie ślub, to może Ci podpisze.

Gość cv yh cvvvv
kobieto- po co mowilas ze mieszkasz z chlopakiem :O to Bog cie osadzi a nie jakis klecha co sam pewnie rucha az para leci

Gość klecha co rucha aż para leci
no właśnie tak!:classic_cool:

Gość rgrwegreq
a nie mozesz sobie tej karteczki zwyczajnie podpisac jakims zamaszystym podpisem? ja bym tak zrobila

Gość po kiego się przyznawałaś
ze mieszkasz z chłopakiem. Ja poszłam i nie wyspowiadałam się ze wszystkiego, kartkę dostałam, do komunii poszłam i koniec. Wiele osób tak robi. Nie będę jakiemuś ciu.owi w sukience opowiadać swoich grzechów. To Bóg je widzi i jego proszę o rozgrzeszenie. Dostanę je czy nie, on kiedyś zarządzi. A w kościele to farsa z tym spowiadaniem, oni ponoć opowiadają sobie różne rzeczy co usłyszą. I tylko ich tacki i koperty interesują. A nie możesz iść jutro przed chrztem gdzieś do innego po kartkę? Ciężko tak na ostatnią chwilę załatwiać takie sprawy.

Gość nbvlkdjfvnb
łooo matkooo. Po cholere takie rzeczy jakiemuś księdzu opowiadać:o Poproś tego księdza od chrztu żeby cie przed mszą wyspowiadał i już.

Gość nie wiem czy oni
sa normali aale nie robi sie takich rzeczy. po co isc do spowiedzi skoro nie wyspowiadasz się z wszystkiego,hmm? bez sensu... a isc do komuni bez rozgrzeszenia to wogóle porażka dla ludzi pojdziesz zeby się dziwnie nie patrzyli? bez przesady. nie dał ci rozgrzeszenia,to idz jeszcze raz powiedz że żałujesz i,że musisz coś z tym zrobic...pomyśł choc przez chwile o tym i po sprawie. szkoda że wszystko na ostatnią chwile.

Gość na Twoim miejscu
bym poszla do komuni , piepszyc ksiedza !! co go to obchodyi ye miesykasy y chlopakiem jak mu sie niepodoba to niech spadał- a Tz idy do komuni !

Gość nie rozumiem po co spowiedz
komunia chrzest, po co robic z tego szopke, czy nie lepiej po prostu nie chodzic do kosciola? przeciez nie ma obowiązku. Obrzydliwe zycie w klamstwie katolikow.

Gość na Twoim miejscu
pewnie ;/ po co odwalac szopki , iudz do komuni bez rozgrzeszenia , przeciez to tylko zwykly oplatek , a napewno lepiej to bedzie wygladac niz jakbys miala nie isc

Gość Obiecaj że się wyprowadzisz
a potem powiedz ze żartowałaś