Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocelot2525

dac lapowke?

Polecane posty

Gość ocelot2525

mama mojego narzeczonego trafila do szpitala ma miec operacje na woreczek zolciowy...narzeczony mysli o daniu lapowki, ja jestem przeciwnego zdania..i tak dostaja pensje...oni przekladaja ta operacje bo mieli pacjentke z wypadku ktora musieli operowac...a moze to takie zagranie by dac im lapowke...nie znam sie wiec doradzcie czy zawsze jak jest operacja to sie daje w reke?

No kiedys tzw. łapówka dla lekarza (czyli nazywając rzecz po imieniu szantaż/rozbój/wymuszenie w warunkach zagrożenia życia :) ) była neizbędna żeby nie spierniczyli ci zdrowia w większości szpitali. Ale po ostatnich podwyzkach ktore zrownaly srednie zarobki lekarzy w polsce i w niemczech to myslalem ze juz przestali brac.

1. neich zrobi wywiad wsrod innych pacjentow czy dawali koperty czy nie i jakie bylo nastawienie lekarzy. 2. jesli na tym oddziale nie biora to masz problem z glowy - podziekujcie lekarzom serdecznie po udanej operacji :). a jesli biora to przejdz to: 3. nie masz wyjscia musisz dac lapowke - ze zdrowiem nei ma co ryzykowac - jak spiernicza to sie naprawic nie da. 4. nagraj to kamerka z komórki 5. zglos do cba :) (oczywiscie gdy juz sie zagoi :) )

Gość ocelot2525
hehe poprawiliscie nam humor, dzieki :*