Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulkaania

nerwica czy depresja?

Polecane posty

Gość czarnulkaania

Witam Was Chciałabym zapytać kogoś kto sie na tym zna czym sie różni nerwica od depresji Coś mi jest na pewno tylko totalnie nie wiem co Na razie jest to stadium początkowe tak przynajmniej uwazam i dlatego bym chciała spróbowac pomóc sobie sama bez lekarza ale moja wiedza ogranicza sie do " coś tam dzwonią tylko nie wiem w którym kościele" Nie wiem np czy mamkupić sobie deprim czy persen bo czuje sie ogólnie zniechęcona ciągle mi sięnic nie chce z tym że nie jest to zwykłe lenistwo, jabym chciała coś zrobićale jak sie zmuszam to musze robić przerwy żeby poleżeć, poza tym osłabienie fizyczne, brak kondycji mimo że jestem szczupła i wysportowana, płaczliwość ,irytacja nawet na drobiazgi brakorganizacji nie moge zdążyćze wszystkim często mamnieposprzątane nawet na niedzielę a potem wrzeszczę na dzieci że to przez nich bo rozwalają Problemów ze snem natomiast nie mam, zasypiam nawetwczesnym wieczorem i przesypiam całą noc tylko czasem śniąmi sie jakieśmęczące głupoty np zniekształcony poprzedni dzieńw pracy Takie mniej wiecej mam objawy Może mi czegoś brakuje,może zmienić dietę, może jakieś witaminy może joga albo jeszcze coś Poradcie proszę

czesto pierwotną przyczyną nerwicy jest depresja, której sobie nie uświadamiamy dopóki nie osiągnie ona ostrego stadium dlatego też nie powinno się leczyć w pierwszej kolejności nerwicy, ale pracować nad psychiką

Gość czarnulkaania
ale jak? potrzebuje jakichśkonkretnych rad

Gość artyd
hmmmmmmmmmm ja tez mam placzliwosc ale i inne objawy np. zakupy - radosc zzadowolenie ale wszystko chwilowe a pozniej obwinianie wlasciwe po co mi to to mi szczescia nie daje itd tak jest z wieloma rzeczami mam tez ciagle nieustajace jak to nazywam natloki mysli na rozne tematy mysli sa meczace czasem nie moge sie przez nie skupic na pracy wiem ze to opis troche niedokladny ale co mi moze byc??

Gość czarnulkaania
niech ktoś poradzi jak mam sobie pomóc